Οι έφηβοι προτιμούν με διαφορά το iPhone έναντι των Android [έρευνα]

Η εταιρεία ερευνών Piper Jaffray, κάθε έξι μήνες κάνει μια έρευνα αγοράς σχετικά με τις προτιμήσεις των νεαρών ηλικιών στις ΗΠΑ. Στην τελευταία έρευνα συμμετείχαν 6500 έφηβοι με μέσο όρο ηλικίας 16.5 και ρωτήθηκαν σχετικά με τις προτιμήσεις τους όσον αφορά στα smartphones.

Το 69% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει στην κατοχή του iPhone, το ποσοστό είναι κατά 1% μεγαλύτερο σε σύγκριση με την έρευνα του προηγούμενου εξαμήνου. Οι έφηβοι που απάντησαν ότι το επόμενο smartphone τους θα είναι με το logo της Apple, βρίσκονται στο 75% (αυξήθηκαν επίσης κατά 1%). Το 19% των εφήβων απάντησε ότι το επόμενο smarthone τους θα είναι Android.

Όσο για τα tablets, τα ποσοστά είναι λίγο διαφορετικά, το 48% απάντησε τι έχει στην κατοχή του iPad της Apple, το ποσοστό έπεσε από το 50%, το 16% έχει iPad mini. Οι μισοί έφηβοι που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι το επόμενο τους tablet θα είναι iPad, το 14% ότι θα πάρει Android tablet και το 19% στρέφεται σε Windows tablet (το ποσοστό έπεσε από το 23% που βρισκόταν στην προηγούμενη έρευνα).

apple dominates teens, Οι έφηβοι προτιμούν με διαφορά το iPhone έναντι των Android [έρευνα]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

63 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Prideous

Όσο εχει λεφτά ο μπαμπάς φυσικά και θα προτιμήσουν το iPhone!!
Τι θα δείχνουν στην καφετέρια ;;;

ChrisG

οι έφηβοι απο την στιγμή που πληρώνει ο μπαμπάς και πουλάς στο σχολείο ποζεριά…καλά κάνουν.κοροιδα μονο οι γονεις είναι.αυτά ξέρουν τι κάνουν…
ας μην αναλύσουμε τα αυτονόητα.εκεί άλλωστε είναι και οι μεγάλες πωλήσεις της apple.κατάφερε να παίρνει χρήματα απο εκεί που δεν υπάρχουν.χαχα…δίνουν και κανά νεφρό,σπέρμα,πνευμόνι στην Κίνα και ανεβαίνουν οι πωλήσεις.αυτά είναι η μία πλευρά.
απο την άλλη υπάρχουν χωρίς και αμφιβολία και συνηδειτοποιημενα που τα αγοράζουν.κανείς δεν θα πεί το αντίθετο πιστευω.

Χρήστος

Εγω παλι που ειμαι 17 εχω note 5 και ειμαι κομπλε

giorgosgek

@Prideous Eχεις δικιο και λυπαμαι που οι περισσοτεροι το βλεπουν ετσι , μονο σαν μοστρα. Περιμενω να μας λιντσαρουν απο κατω και να δουμε σχολια τυπου “οσα δεν φτανει η αλεπου “.

Κώστας

Οι έφηβοι στην αμερικη δουλεύουν απο την ηλικία των 16!Και επισης οδηγούν.Οσο για το iPhone ειναι αναγκαστική επιλογή ακομα και για ενήλικες αφού όλες οι εφαρμογές (ακομα και για τράπεζες) δουλεύουν απροβλημάτιστα.

viel

οταν κερδιζει το iphone ειναι μοστρα αν εβγαινε το android θα ηταν επιδη ειναι καλυτερο χαχαχαχ ποσο γελιο εχετε μερικοι

Prideous

Χαχαχαχ φίλε μου giorgosgek και εγω iPhone έχω αλλα το πήρα γιατί δεν αντέχω την κοροϊδία με τις αναβαθμίσεις των άλλων εταιριών και μέχρις στιγμής τα nexus δεν με καλύπτουν ( έχω android πάντως και ειμαι ευχαριστημένος αν και παλιά έκδοση αλλα δεν το χρησιμοποιώ και πολυ )
Έχω και windows αλλα μέχρι να φτιάξουν το store δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα

ChrisG

@viel νομίζω οτι τα γεγονότα επιβεβαιώνουν και οι υπερβολές τα λεγόμενα μας viel και όχι το ποιός κερδίζει ή την έχει πιό…ξέρεις.
όταν έφηβοι βάζουν γονείς να τους αγοράζουν κινητά 800 και 900 ευρώ και Κινέζοι κάνουν ότι είπα…δεν σου αφήνουν τα γεγονότα να πείς κάτι διαφορετικό.τα ίδια θα έλεγα αν ήταν το android μπροστα γιατί απλά…τα θεωρώ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.

Prideous

ChrisG αν ηταν το android πρώτο θα είχε και τις κατηγορίες με τις τιμής πιστεύω
Αν ηταν πρώτη η low – mid κατηγορία τότε θα λέγαμε και μπράβο !!!
Αν ηταν τα hi end κινητά της 700+ θα κράζαμε οπως τωρα !!

ChrisG

@Prideous σε αυτό έχεις δίκιο όπως και εξήγησα στο 6ο σχόλιο αναφέροντας τα 800 και 900 ευρώ για παιδιά εφηβείας και ανθρώπους που δίνουν μέρη του σώματός τους για να αγοράσουν μία άψυχη συσκευή.αυτό λέγεται κατάντια και δεν συνάδει με την λογική ΑΝ πιστέυουν ακόμη κάποιοι σε αυτήν.(που απότι βλέπω…μάλλον όχι).

