Απολύσεις 120 υπαλλήλων σε μια εβδομάδα από τη BlackBerry

Μπορεί η Apple με την επικείμενη κυκλοφορία του iPhone 6 να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας όπως ανακοίνωσε η ταιβανέζικη εταιρεία Pegatron Corp. που έχει αναλάβει να «μοντάρει» τα iPhone και iPad, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τη BlackBerry η οποία συνεχίζει την τακτική των περικοπών προσωπικού με νέες απολύσεις 120 υπαλλήλων.

Παρόλο λοιπόν που οι fans της BlackBerry είναι ικανοποιημένοι με τον CEO John Chen ο οποίος φαίνεται να τα πηγαίνει αρκετά καλά στη διαχείριση της εταιρίας, δεν ισχύει το ίδιο για τους 120 υπαλλήλους που είδαν την πόρτα της εξόδου της την προηγούμενη εβδομάδα. Οι απολύσεις έγιναν στο τμήμα παραγωγής της BlackBerry και στην ομάδα ασύρματης τεχνολογίας στο Οντάριο του Καναδά.

Είναι οι πρώτες μεγάλες απολύσεις της εταιρείας μετά τις δεκάδες περικοπές προσωπικού στο τμήμα πωλήσεων στις ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε μια σύντομη απάντηση επί του θέματος η εταιρεία έβγαλε μια ανακοίνωση όπου επισημαίνει ότι κύριος στόχος της είναι να επιστρέψει την κερδοφορία και ότι συνεχίζει τη βελτιστοποίηση των πόρων της για την τήρηση των υποχρεωτικών επιχειρησιακών στόχων.

, Απολύσεις 120 υπαλλήλων σε μια εβδομάδα από τη BlackBerry

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stavros

Προβλέπω να πηγαίνει για κλείσιμο η BlackBerry

Lol

Εκτος αν το γυρισει σε android

arg

+1000 στον Lol, πράσινο ρομποτάκι για να δεί άσπρη μέρα απλά…

Θανασης

Εμ εκει δεν έχουν αγωνιστές του ΚΚΕ να κάνουν κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας για να δικαιωθούν. :p

Αγγελος

Σκεφτειται οτι αυτο πιεζει η Τροικα την κυβερνηση να γινει . Απελευθερωση ομαδικων απολυσεων και μαλιστα που ; σε μια χωρα που 27, δεν ξερω ποσο % ειναι ανεργοι επισημα, δηλαδη πανω απο 1 στους 4 και αν βαλεις και τους φοιτητες και τους παρανομα εργαζομενους (αδηλωτοι) ανετα παμε στο 50% του πληθυσμου. Βαλε και τους συνταξιουχους … Αρα ποσοι ειναι αυτοι που δουλευουν για να ταισουν ολους τους αλλους; Δεν θελω να κανω τον υπολογισμο.

manolis

δηλαδή με αυτά τα 120 άτομα εκτός εταιρίας όλα θα πάνε καλά;;; τόσα χρήματα πληρωνόντουσαν;;; 🙁

manolis

Δυστυχώς η blackberry είναι υποχρεωμένη να κάνει περικοπές για να επιβιώσει. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και καλά νέα, όπως εταιρίες που αναβαθμίζουν τα κινητά τους από bb 7 σε bb 10.
https://www.phonearena.com/news/Why-two-companies-picked-BlackBerry-handsets-for-their-employees_id54060

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.