Bill Gates: Ξανά στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους του πλανήτη

Wealth-X και Business Insider δημιούργησαν και φέτος τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Στην κορυφή βρίσκεται και πάλι ο συνιδρυτής της Microsoft, ο οποίος αφήνει στην δεύτερη θέση τον ιδιοκτήτη των Zara με αρκετά λιγότερα δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει το TIME, ο Gates δεν είναι απλώς ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, αλλά και ένας εκ των πλουσιότερων όλων των εποχών. Ο Bill Gates, ιδιαίτερα γνωστός και για τις φιλανθρωπικές του δράσεις, έχει περιουσία που εκτιμάται στα 87.4 δισ. δολάρια.

Στην δεύτερη θέση ακολουθεί ο Ισπανός ιδιοκτήτης των καταστημάτων Zara (και του ομίλου Inditex), Amancio Ortega, με 66.8 δισ. δολάρια.

Στη λίστα με τους 50 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, ο τεχνολογικός τομέας κάνει αισθητή την παρουσία του. Στην 4η θέση με 56.6 δισ. δολάρια είναι ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos. Στην 7η θέση είναι ο Larry Ellison ιδρυτής της Oracle και γνωστός επίσης για τις φιλανθρωπίες του. Μια θέση πιο κάτω είναι ο Mark Zuckerberg (42.8 δισ.), ιδρυτής του Facebook που δεν χρειάζεται παραπάνω συστάσεις.

Εκτός δεκάδας, αλλά εντός της λίστας είναι και οι συνιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin στις θέσεις 11 και 12 με περιουσίες 38.5 δισ. και 37 δισ. δολάρια, αντίστοιχα. Ο Κινέζος ιδρυτής του δημοφιλέστατου Alibaba, Jack Ma, φιγουράρει στην 23η θέση με 26.5 δισ. δολάρια.

Ο Michael Dell (Dell) είναι στην 36η θέση με 18.9 δισ. δολ. ενώ έχουμε και τον ιδρυτή της Xiaomi, Lei Jun, στη λίστα (47η θέση με 14.4 δισ. δολ.).

Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.

bill gates richest person, Bill Gates: Ξανά στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους του πλανήτη

bill gates richest person, Bill Gates: Ξανά στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους του πλανήτη

1, 2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
True

Ο συνιδρυτης του Techblog που ειναι στην λιστα?? 🙂

tech21man

Και ασε τους αλλους να κουρευονται…

Impressive-Instant

Πρόσφατη έρευνα έλεγε επίσης ότι η περιουσία των 62 πλουσιότερων ανθρώπων, ισοδυναμεί με την μισή παρουσίαση ολοκλήρου του παγκόσμιου πληθυσμού..
Και τώρα σφαχτήτε για χάρη τους..

ChrisG

φαντάσου…έχει περιουσία όσο είναι το εξωτερικό χρέος σχεδόν της Ρουμανίας.μίας ολόκληρης χώρας.και αυτά είναι φυσικά είναι ποσά που αποδίδονται σε γνωστά πρόσωπα που έχουν “ψίχουλα”.

Σάκης

Από τις πολλές “φιλανθρωπίες” γίνονται πλουσιότεροι!

Κώστας

Εγώ με το ζορι υπολογιζω τα έσοδα και τα εξοδα του μήνα .. πραγματικά ποσό μεγάλο πρόβλημα θα έχουν να το κάνουν αυτοί της λίστας .. παράξενο που δεν έχει καμία γυναίκα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.