Xarisgru

Σημασια εχει η καθε συσκευη να καλυπτει τις αναγκες του κατόχου της. Αν οι εφηβοι καλυπτονται απο το iPhone ας το προτιμησουν… Το θεμα ειναι να ξερουν γιατι το αγοραζουν και παραλληλα να ξερουν τα υπερ και τα κατα του iPhone.

Ntoz

Λογικό οι έφηβοι στην Αμερική. Από εκεί και πέρα, ποιος είπε ότι το καλύτερο Κ σωστότερο είναι αυτό που επιλέγουν οι πολλοί;

ChrisG

ερώτηση πρός έφηβο πρίν μερικούς μήνες.
γιατί αγοράσες Iphone;
γιατί είναι apple ρε φίλε.
ξέρεις τι επεξεργαστή,μνήμη κλπ έχει;
μα είναι apple…
ξέρεις τι δυνατότητες έχει το λειτουργικό;
εγώ facebook μπαίνω και Internet…
ξέρεις πόσο έχει;
ο μπαμπάς μου το πήρε.
σου αρέσει εμφανισιακά;
ε ναί ρε φίλε…είναι apple.
τρέχα γύρευε…νέα παιδιά “ψαγμένα”.δεν μπορείς να πείς πάντως.είναι…apple…

Βαγγος

Η πλύση εγκεφάλου απ το marketing Δεν υπάρχει μιλάμε!μόλις δει το iphone Η γκομενα σου πιάνει κουβέντα και κολλάει σα βδελλα.και δεν το λέω μόνο για τα iPhones Μην παρεξηγηθεί κανένας το χω ζήσει και με s6 ,γενικά όλα τα ακριβά κινητα.απλα τραγικό!

Prideous

ChrisG τα είπες ολα !!!
Τι να λέμε τωρα
Επίσης που να δεις κοριτσάκια πως σε κοιτάνε όταν βγάζεις το iPhone απο την τσέπη

Thanosgr13

Εγώ είμαι 15 είχα και android αλλά με βολεύει το iOS για αυτό και έχω iPhone και όχι για μόστρα

Nicktech

@Prideous τα κοριτσάκια το κινητό κοιτάνε δεν κοιτάνε τον καθένα μας, αν ήταν έτσι θα είχαμε όλοι iPhone 😉

Mary

Οι γνωστές ταμπέλες και τα ηλίθια στερεότυπα, φτάνει χορτάσαμε.

ChrisG

άλλο η πραγματικότητα άλλο τα στερεότυπα.επειδή το πρώτο δεν μας αρέσει δεν σημαίνει οτι πρέπει να το δικαιολογούμε ως το δεύτερο.

Mary

Ναι είχα ξεχάσει ότι ξέρεις τα πάντα και τους πάντες και έτσι κατέληξες στο συμπέρασμα ότι αυτό είναι πραγματικότητα. Εγω ξέρω ότι οι εταιρείες ‘ερευνών’ κοινοποιούν στοιχεία ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν κάθε φορά. Και είναι κάπως ρατσιστικό να κατηγοριοποιεις ανθρώπους από μια ηλίθια έρευνα και από το τι συσκευή χρησιμοποιούν. Όπως δεν το κάνουν για εσένα που έχεις samsung, έτσι να μην το κανείς και εσύ για τους άλλους. Καληνύχτα σου και κρατά και λίγη χολή θα σου χρειαστεί.

Ανακιν

Εντάξει μην τα ισοπεδωνουμε και όλα ρε παιδιά τα iPhone αξίζουν τα λεφτά τους εν μέρει βέβαια για μένα το Android μου προσφέρει περισσότερα όπως και η Samsung οπότε ο καθένας ασ αγοράσει αυτό που θέλει και όχι γιατί θα τον δει η κάθε Μαρία τον καθένακαθένα με το iPhone και θα τον γουστάρει είπαμε

dimitris2010

Δεν μπορειτε να βαζετε ολους τους έφηβους στο ιδιο σακι” και γω εφηβος είμαι και για αυτο μάλλον δεν θα τα παρετε και πολυ στα σοβαρα τα λογια μου! Καταρχην λογο τη δουλεια των γονιών μου αλλαζω καθε χρονο σχολείο με αποτελεσματα να εχω γνωρίσει πολλα παιδια αλλα και μέρη. Αυτο που εχω δει ολα αυτα τα χρονια ειναι οτι τα παιδια και γενικα οι εφηβοι εχουν ξυπνησει πλεον και ξερουν τι αγοράζουν και απο που! Φυσικα και υπαρχουν και οι εφηβοι οπως λεει και ο ChrisG αλλα δεν αγγίζουν σε καμια περίπτωση τα ποσοστά που λεει η έρευνα. Βέβαια μιλαω για την Ελλαδα και οχι για τις υπόλοιπες χωρες! Τελος για να μην νομιζετε και γω ενα moto g2 εχω εδω και εναμιση χρονο και δν βρισκω λογο μεχρι στιγμης να το αλλαξω πλεον εχει παρει και αναβαθμιση σε 6.0 και εχει γινει ακομα πιο σταθερο απο πριν. Για εμενα το καλυτερο κινητο είναι αυτο που μου δινει την δυνατότητα να πειραματιστω με το λειτουργικο του αλλα και μαζι του και μεχρι στιγμης το μονο λειτουργικο που μου δινει την δυνατοτητα αυτή είναι το android. Βεβαια οι αποψεις πανω σε αυτο το θεμα διίστανται και για αυτο αφηνω εσας… Συνέχεια »

ChrisG

Mary(που άν εισαι Μαίρη)αν διάβαζες οτι είπα νε προσοχή θα έβλεπές οτι δεν υπάρχει κανένα ρατσιστικό σχόλιο(άλλη καραμμέλα και αυτή)παρά το οτι μετέφερα γεγονότα της ίδιας της ζωής.έφηβοι που κάνουν τα πάντα(δεν μπορείς να φανταστείς τι συμφωνίες και ψυχολογικούς πολέμους ασκόυνε στος γονείς τους)προκειμένου να τους αγοράσουν iphone και άνθρωποι να πουλάνε τα παιδιά τους και μέρη του σώματός τους…είναι πράγματα που θα έπρεπε να σε απασχολούνε περισσότερο απο άλλες ευαισθησίες εταιρειών και στερεότυπα.χολή βγάζεις εσύ σε όσους δεν συμφωνούνε με τις επιλογές σου.μην τα μπερδευεις.άλλωστε ΑΝ διάβαζες τα σχόλια μου και δεν απαντούσες επιλλεκτικά θα εβλεπες οτι μίλησα και για συνειδητοποιημένα άτομα που δυστυχώς κατα την άποψη μου είναι λιγοτερα.αυτά.

