Αυστραλία: Μαθήματα προγραμματισμού από το Δημοτικό

Το Υπουργείο Παιδείας της Αυστραλίας ενέκρινε ένα νέο ψηφιακό πρόγραμμα σπουδών τεχνολογιών σύμφωνα με το οποίο εισάγεται το μάθημα του προγραμματισμού (coding) στα σχολεία από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπους του Υπουργείου, η κατάρτιση στον προγραμματισμό έχει την ίδια αξία στην ανεύρεση εργασίας όπως μια ξένη γλώσσα ή τα μαθηματικά. Μάλιστα σαν Αυστραλία αισθάνονται ότι έχουν μείνει πίσω(!) και ότι αν δεν κάνουν κάτι άμεσα θα είναι στο μέλλον αργά.

Εκτιμάται ότι το 75% των θέσεων εργασίας σε γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρείες απαιτεί γνώσεις σε επιστήμη, τεχνολογία και μαθηματικά.

Εδώ τι λένε στο Υπουργείο Παιδείας;

Αυστραλία: Μαθήματα προγραμματισμού από το Δημοτικό, Αυστραλία: Μαθήματα προγραμματισμού από το Δημοτικό

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
αγγελος

αποκλειεται να γινει κατι τετοιο στην ελλαδα αν και πιστευω οτι θα επρεπε

GoGos

Εδώ στο υπουργείο παιδείας κοιτάνε πως να χώσουν κανένα δικό τους παιδί σε καμιά θεσουλα, δεν έχουν χρόνο για μαθήματα προγραμματισμού και παρόμοιες βλακείες, αυτά είναι του σατανά πράγματα και τα καταδικάζουμε βεβαίως βεβαίως.

Bloodmaster

Εγω ειχα παει εχει χρονια μαζι με αλλα 4 ατομα να παρουσιασουμε ενα παιχνιδι.Νομιζω 6 ταξη πηγαιναμε.Μην φανταστητε παιχνιδι μια χαζομαρα ηταν με λιγη βοηθεια του καθηγητη τα καταφεραμε.Καλο ειναι να διδασκετε ο προγραμματισμος γιατι σε κανει να σκεφτεσε ποση δουλεια εχουν κανει καποιες εταιριες για να γινει ενα καλο παιχνιδι.

wrangler10

Μονο στα σοβαρά κράτη…(στα κράτη συμπεριλαμβάνονται και οι πολίτες τους)

nikos14

και εμείς? προγραμματισμό 3 λυκείου . και έναν ” προγραμματισμό” που δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το coding .Αφηρημένες έννοιες απλά … Πρέπει να φτάσω στα 22 μου να δω τι γίνεται και να φτίαξω μια εφαρμογή. Μιας και η παιδεία που είχα και μου παρεχόταν δεν μου έδώσε ποτέ τα ερεθησματα να ψαχτώ αλλού εκτος της κοπάνας … Και σε άλλες χώρες.. στα 15 τους κάνουν κόντρες ποιος ανέβασε περισοτερρες εφαρμογές στο play store. Αλλά όταν εγώ θα φτίαχνω παιχνίδια αυτοί θα φλερτάρουν με AR – AI . Μπράβο τους

μαρκος

μπραβο στο υπουργειο τους κατι ξερουν περισσοτερο αυτοι για να τους βαζουν προγραμματισμο
απο το δημοτικο ,στην ελλαδα μονο σε ιδιωτικα κανουν προγραμματισμο και αυτα τα μαθαινουμε
μονοι μας.δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτους. π.χ εμεις στο γυμνασιο μαθαινουμε scratch και υπαρχει καθηγητης ενω αυτοι μαθαινουν c/c++ και εγω που εχω γνωσεις ηλεκτρονικης,ηλεκτρολογιας,hardware και εγω πρεπει να αγορασω το βιβλιο για να μαθω προγραμματισμο(ειμαι 15 ετων).κριμα στην ελλαδα κριμα στα μυαλα της που εχει δεν λεω μονο για εμενα υπαρχουν εκατονταδες χιλιαδες σαν κι εμενα αλλα αυτο το πουλημενο κρατος τα κανει
δυσκολα για εμας

Ανωνυμος

Εμενα το 2003-04 που ημουν Β και Γ Γυμνασιου, στο μη προσμετρωμενο στη Γενικη Βαθμολογια μαθημα της Πληροφορικης η καθηγητρια μας εκανε Basic. Αυτο μου εδωσε τη δυνατοτητα στη Γ Λυκειου να μην εχω κανενα προβλημα με τη “λογικη” της ΑΕΠΠ γιατι δεν ηταν η 1η φορα που την εβλεπα ενω τα υπολοιπα παιδια ειχαν αρκετα σοβαρα θεματα.

Εν κατακλειδι, το μαθημα του Προγραμματισμου καλο θα ηταν σε εμας να μπει και σε εμας, αν οχι απο το Δημοτικο, τουλαχιστον απο το Γυμνασιο.

Χρήστος

Επειδή είμαι Αυστραλία και είναι όλη μέρα μέσα στην τεχνολογία λόγο δουλειάς και βλέπω/μιλάω με πολλούς Αυστραλούς, έχω να πω ότι είναι ΕΝΤΕΛΩΣ αμόρφωτοι σε θέματα τεχνολογίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αυστραλοί δεν θέλουν να σπουδάσουν τίποτα και θέλουν να γίνουν εργάτες σε οικοδομές (80% έλεγε μια έρευνα που διάβαζα τις προαλλες), και όσοι έχουν καταγωγή εκτός Αυστραλίας (ασιατικές χώρες κυρίως) σπουδάζουν IT και φεύγουν σε Κίνα/Ινδια που είναι το tech support της κάθε εταιριας.

Καλά κάνουν και το βάζουν σαν μάθημα στα σχολεία αλλά μην λέμε και ότι ειμαστε πίσω στην Ελλάδα, αρκετοί εδώ μαθαίνουν να λύνουν εξισώσεις 2ου βαθμού στο πανεπιστήμιο. Όταν τους μιλάω για ολοκληρώματα και μιγαδικούς με βλέπουν σαν ουφο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.