ARM, Εξαγόρασε την εταιρεία γραφικών Geometrics

Η ARM εξαγόρασε την εταιρεία ανάπτυξης γραφικών για παιχνίδια με την ονομασία Geomerics, με σκοπό να βελτιώσει την απόδοση του υποσυστήματος γραφικών στις λύσεις SoC (System-On-Chip) που κατασκευάζει. Η Geometrics έχει δημιουργήσει την επονομαζόμενη μηχανή φωτορεαλιστικών εφέ (global illumination engine), Enlighten. Η μηχανή Enlighten έχει χρησιμοποιηθεί για να δημιουργεί φωτορεαλιστικά εφέ (φωτισμός περιβάλλοντος, σκιάσεις κ.ά) σε παιχνίδια όπως τα Battlefield 3, Need for Speed: The Run, Eve Online και Quantum Conundrum.

Η ARM δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμα, με πιο τρόπο θα χρησιμοποιήσει τη τεχνολογία της Geometrics, και τη μηχανή γραφικών της ωστόσο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: “Θα βοηθήσει να φέρουμε επόμενης γενιάς εμπειρίες γραφικών στις φορητές πλατφόρμες”. Λογικά, η τεχνολογία της Geometrics, θα βοηθήσει την ARM στην ανάπτυξη των επόμενης γενιάς Mali GPUs.

Η Geometrics, δεν θα ενσωματωθεί στην ομάδα της ARM, αλλά θα λειτουργεί ανεξάρτητα για να συνεχίσει να συνεργάζεται με πελάτες όπως η EA, που έδωσε την σχετική έγκριση.

ARM Geometrics, ARM, Εξαγόρασε την εταιρεία γραφικών Geometrics

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Alibaba ARM Chip

Η ARM αρνείται να πουλήσει προηγμένα μικροτσίπ στην κινεζική Alibaba

Στα “μαχαίρια” φέρεται να βρίσκεται η σχέση ανάμεσα στην ARM και στην Alibaba, με την πρώτη να αρνείται καταφατικά να πουλήσει προηγμένα μικροτσίπ στην κινεζική εταιρεία.

Business ARM NVIDIA

H ARM προχωρά σε απολύσεις μετά την αποτυχία της εξαγορά

Η ARM εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε γενναίες περικοπές του προσωπικού της που θα αγγίξουν σε ποσοστό έως και το 15%.

Business NVIDIA ARM

NVIDIA: Δηλώνει επίσημα ότι δεν προχωρά στην αγορά της ARM

To deal των 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιβεβαιώνεται ότι δεν θα προχωρήσει από την πλευρά της NVIDIA.

Business NVIDIA ARM

H εξαγορά της ARM από την NVIDIA μάλλον πέφτει στο κενό

Η NVIDIA είχε δηλώσει την πρόθεσή της να εξαγοράσει την ARM, αλλά αυτό το deal φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει τελικά.