Οδυσσεας

Τα iPhone τα προτιμουν κυριος οι εφηβες γιατι προτα απολα πληρωνει ο μπαμπας, εχουν το σημα της Apple και ειναι πιο απλα απο το Android.Εγω, ειμαι 16, προτιμω Android γιατι ειναι πιο παραμετροποιησημο αρα το κανω οπως θελω γιατι μπορω και γιατι τα android κινητα ειναι πολυ καλυτερα απο τα iphone σχεδον σε ολα.Τελοσ να πω οτι οσοι παιρνουν iphone ειναι προβατα ή εχουν δει μονο τα iphone αρα δεν ξερουν πως να λειτουργησουν ενα κανονικο τηλεφωνο.Και να παω ενα παραδειγμα για τις τιμες της Apple ενα Iphone 6s plus= 900EURO με 900EURO παιρνεις 2 xperia Z5 ή 2 xperia Z5 και ενα PS4 ή αλλιως τα Iphone ειναι αερας κοπανιστος !

Mary

Το αν είμαι Mary που έγραψες δεν σχολιάζω καν, απλά θα γελάσω.
Και το ίδιο θα κάνω και για τους εφήβους που γράφεις ότι εκβιάζουν για να πάρουν iPhone. Σιγά μην είναι και στην Αλ-Κάιντα!
Τέλος να σου πω ότι εσύ απαντάς κάθε φορά στα σχόλια μου, εγω έγραψα ένα σχόλιο με την άποψη μου και εσύ αμέσως έτρεξες να απαντήσεις ίσα ίσα για να μου την πεις όπως κάθε φορά. Τέλος όλοι ξέρουμε ότι κάθε φορά που βλέπεις άρθρο που να γράφει Apple τρέχεις να βγάλεις την χολή σου και σου το έχουν πει και άλλοι. Αν δεν καταλαβαίνεις τι σου γίνεται δεν θα κάτσω να σου το λύσω εγω, έχω πιο σημαντικά πράγματα να κάνω. Και σταματά να μου απαντάς σε κάθε άρθρο που γράφω 1 σχόλιο, δεν απευθύνομαι σε εσένα ΠΑΝΤΑ γενικά γράφω την άποψη μου.

ChrisG

όλοι την άποψη τους λένε εδώ μέσα αλλά όλοι που δεν συμφωνούνε με τις απόψεις σου στάζουν χολή,έχουμε προσωπικά με την apple και την διώκουμε,είμαστε fanboys και τα γνωστά…δές πρώτα τι γίνεται σε σένα και μετά να εκφέρεις άποψη για τους άλλους.είσαι σε blog όπου ο καθένας δικαιούται να σχολιάσει βάσει με ότι πιστέυει.συγνώμη αν σου χαλάμε την διάθεση σου…θα κοιτάξουμε να είμαστε πιό light με την apple και πιό αυστηρή με τους υπόλοιπους….το ειρωνικό σχίλιο σου για την Αλ κάιντα δείχνει έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα.σε καταλαβαίνω…πάρα ταύτα φαντάζομαι οι “δωρητές”παιδιών και οργάνων σε βρίσκει σύμφωνη-σύμφωνο.δεν είναι κατάντια και ευθύνη των κοινωνιών,δεν είναι ρατσιστικό όπως και γρήγορα έτρεξες να το χαρακτηρίσεις…είναι δείγμα υψηλού επιπέδου κοινωνίας και Δημορατίας.δεν υπάρχει ελπίδα τελικά…

Ιωάννης

Από τρελό και από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια….iPhone for ever

Mary

Έχεις σοβαρό πρόβλημα έτσι; Και το ποιος έχει έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα φαίνεται και κόψε αυτό το στυλακι για δεν με ξέρεις και από χθες, το κατάλαβες;
Όσο για αυτό με τα παιδιά και τα όργανα που συνεχίζεις να γράφεις, έχεις καταλάβει ότι βρίσκεσαι σε site τεχνολογίας; Γιατί βάζεις άσχετα πράγματα μέσα στην συζήτηση;
Και για να τελειώνει αυτό το πράγμα σε αντιπαράθεση δεν έχω έρθει με κανέναν εδώ μέσα, και δεν έχω κατηγορησει κανέναν για τις απόψεις του. ΕΣΥ το κανείς μονίμως με εμένα, φτάνει πια!
Και αν είχες διαβάσει τους όρους χρήσης της σελίδας θα γνώριζες ότι δεν επιτρέπεται να ενοχλείς τους υπόλοιπους χρήστες. Τελείωσε το θεμα και αρκετά έχω ανεχτεί από εσένα και τον χαρακτήρα που έχεις και τις προσβολές σου.

