Cisco: Νέα πλατφόρμα λειτουργιών IoT για επιχειρήσεις

Cisco Iot πλατφόρμα, Cisco: Νέα πλατφόρμα λειτουργιών IoT για επιχειρήσεις

Κάθε φορά που εμφανίζεται μια υποσχόμενη για τις επιχειρήσεις νέα τεχνολογία, οι εταιρείες ξεκινούν μελέτες και πιλοτικά έργα βασισμένα σε αυτή. Mέρος αυτών των πρώτων project αποτυγχάνει, όπως για παράδειγμα στο client/ server computing και με την αποθήκευση δεδομένων και που σήμερα συμβαίνει με τα μεγάλης κλίμακας project IoT.

Το θετικό είναι ότι κάθε αποτυχημένο έργο μπορεί να αποτελέσει ένα μάθημα, το οποίο σταδιακά θα οδηγήσει σε περισσότερα επιτυχημένα project IoT. Θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου θα έχουμε πιο ισχυρά και ευέλικτα τεχνολογικά εργαλεία και πλατφόρμες, καλύτερες ομάδες για την αντιμετώπιση εξωτερικών προβλημάτων και πολύ καλύτερη κατανόηση για τον τρόπο που θα πρέπει να τρέχουμε έργα IoT σε επιχειρηματική κλίμακα, με θετικό τρόπο για τις επιχειρήσεις.

Πώς να μην σκοτώσεις το IoT Project σου
Πρόσφατα η Cisco διεξήγαγε έρευνα σε 1.845 επιχειρήσεις, ηγέτιδες στον τομέα του IoT. Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι το 60% των πρωτοβουλιών IoT “κόλλησαν” στη φάση του proof-of-concept. Από το 40% των έργων IoT  που “επιβίωσαν” της πιλοτικής φάσης, μόνο το 26% θεωρήθηκαν επιτυχημένα από τους επιχειρηματικούς ηγέτες.

Με βάση εκατοντάδες συζητήσεις με τους πελάτες της και αναλύοντας την εργασία τους, η Cisco κατέληξε ότι υπάρχουν δύο βασικά σημεία αποτυχίας των έργων IoT:

Πολυπλοκότητα Ολοκλήρωσης. Τα προγράμματα IoT συνδυάζουν τις υπάρχουσες πλατφόρμες δικτύωσης, τα εργαλεία συλλογής δεδομένων και τους υπολογιστικούς πόρους με νέους τρόπους. Επιπλέον, ενσωματώνουν εντελώς νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Τα νέα αυτά συστήματα πρέπει να “διανείμουν”τα σωστά δεδομένα στα σωστά χέρια, την κατάλληλη στιγμή και πρέπει να το κάνουν αυτό, τόσο στη σωστή κλίμακα όσο και με ταχύτητα. Ορισμένες εταιρείες χτίζουν τις δικές τους θεμελιώδεις τεχνολογίες σε αυτό το κενό. Παρόλο που η Cisco είναι της DIY νοοτροπίας για τέτοιου είδους έργα, τα δεδομένα δείχνουν ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη πορεία.
Έλλειψη Εσωτερικής Εξειδίκευσης. Για να χρησιμοποιήσετε τη νέα τεχνολογία, οι ομάδες σας χρειάζονται νέες δεξιότητες. Απαιτούνται νέα είδη συνεργασίας, για επιχειρηματικά σχέδια που πρέπει να συνδυαστούν με την πληροφορική. Έχουμε διαπιστώσει ότι όσο πιο ποικιλόμορφη είναι μια ομάδα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα το αποτέλεσμα να είναι θετικό. Τα προγράμματα IoT σήμερα είναι σύνθετα και δεν πλαισιώνονται από αρκετούς έμπειρους ανθρώπους που να μπορούν να τα υποστηρίξουν. Κάτι τέτοιο, καθιστά τη μετάβαση από τη δημιουργία ενός έργου στην ολοκλήρωσή του, δύσκολη.

Η Αισιοδοξία επικρατεί
Με την πάροδο του χρόνου, οι επιχειρήσεις θα καταφέρουν να επιλύσουν αυτά τα ζητήματα. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τα επιχειρηματικά πλεονεκτήματα των στρατηγικών project IoT θα βελτιώσουν τη διαδικασία. Στην έρευνα της Cisco, το 64% δήλωσε ότι τα μαθήματα που πήραν από τα αποτυχημένα έργα, τους οδήγησαν στην επιτάχυνση των επενδύσεών τους στο διαδίκτυο. Επίσης, το 61% των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι “μόλις ξεκίνησαν να αγγίζουν την επιφάνεια” σχετικά με το τι μπορεί να κάνει το IoT για την επιχείρησή τους.

