Έρευνα δείχνει πως το ταξίδι στο χρόνο είναι μαθηματικά εφικτό

έρευνα δείχνει ταξίδι στο χρόνο μαθηματικά εφικτό, Έρευνα δείχνει πως το ταξίδι στο χρόνο είναι μαθηματικά εφικτό

Πριν ακόμα ο Αϊνστάιν διατυπώσει τη Θεωρία της Σχετικότητας, οι άνθρωποι οραματιζόντουσαν το ταξίδι στο χρόνο και ενδεχομένως κάτι τέτοιο να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αφού έρευνα υποστηρίζει πως το ταξίδι στο χρόνο είναι μαθηματικά εφικτό.

Κάνοντας μια αναφορά στη Θεωρία της Σχετικότητας, θα πάμε στο Νοέμβριο του 1915 όπου ο Αϊνστάιν, ενώπιον της Πρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, διατύπωσε κάτι που αντικαθιστούσε την εξήγηση του Ισαάκ Νεύτωνα για τη βαρύτητα και προκάλεσε αντιδράσεις. Σύμφωνα με τον Αϊνστάιν, η βαρύτητα δε θεωρείται σαν το αποτέλεσμα μιας δύναμης αλλά στην καμπύλωση του χωροχρόνου, η οποία προκαλείται από την περιεχόμενη στον χωρόχρονο μάζα και ενέργεια.

Αναφορικά με την έρευνα που έγινε από δύο καθηγητές Φυσικής και Μαθηματικών του University of British Columbia, υποστηρίζεται πως το ταξίδι στο χρόνο είναι εφικτό. Πιο συγκεκριμένα ο Ben Tippett δήλωσε πως ενώ οι άνθρωποι θεωρούν πως το ταξίδι στο χρόνο είναι στα πλαίσια της επιστημονικής φαντασίας, μπορεί τελικά να γίνει πραγματικότητα χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα μαθηματικά.

Ο Ben Tippett σε συνεργασία με τον αστροφυσικό του Πανεπιστήμιου του Maryland, David Tsang, ανέπτυξε έναν μαθηματικό τύπο που χρησιμοποιεί τη Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν για να αποδείξει πως το ταξίδι στο χρόνο είναι θεωρητικά εφικτό. Για να γίνει πιο κατανοητός αναφέρει πως οι άνθρωποι θα πρέπει να το φανταστούν σαν να μεταβαίνουν μπροστά και πίσω μέσω του χωροχρόνου, μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Κλασσική και Κβαντική Βαρύτητα”.

έρευνα δείχνει ταξίδι στο χρόνο μαθηματικά εφικτό, Έρευνα δείχνει πως το ταξίδι στο χρόνο είναι μαθηματικά εφικτό

Επιπλέον, αναφέρουν τη διαδικασία αυτή με το όνομα TARDIS το οποίο προέρχεται από το “Traversable Acausal Retrograde Domain In Space-time”, κατά την οποία υπάρχει ένα μοντέλο της λεγόμενης “μηχανής του χρόνου” χρησιμοποιεί την καμπύλωση του χωροχρόνου για να λυγίσει το χρόνο κυκλικά και όχι σε ευθεία γραμμή, μιας και ο κύκλος θα μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο.

Το συγκεκριμένο μοντέλο υποστηρίζει πως ο χρόνος θα μπορεί να λυγίσει γύρω απο αντικείμενα μεγάλης μάζας με τον ίδιο τρόπο που κάνει ο φυσικός χώρος στο σύμπαν. Για τους Tippet και Tsang, η χρονομηχανή TARDIS είναι μια “φούσκα” χωροχρόνου που ταξιδεύει πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός στο παρελθόν και το μέλλον κατά μήκος μιας κυκλικής διαδρομής μέσα στο χωροχρόνο.