ChrisG

εσύ χαρακτηρίζεις με προσωπικούς σχολιασμούς χρήστες όχι εγώ.ο σχολιασμός απο πότε απαγορεύεται;πρώτα να μετριάζεις τους προσωπικούς σχολιασμούς σου και μετά να απαιτείς απο τους άλλους.πολύ σχετικά είναι όλα.μέρος των υποψηφίων αγοραστών είναι αυτοί αλλά ρίχνουν το επίπεδο.σωστά…πρωτη-πρώτος με πρόσβαλες ξαι αν παθαίνεις διαλέιψεις πήγαινε λίγο πιό πάνω.μην θίγεσαι όταν σου απαντάμε στους προσωπικούς σου δχολιασμούς σου.ρχεις δίκιο.αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί σου.διάβασε το 16 σχόλιο για το ποιός ριχνει προσβολές και ενοχλεί.

Android & Windows User

ότι να ναι
Samsung και LG μόνο.

Mary

Γράφω σχόλιο(14) με την άποψη μου και εννοείται δεν απευθύνομαι σε εσένα μου απαντάς στο σχόλιο 15 με ειρωνικό τροπο και ξεκινάς κόντρα και τώρα μου λες ότι σε προσβάλω και σε ενοχλώ;
Σοβαρολογείς που όποτε γράφω σχόλιο στην σελίδα τρέχεις αμέσως να μου την πεις από κάτω; Και μετά εγω σε ενοχλώ; Για τρελούς ψάχνεις; Δεν θα σου κάνω το χατίρι να ξανά απαντήσω σε σχόλιο σου προς εμένα γιατί προφανώς το έχεις βρει παιχνίδι…

ChrisG

εαν το 15 σχόλιο είναι ειρωνικό συγνώμη αλλά μην μπάινεις σε blogs να σχολιάζεις διότι έχεις όντως πρόβλημα.συνεχίζεις τις προσβολές και μετά σε πειράζουν και σε σχολιάζουν προσωπικά.τι θέλω και μιλώ με τέτοια άτομα….τον μπελά μου ψάχνω;μακρυά μακρυά…

Αλέξης

Παιδιά πήρα ένα τηλέφωνο με snapdragon 9980 με benchmark 4250 στο multi-core 12 πύρηνο με 6gb ram και 21 mp κάμερα, 6″ οθόνη oled ips crystal clear retina display με always on τεχνολογια μόνο που έχει ένα πρόβλημα. Τρέχει ubuntu mobile. Αλλά ως επαγγελματίας βιομήχανος που είμαι θέλω να τραβάω 8k video και να το επεξεργάζομαι στο κινητό, και μετά να το διαμοιράζομαι με τα υπόλοιπα στελέχη και να χρησιμοποιώ split view με skype και office ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη. Και αυτό είναι κάτι το οποίο το κάνω κάθε μέρα στο κινητό μου. Υ.Γ. που έχει φτάσει ρε παιδιά αυτή η κόντρα με τα specs και τα iphone και τσακωνόμαστε για το τι προτιμάει ο καθένας λες και είναι ηθικές αξίες. Προϊόντα πολυεθνικών είναι, ηρεμίστε. Στην τελική, ό,τι χαρακτηριστικά και να έχει ένα κινητό, σε 5″ ούτε θα γράψω την πτυχιακή μου, ούτε θα κάνω edit, ούτε θα σερφάρω με την άνεσή μου στα forum, ούτε θα έχω την τρομερή gaming εμπειρία. Αυξήστε την αυτονομία, κάντε εύχρηστο και ασφαλές το περιβάλλον. Δυναμώστε τις κεραίες, να πιάνω σήμα παντού και τέλεια, κινητό είναι! Δεν πέφτει έμφαση σε αυτά και κοιτάμε τους κράχτες με το πόσους πυρήνες έχει χωρίς καν να ξέρουμε… Συνέχεια »

Αργυ

Ρε @CrisG πάλι τα ίδια ρε αγόρι μου; Δεν εχεις βαρεθεί να στη λένε;κανεις μπαμ ότι εισαι γνωστός κράχτης πλέον της Apple και μπαίνεις για να φυτιλιασεις κοσμο.Τωρα τα σχόλια που διάβασα ότι όσα παιδιά αγοράζουν iPhone ειναι τα αμαθα και τα χαζά και τα υπόλοιπα ειναι έξυπνα δε το καταλαβαίνω.Επισης δε γνωρίζω και κανένα κατάστημα που να χει το iPhone 900€ περα των επισήμων που δε τα αγοράζει πλέον κανεις.Αλλα εχει σκεφτεί κανεις ότι υπάρχουν και οι επιδοτήσεις;ότι κάποιοι άνθρωποι τα παίρνουν ετσι;Επισης ποσο ρατσιστικό να ξεφτυλιζετε τις γυναίκες με το να τις θεωρείτε φτηνές επειδή κάποιος εχει ακριβό κινητό;Δλδ η βλακεία μερικών ξεπερνάει κάθε επίπεδο.Αλλα δε σας κατηγορώ…να ταν η ζήλεια ψώρα!Ο κομπλεξισμός του κάθε ελληναρα χτυπαει κόκκινο!Λες και οι υπόλοιπες ναυαρχίδες ειναι φτηνές!Ακομα και κινεζια να πάρεις πλέον σε ναυαρχίδα κάτω απο 500€ δε κάνει…το τι αγοράζει ο καθένας ειναι δικό του θέμα και δεν ανέχομαι να λένε όλοι ότι τα iPhone ειναι για μόστρα.Αυτες οι ταμπέλες πρέπει επιτέλους να τελειώνουν.Ο κομπλεξισμός και η κατωτερότητα μερικών δεν εχει όρια!

Γιώργος

Για 15χρονα Αμερικανάκια όντως το iphone είναι το τέλειο κινητό. Επίσης κάνει πολύ καλές πωλήσεις και στα Κινεζάκια εφόσον φτιάχνεται στην Κίνα και θέλουν να ενισχύσουν την τοπική βιομηχανία.

