Avast: Εξαγοράζει την AVG για 1.3 δισ. δολάρια

Όταν μιλάμε για κάποια δωρεάν λύση για antivirus, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Avast ή AVG. Και τα δυο είναι δυνατές all-round λύσεις, αλλά συνηθίζουν να στοχεύουν σε διαφορετικές περιοχές, κάτι που δικαιολογεί και το deal των 1.3 δισ. δολαρίων.

Η Avast προχωρά στην εξαγορά της AVG δίνοντας πάνω από 1 δισ. δολάρια ενώ θα λάβει και μια προσφορά για 25 δολάρια ανά μετοχή.

“We believe that joining forces with Avast, a private company with significant resources, fully supports our growth objectives and represents the best interests of our stockholders, … Our new scale will allow us to accelerate investments in growing markets and continue to focus on providing comprehensive and simple-to-use solutions for consumers and businesses, alike.”, ήταν η δήλωση της AVG.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για δομικές αλλαγές. Η Avast βλέπει μεγάλα οφέλη χρησιμοποιώντας τη βάση χρηστών της AVG, η οποία ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια, με τα 160 εκατομμύρια να βρίσκονται σε mobile. Οι χρήστες αυτοί θα βοηθήσουν στην παροχή πληροφοριών όσον αφορά στην εμφάνιση malware και την έγκυρη εξουδετέρωσή του.

Το deal αναμένεται να κλείσει μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου.

avast avg, Avast: Εξαγοράζει την AVG για 1.3 δισ. δολάρια

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Παντως Avast μακραν το καλυτερο…το AVG εχει ενα σορο ασυμβατοτητες

ΛΛ

Λογικό μου ακούγεται… Το Avast με βάση τις μέτρησεις τα τελευταία 2 χρόνια έχει χαμηλή αποτελεσματικότητα και αν δεν έκανε κάτι θα αποτελούσε παρελθόν. Το AVG είχε ευτυχώς καλύτερη πορεία και έκανε αναβαθμίσεις.
Έξυπνη επιλογή της Avast όσο έχει ακόμα δυνάμεις για να ανακάμψει και να ξαναεπανελθει ισχυρότερο.

Eragon

Bitdefender απλα…και τα εχω χρησιμοποιησει ολα τα δωρεαν…το πιο ελαφρυ και αποτελεσματικο..
Καλη κινηση παντως…ελπιζω να αποδωσει

Μάκης

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Avast στο PC / SMARTPHONE και TABLET! δεν απογοητεύτηκα από καμιά του έκδοση ποτέ, οπότε με το παραπάνω deal που θα γίνει μελλοντικά ανάμεσα στης δύο εταιρείες εγώ ως χρήστης σίγουρα νιώθω ποιό σίγουρος και ασφαλείς.

Loki

@ΛΛ
Πιο έξω δεν θα μπορούσες να πέσεις.
Ειδικά στο τελευταίο AVtest του Απριλίου το Avast βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στις σουίτες ασφαλείας, όσον αφορά την προστασία.
Σε ποιες ακριβώς μετρήσεις αναφέρεσαι;
Διότι το AVtest είναι με διαφορά το κορυφαίο σάιτ για μετρήσεις antivirus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Business Apple iOS

Απόλυση και μήνυση σε μηχανικό της Apple που έστελνε leaks με το iPhone του στα μέσα

Όταν ο μηχανικός της Apple έτρεχε στο διάλειμμά του στην τουαλέτα, το έκανε όχι γιατί τον καλούσε η φύση αλλά για να διαγράψει εφαρμογές,