Apple: Προσλαμβάνει μηχανικούς λογισμικού για βελτίωση της Siri

apple προσλαμβάνει μηχανικούς λογισμικού siri software engineer, Apple: Προσλαμβάνει μηχανικούς λογισμικού για βελτίωση της Siri

Πριν μερικές ημέρες είχε ειπωθεί πως με ο θάνατος του Steve Jobs εξαφάνισε και το όραμα για τη Siri, κάτι το οποίο βρίσκει σύμφωνους πολλούς ενώ η πορεία της υπηρεσίας της Apple δεν είναι και η καλύτερη. Για αυτό το λόγο φαίνεται πως η Apple προχωράει σε μαζικές αλλαγές για τη βελτίωση της Siri για να τη φέρουν στην κορυφή.

Η φωνητική υπηρεσία η οποία έκανε την εμφάνισή της πρώτη φορά στο iPhone 4s, μια ημέρα πριν το θάνατο του Steve Jobs, έχει μείνει πίσω από το Google Assistant και την Amazon Alexa και προφανώς είναι κάτι το οποίο δεν ικανοποιεί την Apple. Για αυτό το λόγο, και όπως δείχνουν τα δεδομένα που καταγράφηκαν από την εταιρεία Thinknum, η Apple αυξάνει τις προσλήψεις για εργασία επάνω στον τομέα της Siri.

Πιο συγκεκριμένα, η Apple έκανε “άνοιγμα” 161 θέσεων για μηχανικούς λογισμικού, δείχνοντας μια αύξηση 24% μέσα σε ένα μήνα και 96% μέσα σε ένα χρόνο για προσλήψεις σχετικά με τη Siri. Οι 154 θέσεις αφορούν μηχανικούς λογισμικού, μια για design, τρεις για product management και τρεις για information systems and technnology.

Σε πρόσφατη έρευνα η Siri απέδωσε χειρότερα από το Google Assistant όταν της έγιναν πέντε διαφορετικές ερωτήσεις σχετικά με τοπικές αναζητήσεις, εμπόριο, πλοήγηση, πληροφορίες και “εντολές” να κάνει συγκεκριμένες διαδικασίες, ενώ δεν τα πήγε καλά σε σύγκριση με την Alexa και την Cortana όπου δεν τα πήγε καλά σε τρεις κατηγορίες ερωτήσεων.

Προφανώς και η Apple με την κίνηση αυτή πιστεύει ότι χρειάζεται ένας επαναπρογραμματισμός για να αυξήσει τις ικανότητες και την “ευφυία” της Siri αλλά και τη δυνατότητα να γίνει πιο “επικοινωνιακή” όπως το Google Assistant και Alexa.

apple προσλαμβάνει μηχανικούς λογισμικού siri software engineer, Apple: Προσλαμβάνει μηχανικούς λογισμικού για βελτίωση της Siri

apple προσλαμβάνει μηχανικούς λογισμικού siri software engineer, Apple: Προσλαμβάνει μηχανικούς λογισμικού για βελτίωση της Siri

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Άργησαν αλλά το κατάλαβαν. Βέβαια όσο δεν μιλάει Ελληνικά μας είναι αδιάφορη.

ΑΝΔΡΕΑΣ

Η siri ειναι η εξυπνότερη ψηφιακή βοηθός του γαλαξία.Αποδίδει σε απόλυτη αρμονία με τους καλύτερους και εξυπνότερους χρήστες smartphone,δλδ τους πιστούς μας.Όλα τα αλλα ειναι λάσπη στον ανεμιστήρα από haters.Κλείστε τα αυτιά σας στα review πληρωμένων σκυλιών και κατακλύστε τα fora με posts για την most healthy battery we have ever provide until now.
Καλό Πάσχα με live animation βεγγαλικών & σούβλας

nikos2017

Όταν ασχοληθούν και βάλουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ, θα ασχοληθούμε και μεις με τη Siri.

Ως τότε… θα παραμείνει απενεργοποιημένη και θα μας γλιτώνει μπαταρία.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

νικο 2017 στεναχωρεις ολόκληρο το team της apple και δε θα μπορεί να κανει πασχα με τα σκληρά λόγια σου!

Agnostos13

Δυστυχώς η Siri έχει μείνει ουσιαστικά στάσιμη από όταν πρωτοκυκλοφόρησε (προστέθηκαν βέβαια γλώσσες-όμως όχι ελληνική). Ελπίζω να πάει ένα βήμα παραπέρα σύντομα!

giorgosgek

@Παπαροκας tiamat – Enûma Eliš για να προσλαμβανει μηχανικους και να τρωει κραξιμο , εχει τουλαχιστον προβληματιστει το team της μαμας apple αν οχι στεναχωρηθει…..μαλλον…. αν εχουν αφησει τις τσουγκρανες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.