Chris

Όπα ρε ChrisG κάτσε λίγο.. Εγώ έγινα πριν ένα μήνα 17 και έχω το s5 (που το αγόρασα με τα λεφτα που εγώ δούλεψα εκείνο το καλοκαίρι) και μεζρο
μέχρι τώρα δεν το έχω αλλάξει με κάποιο άλλο παρόλο που ο πατέρας μου έφερε σπίτι iphone 6 απλά κανένα κινητό δεν με καλύπτει όσο αυτό..
ΥΓ. Υπάρχουμε και εμείς τα ψαγμενα ” δεκαπενταχρονα ” όπως μας αποκαλείται

apot345

Αφήστε τον κόσμο να κράξει..

Ο καθένας έχει το τέλειο κινητό για τον εαυτό του.
Τα έχω και τα 3 λειτουργικά και ξεμπέρδεψα.. Κάντε το αν μπορείτε, είναι λυτρωτικό.. !!!

Έλεος πια με τους προφήτες και τους κράχτες, οποιουδήποτε συμφέροντος και κολλήματος..
Κουμάντο στα λεφτά μου θα κάνεις βρε ανθρωπάκι;

Makis

Αμπελοφιλοσοφίας το ανάγνωσμα του Κυρίου δεηθώμεν, ως είθισται σε τέτοια άρθρα. Ο Κρις με το σημείο G του, και κάνα 2-3 άλλοι εκατέρωθεν των στρατοπέδων. Δεν υπάρχει σωτηρία σ’ αυτόν τον τόπο.

Ioannis B.

Δουλεύω στην Vodafone Γερμανίας και αυτό που έχω καταλάβει είναι οτι:

iPhone προτιμούν:
Τα ψώνια, Ποζερια, Όλοι οι Σκοπιανοι Βουλγαροι και λοιπά, μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι που έχουν χρήμα και θέλουν να το δείχνουν και οι άνθρωποι που δεν το κατέχουν με την τεχνολογία.

Android προτιμουν:
Γνωστές τής τεχνολογίας, άνθρωποι που δεν έχουν πλύση εγκέφαλου, άτομα που δεν θέλουν να δώσουν όσα για ένα αυτοκίνητο για να πάρουν κινητό και άτομα που δεν έχουν ανάγκη να το παίξουν κάτι έχοντας ένα κινητό.

Προσωπικά έχω το galaxy s7 edge και το Lumia950 Xl μισω Apple γιατί έχει γίνει ένας σιχαμενος τρόπος να το παίξεις κάποιος.
Επίσης όταν μπαίνει στο παιχνίδι και το gear vr και μου δίνει κάτι που είναι απίστευτο τη να το κάνω το μήλο ?

Manolis

ο καθένας ότι κινητό γουστάρει αγοράζει ή του αγοράζουν οι γονείς του και όλα καλά!!!

Εγώ σαν χρήστης Android συσκευής (Note 3) δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να επιστρέψω στο iPhone, ΟΜΩΣ μου λείπει το iOS σε κάποια σημεία όπως τη διαχείριση των επαφών και στη διαχείριση των φωτογραφικών άλμπουμ του κινητού!

Ειδικά αυτό που πρέπει να δώσεις +100€ για να πας από τα γελοία 16GB στα εξίσου λίγα 64GB είναι απαράδεκτο εκτός κι αν θέλεις να έχεις μερικά mp3 album μέσα μαζί με λίγα βίντεο και κάνεις χαλαρή χρήση…

Κωστας

Ντροπη σας π γραφετε τετοια λογια για την νεολαια
Τα παιδια φυσικα και ξερουν τι αγοραζουν,απλα τυχαινει ενα μεγαλο ποσοστο να εχει iphone. Και τι εγινε δλδ; Εγιναν ολοι ποζερια, π δεν ξερουν τι τους γινεται και σαφως ολοι ειναι πλουσιοι! Μπραβο σας εαν πιστευετε αυτα για τους νεους.
Ζουμε σε μια δημοκρατικη χωρα και ο καθενας μπορει να εχει ο,τι θελει. Και αν θελετε να σας απαντησει καποιος εσεις θα μπουρουσατε να ειστε αυτοι π πετατε τα χρηματα καθε χρονο για καινουργιο κινητο γιατι η πολιτικη του android ειναι αυτη, νεα ναυαρχιδα καθε χρονο, οπου τελεκα μπορει να μην ειναι υοσο καλες οσο οι προηγουμενες…φυσικα μερικες company οπως η sony προτιμουν καθε εξαμηνο
Τελος παντων αυτα σας τα λεω γιατι ετσι οπως πολυ ευκολα μας βαλατε σε ενα τσουβαλι τοσο ευκολα μπορουμε και εμεις

Γιάννης

Θα συμφωνήσω ως προς τους λόγους που διαλέγεται ένα κινητό.Πρώτη φορά είχα δει σε μαθητή Λυκείου να έχει iphone κ apple watch κ ένα σοκ το είχα πάθει.Από την άλλη όμως αυτό που γίνεται με το iphone στις μικρές ηλικίες για μόστρα το βλέπω κ με τα galaxy όπου κυκλοφορεί σε μικρές ηλικίες το s7/s7 edge,οπότε πρέπει να κοπεί η καραμέλα για το αν θα πρέπει να δίνει τόσα κανείς για iphone γιατί κ για samsung τόσα λεφτά δεν αξίζουν.Άποψή μου είναι ότι κάποιος θα πρέπει να δίνει για κινητό το μέγιστο μέχρι 300 ευρώ κ αυτά είναι πολλά γιατί δε μπορεί να δίνει κάποιος πιο πολλά λεφτά για κινητό παρά για έναν υπολογιστή ή για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.Επιπλέον τα πιο πολλά iphone είναι με επιδοτήσεις.Αν πάει κάποιος κ ψάξει για μεταχειρισμένα κινητά από sites θα δει ότι κυκλοφορούν iphone από επιδοτήσεις σε εξευτελιστικές τιμές για iphone αλλά για αυτό που γίνεται με τα iphone την αποκλειστική ευθύνη τη δίνω στις άλλες εταιρείες όπου δεν ευχαριστούν τον πελάτη(έλλειψη αναβαθμίσεων κ.α.),οπότε στρέφονται στην apple όπου ξέρουν ότι θα το έχουν 4 χρόνια σίγουρα γιατί όταν σκας 700+ ευρώ κ δε σου δίνουν αναβαθμίσεις στην ώρα τους ή κ καθόλου μετά τα… Συνέχεια »

ΚωσταςD.