Αυτή η αισιοδοξία είναι λογική. Τα εργαλεία IoT θα γίνουν πιο ισχυρά και πιο εύκολα στη διαχείριση κι έτσι, περισσότερα έργα που βασίζονται σε αυτά θα έχουν θετικά επιχειρηματικά αποτελέσματα. Η Cisco θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να φτάσουν σε αυτό το σημείο, ενσωματώνοντας περισσότερη ευφυΐα στο ίδιο το δίκτυο και λανσάροντας εργαλεία που θα ενώνουν τα τεχνολογικά στοιχεία με τις επιχειρηματικές διαδικασίες, με εύχρηστο τρόπο.

Ανακοινώνοντας τη λύση της Cisco
Στο πρόσφατο συνέδριο IoT World Forum στο Λονδίνο η Cisco ανακοίνωσε την Πλατφόρμα Λειτουργιών IoT της Cisco (Cisco IoT Operations Platform).

Υπάρχουν τρία στοιχεία στη νέα πλατφόρμα, τα οποία θα κυκλοφορήσουμε σε ευρεία κλίμακα μέσα στο έτος:

– Πρώτον, Διαχείριση Σύνδεσης σε Κλίμακα: Κατασκευάζουμε μια πλατφόρμα για να διαχειριστούμε τον εκρηκτικό αριθμό IoT συσκευών που βρίσκονται online. Η Cisco είναι ο ηγέτης στη διαχείριση των συνδέσεων – το πρώτο μας προϊόν ήταν ένας router πολλαπλών πρωτοκόλλων – και εργαζόμαστε με διάφορους συνεργάτες της βιομηχανίας. Τα νέα αυτά εργαλεία θα κάνουν ευκολότερη την ανάγνωση (spin-up) και τη διατήρηση τεράστιων αριθμών συνδεδεμένων συσκευών από ενοποιημένες εφαρμογές.

– Δεύτερον, Fog Computing: Για να είμαστε σίγουροι ότι η επεξεργασία των δεδομένων και ο έλεγχος των συσκευών συμβαίνουν όταν πρέπει, ιδιαίτερα εφόσον πλέον οι ανάγκες για εργασία αλλάζουν σε πραγματικό χρόνο. Η Cisco δημιούργησε το Fog Computing χρόνια πριν. Από τότε, δουλεύουμε στο να φέρουμε τoν υπολογιστή πιο κοντά στην δράση, όταν απαιτείται και να θέσουμε τα δεδομένα στην υπηρεσία της επιχείρησής σας, όπου μπορεί να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Παράδοση Δεδομένων: Αφού βοηθήσουμε τους πελάτες μας να κατανοήσουν τα δίκτυα των συσκευών τους, θα τους βοηθήσουμε να συλλέξουν, να ταξινομήσουν και να εργαστούν στα δεδομένα που παράγουν αυτά τα συστήματα. Τα κλιμακούμενα εργαλεία φιλτραρίσματος και διανομής, εξασφαλίζουν ότι τα σωστά δεδομένα καταλήγουν στα σωστά δίκτυα, στις σωστές εφαρμογές, στα σωστά καταστήματα δεδομένων και στα σωστά άτομα.

Τα τρία αυτά στοιχεία, βασίζονται σε μια ισχυρή βάση ασφάλειας μέσω της λύσης Threat Defense της Cisco. Χωρίς ένα συναφές σύνολο εργαλείων όπως αυτό, ο πραγματικός κόσμος θα συνεχίσει να εμποδίζει την ανάπτυξη των IoT. Με τα υπάρχοντα εργαλεία, δεν υπάρχει αρκετό τεχνικό ταλέντο για να κάνει τα περισσότερα έργα να μεταβούν από το πρωτότυπο στην παραγωγή. Πολλές φορές δεν υπάρχει ούτε αρκετή χωρητικότητα ή αξιοπιστία στο δίκτυο.

Η Πλατφόρμα Λειτουργιών IoT της Cisco θα είναι διαθέσιμη μέσα στο έτος.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Internet Cisco featured Μένουμε Σπίτι - Συμβουλές τεχνολογίας

Εκπαίδευση από απόσταση: Πάνω από 1.000.000 Έλληνες μαθητές έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα

Έως την Παρασκευή 3 Απριλίου έχουν διεξαχθεί συνολικά 72.102 μαθήματα με πάνω από 1.000.000 συμμετοχές μαθητών.

Internet Cisco

Κατακόρυφη αύξηση στις τηλεδιάσκεψεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Οι εταιρείες διεθνώς αποφασίζουν το προσωπικό τους να παραμένει στο σπίτι και να εργάζεται από εκεί σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την πανδημία του κορονοϊού.

Internet Cisco

Η κίνηση στο ίντερνετ αναμενεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο από ότι περιμέναμε

Το διαδίκτυο αποτελείται από χιλιάδες δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Και από τότε που γεννήθηκε το 1984, έχουν διακινηθεί από αυτό πάνω από 4,7 zettabyte κίνησης IP. Αυτό ισοδυναμεί με το πέρασμα από τα παγκόσμια δίκτυα IP όλων των ταινιών που έγιναν ποτέ σε λιγότερο από ένα λεπτό.