Eddy Cue: “Στόχος της Apple είναι το καλύτερο smartphone της αγοράς”

eddy cue apple sxsw festival interactive video επενδύσεις iphone, Eddy Cue: “Στόχος της Apple είναι το καλύτερο smartphone της αγοράς”

Στα πλαίσια του South by Southwest Festival, ο Eddy Cue, Αντιπρόεδρος του τμήματος λογισμικού και υπηρεσιών διαδικτύου της Apple, έκανε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με τα πλάνα της εταιρείας στους τομείς του Interactive Video, των επενδύσεων αλλά και το iPhone.

Το SXSW (South by Southwest) Film Festival είναι μια ετήσια διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στο Τέξας των Η.Π.Α και φιλοξενεί ταυτόχρονα ταινίες, interactive media και μουσική ενώ υπάρχουν και διακεκριμένοι καλεσμένοι. Ένας από αυτούς ήταν και ο Eddy Cue ο οποίος στα πλαίσια συνέντευξης ερωτήθηκε για τις προσπάθειες της Apple στην παραγωγή τηλεοπτικών θεαμάτων όπως το Planet of the Apps και Carpool Karaoke, αναφέροντας ότι στην παρούσα φάση η Apple μαθαίνει μέσα από τέτοιες τεράστιες επενδύσεις και δε σκοπεύει να λειτουργήσει σαν το Netflix.

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι όταν ερωτήθηκε σχετικά με το iPhone και τα Application που δημιουργούνται για το οικοσύστημα της Apple, με την απάντησή του να είναι πως “δε μας απασχολεί το να πουλήσουμε τα περισσότερα Apps αλλά ούτε και να πουλήσουμε τα περισσότερα smartphone από όλους στον κόσμο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κατασκευάσουμε το καλύτερο smartphone και ελπίζω πως τα καταφέρνουμε”. Μια δήλωση που σαφώς δείχνει τη νοοτροπία και τη στρατηγική της Apple η οποία από πολλούς χαρακτηρίζεται και αλαζονική και πάντα προκαλεί αναβρασμό στους φίλους της τεχνολογίας.

Αναφορικά με τις επενδύσεις της εταιρείας ο Eddy Cue επισήμανε πως η Apple κάνει τεράστιες επενδύσεις αρκεί να βρει τις σωστές για να επενδύσει και δεν πετάει απλά χρήματα περιμένοντας να δει ποια επένδυση θα αποφέρει κέρδος. Για αυτό το λόγο είναι πολύ προσεκτικοί στην ανάπτυξη τηλεοπτικών θεαμάτων ενώ στην ερώτηση για το εαν μπορεί να συγκριθεί η Apple με Netflix και Amazon, η απάντησή του ήταν “θα ξεχωρίσουμε μιας και κάθε τι που θα κάνουμε θα είναι πολύ υψηλής ποιότητας”.

Επίσης, δηλώσεις έγιναν και σχετικά με το κομμάτι του streaming video ενώ δεν έλλειψε η σύγκριση με το Netflix σχετικά με τις υπηρεσίες της εταιρείας στην ιστοσελίδα και το Application της. Σε αντίθεση με το Netflix, η Apple έχει τον απόλυτο έλεγχο σε software και hardware στο οποίο θα εμφανίζονται οι οπτικοακουστικές της υπηρεσίες, με τον Eddy Cue να αναφέρει πως “σας έχουμε μερικές εκπλήξεις” ενώ στη συνέχεια αναφέρει πως “στην Apple έχουμε πραγματικό πλεονέκτημα στην τεχνολογία που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε την οπτικοακουστική σας εμπειρία ακόμα καλύτερη”.

Κλείνοντας, το κοινό που παρακολουθούσε ρώτησε γιατί η Apple δεν εξαγοράζει τους ανταγωνιστές της και ο Cue να απαντάει πως “στην ιστορία της Apple δεν έχουμε κάνει τεράστιες εξαγορές εταιρειών και η εξαγορά ενός ανταγωνιστή δεν είναι μέρος της στρατηγικής μας”.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Βαρετές , τετριμμένες απαντήσεις από ανθρώπους με βαρύγδουπες θέσεις εργασίας..
Θα κάνουμε κάτι πολύ premium, είμαστε πολύ προσεκτικοί μπλα μπλα μπλα.. Κολοκύθια τούμπανα

cinedslr

Ναι ρε κακομοιριδες να το κανετε με δικα σας κοτσια οχι με επεξεργαστες – οθονες απο την Samsung… καμερες απο Sony κλπ κλπ…τοτε αν τα καταφερεται ναι να πενευεστε οτι καταφερατε να φτιαξετε το καλυτερο…..

Chris_BMW

Το οτι θα διάβαζα οτι τα I phone έχουν επεξεργαστές απο τη Samsung η αλήθεια ειναι οτι δεν το περίμενα ..

giorgosgek

χαχαχαχαχαχαχ , ακριβως οτι κανουν κι αυτοι πισω απο αυτες τις δηλωσεις , οπως και στη φωτο….

cinedslr

Chris_BMW αυτα απο κατω ειναι copy paste απο wikipedia

Apple A9 processor
Produced
From September 9, 2015 to Present
Designed by
Apple Inc.
Common manufacturer(s)
TSMC; Samsung

Chris_BMW

@cinedslr

Σε όλες αυτές τις εταιρείες, τότε Samsung &TSMC τωρα πλέον μονο TSMC η Apple αναθέτει την κατασκευή -συναρμολόγηση του ΔΙΚΟΥ ΤΗΣ processor.
Η Apple το εξελίσσει σχεδιάζει οι άλλοι το παράγουν .
Αν αυτό εννοείς , οτι δηλ δεν έχει εργοστάσιο παραγωγής και τα αναθέτει σε άλλους πάω πάσο ..
Επεξεργαστή Samsung πάντως δεν έχει ..

Chris966

Για να κατασκευάσεις το καλύτερο smartphone στον κόσμο πρέπει να έχεις:
1. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ,
2. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ,
3. ΣΧΕΔΙΑΣΗ,
4. ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ.
Όλα τα υπόλοιπα είναι δεδομένο ότι θα τα έχει (η APPLE), εφ’ όσον μιλάμε για μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών-smartphones.
ΜΟΝΟ όταν έχεις τα 4 πιο πάνω χαρακτηριστικά και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο, μπορείς να λές ότι η APPLE θα κατασκευάσει το καλύτερο smartphone.
Και αυτή τη στιγμή δεν τα έχει..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.