Αν σας πω ποσα ατομα γνωριζω που εχουν iphone για τη μοστρα… Ακομη και τα ακριβα τα galaxy… Αλλα ενταξει τα galaxy τα αξιζουν και λιγο τα λεφτα τους… Το θεμα ειναι οτι αν καποιος θελει καλη συσκευη μεχρι 300-350 ευρω βρισκει ενα καλο android και κανει μια χαρα τη δουλιτσα του!! Σε ολα!! μεχρι και σε φωτογραφιες, οι οποιες δεν ειναι στα επιπεδα των κορυφαιων νεων μοντελων βεβαια αλλα ειναι αρκετα ικανοποιητικες!! iphone ομως? Τα ειπε o ChrisG πιστευω… Οταν αυτα τα σαραβαλα της aplle θα κοστιζουν 450-550 ευρω το πολυ τοτε κατι θα λενε…

John N

Εγω ειμαι 18 και εχω android και αμα δε βελτιωθει η κατασταση με τις αναβαθμισεις και αν η σειρα νεξους δεν παρουσιασει κατι πραγματικα του γουαου τοτε ισως εν τελει να στραφω στην apple (το 6ρ ειναι εξαιρετικο αλλα λυγιζει φουλ ευκολα ακομα και στην τσεπη). Βέβαια ειναι htc ειναι πολλα υποσχομενη και υπευθυνη στις αναβαθμισεις. Η δε samsung στο θεμα των αναβαθμισεων σε στρεφει σε προσευχές και ταματα γιατι απο αναβαθμισεις κλαψτα

Agnostos13

Δεν δειχνει κατι παραλογο η ερευνα. Το iphone ειναι το ιδανικο smartphone για mainstream χρηση. Δηλαδη ειναι απλο, ευχρηστο, αλαγκαριστο με υποστηριξη και μεγαλο store.
Οτι ακριβως θελει ενας μεσος χρηστης!
Αλλωστε η Apple ηταν και η πρωτη που εκανε ουσιαστικα το smartphone mainstream (μεχρι τοτε μεγαλη μεριδα που αγοραζε smartphone το εκανε για την καμερα και τις multimedia εφαρμογες και πολλες φορες χωρις να γνωριζει οτι ειναι smartphone)…
Το android ειναι καταληλοτερο για οσους τους αρεσει να μπλεκουν (συμφωνα με καποιους…οι ψαγμενοι) με roms, tweaks, root και φυσικα σπασμενα apps, θεματα και ιους! Επισης καταληλο για οσους ψαχνουν κατι οικονομικο (εξαιρεση οι ναυαρχιδες των 800€ μολις κυκλοφορησουν) αν και εκει τα windows phone κανουν πλεον αισθητη την παρουσια τους.

ΥΓ. Επισης στην Αμερικη με ενα απλο συμβολαιο παιρνεις iphone με 99 και 199$ (πολυ λιγοτερα απο οτι ζητανε Ελλαδα)…

ChrisG

τα androids είναι δύσχρηστα,γεμάρα με lag,και χωρίς υποστήριξη και μεγάλο store…κανένας δεν κάνει jailbreak και δεν φορτώνεται με ιούς.
τι μαθαίνει τελικά κανείς…και όλα αυτά στο 2016 που η χρήση internet είναι αποκλειστική μερικών μόνο.

Γιάννης

Δεν είναι παράξενο που τα Apple έχουν hardware τριετίας (και στην περίπτωση του SE μάλλον πενταετίας) , αφού η Κινεζο-Αμερικάνικη εταιρεία έχει καταφέρει να πείσει τα πιστά της προβατα ότι τα κινητά της είναι απλά στην χρήση και έχουν καλό app store λες και τα κορυφαία Android (που έχουν και καλύτερες οθόνες , κάμερες , μπαταρίες κτλ.) είναι πολύπλοκα και με λίγα apps! Γελάει ο κόσμος με τα δεκαπεντάχρονα φαν του μήλου.

F.Drake

Πρώτον και βάλτε το καλά στο μυαλό σας (αν έχετε)…το κάθε λειτουργικό έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Από εκεί και πέρα είναι ότι βολεύει τον καθένα! Δεύτερον η έρευνα έγινε στις ΗΠΑ…Απόλυτα λογικό ο κόσμος να προτιμάει το iPhone. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε το γιατί, είτε είστε μέγιστοι στόκοι είτε δεν έχετε βγει ποτέ από το χωριό σας! Τρίτον, έχω και τα τρία λειτουργικά αυτή τη στιγμή, οπότε δεν μπορείτε να με χαρακτηρίσετε σαν οπαδό κανενός! Προσωπικά με βολεύει περισσότερο το Android, αλλά δεν μπορώ να μη παραδεχτώ ότι το iOS είναι ένα κορυφαίο λειτουργικό! Έχω σαν δεύτερη συσκευή ένα 5s και αν ποτέ χαλάσει, θα ξαναπάρω iPhone για δεύτερο γιατί είναι απολύτως αξιόπιστο…σε γενικές γραμμές, πιο αξιόπιστο από τα περισσότερα android που είχα κατά καιρούς! Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε να μαλώνετε και να μειώνετε αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη από τη δικιά σας, για να δικαιολογήσετε την εκάστοτε αγορά σας! ΥΓ. Βάζω στοίχημα ότι πολλοί εδώ μέσα που κράζουν και κοροϊδεύουν αυτούς που χρησιμοποιούν iPhone, αν είχαν τη δυνατότητα θα χτυπούσαν κι αυτοί ένα μηλαράκι! Απλά οι περισσότεροι επειδή δεν την έχουν, κάθονται και βγάζουν χολή! Και ναι, επειδή έχεις πχ Galaxy S6 και για… Συνέχεια »

