Αυξάνονται κατά 10% οι τιμές των προϊόντων της Apple λόγω διαμάχης Τραμπ-Κίνας;

Αυξάνονται 10% τιμές προϊόντων Apple διαμάχης Τραμπ Κίνας, Αυξάνονται κατά 10% οι τιμές των προϊόντων της Apple λόγω διαμάχης Τραμπ-Κίνας;

Σύντομα θα γνωρίζουμε αν ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, Ντόναλντ Τραμπ, ζητήσει επιπλέον φορολογία 10% στα προϊόντα που η Apple κατασκευάζει στην Κίνα, στην περίπτωση που οι συζητήσεις με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping δε φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε μια περίοδο δύσκολη για τις πωλήσεις της εταιρείας.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από την Apple εργοστάσια στις Η.Π.Α αν θέλει να αποφύγει τους φόρους στην Κίνα αποχωρώντας ουσιαστικά από τη χώρα. Όλα αυτά εξαρτώνται από τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping και την εξέλιξη των διαβουλεύσεών τους αναφορικά με τον εμπορικό “πόλεμο” μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, αν οι συζητήσεις δε φέρουν θετικά αποτελέσματα τότε για προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων, θα επιβληθεί φορολογία που θα φτάσει μέχρι και το 25%, επηρεάζοντας όχι μόνο τα προϊόντα που η Apple κατασκευάζει και εισάγει από την Κίνα, αλλά και κάθε άλλο προϊόν που κατασκευάζεται στη χώρα.

Αυτό που αναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πως θα προτείνει μια αύξηση 10% στην τιμή των προϊόντων μιας και δε θα αλλάξει και πολλά στην τιμή πώλησής τους, ενώ θα είναι μια αύξηση την οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να αντέξουν πολύ εύκολα. Με άλλα λόγια, ο Πρόεδρος των Η.Π.Α συμβουλεύει τις εταιρείες να κατασκευάσουν μονάδες παραγωγής στις Η.Π.Α για να αποφύγουν την επιπλέον φορολογία στην Κίνα.

Το αποτέλεσμα για την Apple θα είναι είτε να αρχίζει να “μετακομίζει” σε μονάδες παραγωγής σε χώρες όπως η Ταϊβάν και το Βιετνάμ ή να εφαρμόσει επιπλέον φορολογία 10% στα προϊόντα της. Αυτό θα κάνει τους καταναλωτές να δυσανασχετούν ακόμα περισσότερο μιας και όλοι γνωρίζουν τις υψηλές τιμές πώλησης των iPhone, iPad, MacBook και άλλων προϊόντων, σε μια χρονική περίοδο που το μόνο που δε χρειάζεται η Apple είναι να δει τις πωλήσεις της να μειώνονται ακόμα περισσότερο.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Πως και δεν μπήκε κάνεις ακόμη να πει ότι τα πρόβατα θα εξακολουθούν να αγοράζουν ακόμη και αν αυξηθούν οι τιμές 200%; Περίεργο….

MuscleCAR

Αν και είναι μεγάλος φασίστας ο τραμπ και η μελοντικη καταστροφή της Αμερικής αυτή η συγκεκριμένη κίνηση του προς την apple να χτίσει εργοστάσια στις ΗΠΑ είναι ότι καλύτερο έχω δει από πρόεδρο!πολυ σωστά έπραξε καθώς εμείς οι αμερικανοί δεν έχουμε ανάγκη την άθλια ποιότητα των Κινέζων!αυτα ας τα κάνει η Samsung και οι άλλες παπαροεταιριες!ελπιζω ο τραμπ ,που ίσως αρχίσω να τον συμπαθώ αν συνεχίσει σε τέτοιο ρυθμό,να κάνει το καλύτερο για την καλύτερη χώρα του κόσμου! USA ρε!!!! 🇺🇸 🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸

mak

Ωχ δεν ειναι Αμερικανικα τα iphone!!!!!!!!!! E οχι κινεζικο και 1200 ευρω??????? χεχεχεχεχεχε

apot345

Η αυτογνωσία βλέπω στο φόρουμ είναι σε καλά επίπεδα. (βλ. πρώτο σχόλιο).

Καλά σας κάνουν…

John Real

Η μερα που το φτηνο μοντελο της Apple θα εχει 2000 ευρω πλησιαζει.

Makis

@ apot345

Μπαααα…απλώς ξέρουμε τους γνωστούς κράχτες και φυσικά πλέον δεν αγοράζουμε κανενός κινητό με τιμή πάνω από 500€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.