Disney, Οθόνες που μας κάνουν να αισθανόμαστε την αφή

Ακόμα δεν έχουμε επεξεργαστεί το ότι υπάρχει τεχνολογία που μπορεί να προσφέρει όσφρηση στα smartphones και η Disney Research έρχεται να μας παρουσιάσει μία νέα τεχνολογία που υπόσχεται ότι θα κάνει τις οθόνες αφής να μας επιτρέπουν να μπορούμε να αισθανθούμε την υφή εκείνου του στοιχείου που προβάλλεται πάνω τους. Καλωσορίσατε, λοιπόν, στον θαυμαστό καινούριο κόσμο των ψηφιακών αισθήσεων!

Η Disney Research χρησιμοποιεί ηλεκτρικές δονήσεις που δημιουργούν ηλεκτροστατικές δυνάμεις προκειμένου να ξεγελάσουν το δάχτυλό μας στο να νομίζει ότι λαμβάνει ερεθίσματα από το ο,τιδήποτε προβάλλεται στην οθόνη. Αν προβάλλεται γυαλί σπασμένο, θα νιώθουμε τις αιχμές του (όχι δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα εκείνη η τεχνολογία που θα μας κάνει να κοβόμαστε κιόλας!). Όλα αυτά βασίζονται σε έναν αλγόριθμο που αναλύει το αισθητήριο μας και αναλύει την διαδικασία της αφής σε στάδια. Μία τέτοια τεχνολογία πάντως, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη για τα άτομα με προβλήματα όρασης, τα οποία θα μπορούσαν να διαβάζουν στην οθόνη ενός tablet.

Disney, Disney, Οθόνες που μας κάνουν να αισθανόμαστε την αφή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Το πονηρο μυαλο μπορει να σκεφτει ο,τι θελει, αλλα αν ποιασεις καμια εικονα με καρφια τι γινεται?

Nikos

Και να βλέπεις καμία ταινία με σφίγγες και να νιώθεις την υφή και εκεί 😛

Αποστόλης Ρόδος

Να έχουμε την υγειά μας να ζήσουμε να τα προλαβουμε ολα αυτά.

tetra82

I’m glad we have this new technology
FOR PORN
Which gives us untold opportunity
FOR PORN
Right from you own desktop
FOR PORN
You can research browse and shop
FOR PORN
Until you’ve had enough and your ready to stop
FOOOOR POOOORN

Αυτό μου ήρθε στο μυαλό πάντως!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία Disney Disney Research

Disney: Μαγικό Παγκάκι σας επιτρέπει να δείτε κινούμενους χαρακτήρες

Το Μαγικό Παγκάκι της Disney επιτρέπει στον χρήστη να δει, να ακούσει και να νιώσει κινούμενους χαρακτήρες που καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο με αυτόν.

Gear Disney Disney Research

Η Disney δημιούργησε το πρώτο ασύρματο δωμάτιο φόρτισης

Αυτή την στιγμή η ασύρματη φόρτιση δεν είναι 100% ασύρματη. Παρόλο που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις καλώδιο, είναι αναγκαία η επαφή της συσκευής με μια επιφάνεια φόρτισης. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα φαίνεται να έχει η Disney Research

Business newsletter Sony Sony VAIO

H Sony ακούγεται ότι θα πουλήσει το τμήμα VAIO υπολογιστών

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης η Sony ετοιμάζεται να πουλήσει το τμήμα με τους υπολογιστές VAIO σε μια ιαπωνική κοινοπραξία εταιρειών κρατόντας ένα μικρό ποσοστό και αποσύροντας εντελώς το brand από χώρες που δεν έχει καταφέρει να γίνει γνωστό. Η Sony έχει ενημερωθεί αλλά δεν θέλησε να αρνηθεί ή να επιβεβαιώσει τις […]

Reviews Android Android Smartphones featuredtv

Sony Xperia Z1 Compact ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το νέο Sony Xperia Z1 Compact με οθόνη 4.3 ίντσες HD και κάμερα 20.7 Megapixel. Το Z1 Compact είναι αδιάβροχο, ενσωματώνει ραδιόφωνο FM και NFC, τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 800 2.2GHz, μνήμη RAM 2GB και τρέχει Android 4.3 Jelly Bean. Κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες με τιμή 549 […]