Γιάννης1992

Είμαι ο Γιάννης από το σχόλιο 42 αλλά επειδή υπάρχει κ άλλος Γιάννης είπα να το αλλάξω γιτίι πρεσβεύουμε διαφορετικές απόψεις ως προς την apple κ για να μη γίνει κανένα μπέρδεμα το αλλάζω.Λοιπόν θα συμφωνήσω με τον F.Drake.Εδώ στην Ελλάδα τα πράγματα είναι περίπλοκα γιατί αυτό το θέμα με το ποια εταιρεία είναι καλύτερη κ ότι κάποιος έχει καλύτερο κινητό από τον άλλον μόνο εδώ συμβαίνει κ πουθενά αλλού κ δε μπορώ να το εξηγήσω.Το κάθε λειτουργικό έχει τα + αλλά κ τα – του κ είναι στη κρίση του καθενός ποιο θα πάρει.

ΚωσταςD.

F.Drake μη βαζεις κανενα στοιχηματακι γιατι το εχεις ηδη χαμενο… ΑΠΛΑ…

Γιάννης1992

Εμένα προσωπικά μου αρέσει το design του iphone αλλά αφού μπορώ να το βρω σε xiaomi ή htc κ με καλύτερα specs οπότε θα στραφώ εκεί!!!

Νίκος

Η έρευνα είναι στο Αμέρικα. Αν ήταν στη Ν.Κορέα το 99.9% θα έλεγε android. Στο Ελλαδιστάν το 80% έχει android. Το 20% με iphone είναι ανήλικοι ή ενήλικοι με μυαλό ανήλικου… :p

Οδυσσεας

F.Drake αν ειχα τη δυνατοτητα να παρω iphone 900 ευρω δεν θα το εκανα , γιατι τα iPhone ειναι για αυτους που δεν εχουν ιδεα απο τεχνολογια και μπορει να τοσ καλυψει το iOS εγω που θελω να το κανω οτι θελω το κινητο μου μπορω να το κανω επιδη εχω Android !

Agnostos13

Διάβαζω τα σχόλια και αυτό που διακρίνω είναι ένα τεράστιο κόμπλεξ από ορισμένα άτομα που επαναλαμβάνεται ακατάπαυστα σε κάθε θέμα. Φράσεις όπως:
“όποιος αγοράζει προιόντα apple ειναι πρόβατο”
“όποιος προτιμάει apple συσκευές ειναι θύμα του marketing”
“όποιος είναι ικανοποιημένος από ένα iphone είναι ανήλικος ή άσχετος με την τεχνολογία”
“όσοι παίρνουν iphone το κάνουν γιατί είναι ποζεράδες και θέλουν να δείχνουν το μήλο”
“όποιος δίνει 800€ για iphone είναι κορόιδο γιατί παίρνει παλιά συσκευή ή έχει λεφτά για πέταμα”

και άλλα παρόμοια ειρωνικά σχόλια έχουν γίνει ψωμοτύρι από ορισμένους στον αεναο πολεμο κατα της Apple και των χρηστων της. Το ποσο αντικειμενικα ειναι αυτα τα σχολια ειναι προφανες βεβαια απο τα επιχειρηματα που σχεδον παντα ΔΕΝ τα συνοδευουν…
Ελπιζω τουλαχιστον οσοι γραφετε με μανια καθημερινα ολα αυτα τα κατεβατα απο χολη κατω απο καθε αρθρο, να εχετε κερδισετε κατι απο αυτο (καποιο χατζιλικι ή καμια τσαμπα συσκευη εστω) και δεν ειναι θεμα εμονικοτητας…

ΥΓ. Ρε μηπως η ονομασια android τελικα δεν αφορα το λειτουργικο αλλα (ορισμενους απο) τους χρηστες του;

ChrisG

@Prideous +1. οι iphoneάκηδες είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν τα αυτονόητα.μην ασχολείσαι άδικα.είναι κολλημένοι με την μπάλα.την χάσαν αυτοί την χάσανε και οι έφηβοι. πρώτον σχολιάζουμε το γεγονός οτι είναι έφηβοι και δεν έχουν καμία δουλειά με συσκευές 900 ευρώ. δευτερον με όλους τους γονείς αν συζητήσεις στην πλειοψηφία ο καθένας θα σου πεί την δική του ιστορία πώς τα παιδιά τους με βαθμούς,εκβιασμούς,ψυχολογικούς συναισθηματισμούς,γιατί του πλουσίου μπαμπά του συμμαθητή τους έχει Iphone να μην πάρουν και αυτοι;και πολλά άλλα μαρτυρούνε ότι τα παιδιά έχουνε χάσει και αυτά την μπάλα.δεν δούλεψαν τα περισσότερα ούτε μία ημέρα και απαιτούνε κινητά 900 ευρώ.θέλω να μάθω στα 18 ή αργότερα στην ζωή τους τι θα πάρουν;όταν δεν μαθαίνεις την αξία του χρήματος σε ένα παιδί(και δεν είναι φαινόμενο μόνο των εφήβων αλλά και των παιδιών του δημοτικού δυστυχώς)πώς στην ζωή του θα κρίνει σωστά μεταγενέστερα;το φιανόμενο αυτό είναι αρνητικό όχι μόνο για τα Iphones αλλά για κάθε συσκευή που αξίζει 2 μηνιάτικα.τα σχόλια μας θα ήταν τα ίδια ακόμη και για άλλα μάρκα κινητού.μετά μιλάς για θύματα του marketing και είναι της φαντασίας. προσωπικά πάντα ακόμη και το χρήμα που έχω δεν δίνω πάνω 500 για mobile συσκευή.είναι αέρας χρήματα τα παραπάνω και… Συνέχεια »

