BAA & Emirates Airlines | Επιλέγουν λύση RFID της Motorola

, BAA & Emirates Airlines | Επιλέγουν λύση RFID της MotorolaΟι RFID αναγνώστες της Motorola Enterprise Mobility αναμένεται να βελτιώσουν την ιχνηλασία αποσκευών στο πιο πολυάσχολο διεθνές αεροδρόμιο του κόσμου, το Heathrow. Η διεύθυνση Enterprise Mobility business της Motorola, Inc. ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το πλέον πολυάσχολο παγκοσμίως διεθνές αεροδρόμιο αξιολογεί την τεχνολογία RFID για να βελτιώσει την ιχνηλασία αποσκευών, χρησιμοποιώντας αναγνώστες RFID της Motorola σαν μέρος ενός από κοινού έργου μεταξύ της BAA και της Emirates Airlines.

Σε μια σημαντική δοκιμή ιχνηλασίας με τεχνολογία RFID, η ΒΑΑ, ιδιοκτήτρια εταιρία και διαχειρίστρια του αεροδρομίου Heathrow, και η Emirates Airlines θα εγκαταστήσουν αναγνώστες RFID σε σημεία-κλειδιά κατά τη διαδρομή των αποσκευών επιβατών που ταξιδεύουν με το δρομολόγιο της Emirates Airlines από το Heathrow στο Dubai – από το γραφείο καταχώρισης (check-in desk) έως τον ιμάντα αποσκευών.

Ως μέρος της δοκιμής, οι σταθερής τοποθέτησης RFID αναγνώστες Motorola XR480 έχουν εγκατασταθεί στον τερματικό σταθμό 3 του Heathrow για την ανάγνωση των ετικετών που βρίσκονται πάνω στις αποσκευές οι οποίες εισέρχονται και αναχωρούν από το αεροδρόμιο. Η δοκιμή θα αποτελέσει μία σημαντική επίδειξη της ενδολειτουργικότητας και συνεργασίας διαφορετικών λύσεων RFID, καθώς θα επιδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η RFID λύση της Motorola συνενώνεται με ένα πλήθος εφαρμογών άλλων προμηθευτών, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα εκτός Μεγάλης Βρετανίας.

Το προσωπικό του ΒΑΑ θα προσφέρει επίσης στους πελάτες μία επιπλέον υπηρεσία προστιθέμενης αξίας, ως αποτέλεσμα της εγκατάστασης RFID. Οι αναχωρούντες πελάτες θα προσκαλούνται από το προσωπικό του ΒΑΑ να καταχωρούν οικειοθελώς τα στοιχεία του κινητού τους τηλεφώνου, κάτι που θα τους επιτρέπει να δέχονται μηνύματα κειμένου κατά την άφιξή τους στο Heathrow, με ειδοποίηση για τις λεπτομέρειες του ιμάντα παραλαβής των αποσκευών τους.

Η BAA είναι ήδη πελάτης της Motorola και έχει εγκαταστήσει bar code scanners μάρκας Symbol σε όλο το Heathrow σε καθιερωμένες εφαρμογές ταυτοποίησης αποσκευών. Η προσθήκη των RFID αναγνωστών XR480 θα προσδώσει μεγαλύτερο βάθος λειτουργικότητας στη ΒΑΑ, καθώς θα επιτρέπει στην εταιρία να ανιχνεύει αποσκευές κατά τμήματα της μεταφοράς τους όπου η οπτική επαφή με ένα bar code δεν είναι δυνατή. Ως αποτέλεσμα, η ΒΑΑ θα μπορεί να παρακολουθεί, να διαχωρίζει και να εντοπίζει αποσκευές σε κάθε στάδιο της μεταφοράς τους. Επιπλέον, οι RFID ετικέτες τύπου EPC Gen2-enabled επιτρέπουν την καταγραφή περισσότερων δεδομένων από ότι μία τυποποιημένη ετικέτα bar code, επιτρέποντας έτσι μεγαλύτερη λειτουργικότητα στην εφαρμογή τους.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.