O διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης της BlackBerry απέτυχε. O Thorsten Heins απομακρύνεται από Διευθύνων Σύμβουλος

Πριν από περίπου έξι εβδομάδες, η γεμάτη προβλήματα BlackBerry ήρθε σε προσωρινή συμφωνία με έναν από τους μεγαλομετόχους της εταιρείας, την Fairfax Financial, για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών έναντι $4,7 δισεκατομμυρίων. Η συγκεκριμένη συμφωνία, θα έβαζε ένα τέλος στις φήμες για πτώχευση και πιθανότατα θα σήμαινε την έναρξη της ανοικοδόμησης της, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί τελικά.

Μέρος της αρχικής συμφωνίας ήταν η Fairfax Financial να είχε καταφέρει να βρει τα $4,7 δισεκατομμύρια έως στις αρχές Νοεμβρίου. Αυτή ήταν η διορία. Προφανώς η Fairfax δεν κατάφερε να βρει τους απαραίτητους εταίρους, και επομένως τους πόρους για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και έτσι η BlackBerry αναγκάστηκε να προχωρήσει στο “plan B”.

Η Fairfax, που όπως είναι γνωστό κατέχει το 10% της BlackBerry, θα αναλάβει να ηγηθεί μίας νέας προσπάθειας να βρεθούν επενδυτές που θα εξασφαλίσουν $1 δισεκατομμύριο δολάρια από τα οποία τα 250 εκατομμύρια δολάρια θα τα εξασφαλίσει από την πώληση χρέους η ίδια η Fairfax. Μέρος του νέου σχεδίου ανοικοδόμησης της εταιρείας είναι η απομάκρυνση του CEO της εταιρείας, Thorsten Heins, ενώ θα γίνουν επίσης και άλλες αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο. Ο Heins ανέλαβε τα καθήκοντα του στις αρχές του 2012, και όλο αυτό το διάστημα δεν κατάφερε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη, ακόμα και όταν λανσαρίστηκε το BlackBerry 10 OS.

Η επένδυση του $1 δισεκατομμυρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Την θέση του Heins, ανέλαβε προσωρινά ο John Chen (πρώην CEO της Sybase), ως Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε δήλωση του στο Reuters, ο Chen περιμένει να συνεχίσει η εταιρεία να αναπτύσσει κινητά, λέγοντας ότι υπάρχουν «αρκετά συστατικά» για μία μακροχρόνια επιτυχία. Το παράδοξο; Ο Thorsten Heins, παρόλο που δεν κατάφερε να βοηθήσει την εταιρεία – ακόμα και στην εξαγορά της από μία άλλη εταιρεία – παρόλο που το πέρασμα του κρίνεται ατυχές και το έργο του ανεπαρκές, αναμένεται να κερδίσει $22 εκατομμύρια.

BlackBerry Thorsten Heins outs, O διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης της BlackBerry απέτυχε. O Thorsten Heins απομακρύνεται από Διευθύνων Σύμβουλος

Πηγή: 1, 2, 3

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.