Prideous

ChrisG
Φίλε μ ειμαι 20 όποτε τα έχω πιο πρόσφατα !!!
Αυτα που κες ισχύουν και με το παραπάνω !!!
Και εγω σαν έφηβος το εκανα αλλα οι γονείς μ δεν μ πήραν ποτε κινητό πάνω απο 250
Το 5s που έχω τωρα το αγόρασα με δικά μ λεφτά μετά απο δουλειά
Και τον λόγο που το αγόρασα το είπα πιο πάνω UPDATES ΓΙΑ 4+ ΧΡΟΝΙΑ

shadgr

F.Drake δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα..
Απορώ από που κι ως που είναι “γνώστες και tech freaks” οι χρήστες του android? Ο καθένας αργόσχολος μπορεί να παρακολουθήσει τους άπειρους βήμα προς βήμα οδηγούς στο youtube και να το παίζει αυθεντία..

Chris

ChrisG οπα κάτσε ρε φίλε για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, 1ον όσα παιδιά ξέρω στην ηλικία μου(17) και έχουν Android συσκευη των 400+ ευρώ (όταν το πήραν) το έχουν όλοι ρουτ έχουν άλλοι προγράμματα επεξεργασίας βίντεο, ήχου κα άλλοι έχουν games και άλλοι απλά πειραματηζονται στο Android, οσους ξέρω άνω των 25 χρονων με ακριβό κινητό είτε iPhone είτε Android η πιο βαριά χρήση που κάνουν είναι το fb (που εδώ που τα λέμε δεν είναι και ελαφρύ😂)
2ον τι εννοεις ότι δεν θα έχουμε δουλέψει ποτέ και δεν έχουμε βγάλει ούτε ένα € εγώ προσωπικά το καλοκαίρι μία καλή μέρα μπορεί να βγάλω μέχρι και 200€ οποτε τέτοιου τύπου έξοδα τα καλύπτω εγω

Αργυρης

@Νίκος Μεσα απ’αυτα που λες δειχνεις ποσο ανωριμος και κομπλεξικος εισαι…προφανως και στην Αμερικη οι περισσοτεροι εχουν iphone μιας και αφορα προιον που βγαινει απο τη πατριδα τους και καλα κανουν και το στηριζουν.Ισως θα πρεπε και εμεις να μασταν λιγο ετσι,να τους μοιασουμε και να υποστηριζουμε τα δικα μας προιοντα.Απο την αλλη το γεγονος οτι εκατσες και εβγαλες αυτα τα ποσοστα και εγραψες κιολας οτι οσοι εχουν iphone ειναι ανωριμοι και δεν εχουν γνωσεις πραγματικα με κανει και γελαω.Να πω τη γνωμη μου και εγω σαν χρηστης iphone μιας και εχω δοκιμασει ολα τα λογισμικα.Εφυγα καθαρα απο android και wph γιατι απλα δε με καλυπταν σε αυτα που ηθελα.Το ios ειναι μακραν για εμενα το καλυτερο λογισμικο με μηδενικο λαγκ,υποστηριξη σε ολα,ποιοτικοτατες και περισσοτερες εφαρμογες που τα αλλα λογισμικα δε τα βλεπουν ουτε στον υπνο τους και εκτος αυτου,η ασφαλεια που σου προσφερει δεν την βρηκα πουθενα αλλου!Απο κει και περα το γεγονος οτι υπαρχουν ακομα μυαλα εν ετη 2016 που κραζουν και καταδικαζουν τους νεους να μην εχουν κινητα αξιας ανω των 900 ευρω,ή το οτι δεν τους αξιζει να χουν ακριβα κινητα δειχνει για αλλη μια φορα το επιπεδο των ανθρωπων της χωρας μου που με περιτριγυριζουν.Δεν… Συνέχεια »

Gvirginia

Από το καλό στο καλύτερο πάμε…

MIchalis

Διάβασα τα σχόλια παραπάνω και πέρα από 4 – 5 ίσως κάνω λάθος, οι υπόλοιποι ασχολήθηκαν με το αγαπημένο σπορ του Έλληνα!!

Η ουσία είναι ότι το άρθρο επικεντρώνεται στις ΗΠΑ. Όπου πολλά παιδιά για να βγάλουν το χαρτζιλίκι τους δουλεύουν στον ελεύθερο χρόνο τους και τα χρήματα που βγάζουν θα τους επέτρεπε να αγοράσουν iphone ακόμα και στην Ελλάδα, πόσο μάλλον εκεί που κοστίζει 100 – 200$. Είναι από αμερικάνικη εταιρία και όχι κινέζικο, ποιοτικό με καλό store όπου μπορείς να έχεις τα τραγούδια που αγόρασες από 10 ετών για το ipod που σου έκανε δώρο ο παππούς κλπ. κλπ…….

Για να μην μπερδευτείτε εγώ xiaomi έχω, αλλά προσπαθώ να αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει γύρω μου….

Mary

Αιντεεεε, ‘η τεχνολογία μας ένωνε’ … Από τα ρατσιστικά σχόλια και τις κακίες τώρα βλέπω περάσαμε στα χοντρά μπινελικια… Είναι τόσο δύσκολο να σέβεστε τους υπόλοιπους ανθρώπους;

Chris

@αργυρης ποια ακριβώς ‘αμερικανική’ εταιρεία λες? Αυτή που δεν πληρώνει ούτε 1
$ φόρους στην Αμερική?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.