έρευνα δείχνει ταξίδι στο χρόνο μαθηματικά εφικτό, Έρευνα δείχνει πως το ταξίδι στο χρόνο είναι μαθηματικά εφικτό

Προς το παρόν δεν είναι εφικτό να κατασκευαστεί μια τέτοια μηχανή του χρόνου, παρά το ότι μαθηματικά είναι εφικτό, μιας και χρειάζεται η απαραίτητη εξωτική ύλη όπως την ονομάζουν οι συγκεκριμένοι επιστήμονες, για να μπορέσουν να κάμψουν το χωροχρόνο με τρόπους τους οποίους δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει κάποιος την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού στο χρόνο, μιας και υπάρχουν πειράματα όπως αυτό με τη διέγερση φωτονίων που ταξιδεύουν στο χρόνο σε περιβάλλον εργαστηρίου. Τέλος, υπάρχουν ορισμένοι που υποστηρίζουν πως η μηχανή του χρόνου δε μπορεί να υπάρξει μιας και το ταξίδι στο χρόνο δεν είναι εφικτό, ενώ άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει επειδή δεν υπάρχει μέλλον στο οποίο μπορούμε να ταξιδέψουμε. Για αυτό το λόγο η μελέτη του χωροχρόνου είναι κάτι το συναρπαστικό και ταυτόχρονα προβληματίζει όσους ασχολούνται με αυτό.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

νομιζω ειναι τοσο δυσκολο οσο για τον Νεάντερταλ να εφεύρει το βαιμπερ αλλα αν γινόταν θα ήθελα πολυ να βρεθω στην μινωική κρητη 2500-1500πχ

cghera

Εκείνο το ανέκδοτο με τον μαθηματικό μου θυμίζει… “έστω άλογο σφαιρικό…”

Νίκος

Back to the future!

Mpampis13

Μ αρέσει που κάποιοι λένε ότι δεν πιστεύουν στον Θεό αλλά στην επιστήμη , ορίστε τι μ@λ#κ#@ς λέει η επιστήμη κάπου κάπου.

Don Mitso Mou

…….ενώ αντιθέτως οι θρησκείες είναι “bullshit free”

By the way, το ότι εσυ έχεις τη δυνατότητα/πολυτέλεια να μπορείς να λες το κοντό και το μακρύ σου εδώ μέσα, το οφείλεις στην επιστήμη και όχι στον άγιο παίσιο.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

ειπε ο Μπάμπης 13… με τι ακαδημαικες γνωσεις και βιογραφικο τοποθετηθηκε μπορεί να μας πει?….

liris11

Μπάμπης13 άμα έλεγες πχ πρίν 150 Χρόνια και λιγότερο ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορείς μιλάς και να βλέπεις όποιον θέλεις και όπου θέλεις η θρησκεία μας θα σε αποκαλούσε μάγο κολασμένο και ξέρεις την καταλήξει μετά !!

Panos kostagiannis

Πιστευω πως το να πας πισω στο χρονο ειναι εφικτο μπροστα ομως οχι

Αλέξανδρος

@liris11 μα το λέει, “όλοι οι άνθρωποι θα βλέπουν τους δύο προφήτες από όλον τον κόσμο σε όλη τη γη” (κάθε λαός οπουδήποτε στη γη. 2 χιλιάδες χρόνια πριν. Αποκάλυψη).

Αγγελος

Αλεξανδρε κρασαρε ο εγκεφαλος μου ρε φιλε

ΝΙΚΟΣ

ένα άρθρο για τους flat earthers λείπει Κώστα.. Ψήσου

Solon

Το ταξίδι στο χρόνο είναι εφικτό αλλά όχι όπως το φαντάζεστε. Πολύ απλά σε περίπτωση που γίνει εφικτό θα ταξιδέψει στο χωροχρόνο μόνο το όχημα που θα κατασκευαστεί. Δεν πρόκειται όμως να βρει εκεί το παρελθόν του σύμπαντος ή της Γης. Πολύ απλά το σύμπαν τρέχει στον τωρινό χωροχρόνο μαζί μας. Αν εμείς πάμε πίσω το χρόνο δεν σημαίνει το ότι θα κάνει το ίδιο και το σύμπαν. Θα πάμε μόνο εμείς. Το σύμπαν έχει ξεπεράσει το σημείο αυτό και δεν μπορούμε να γυρίσουμε όλο το σύμπαν πίσω στον χρόνο παρά μόνο το όχημα-περιοχή που θα υπόκειται στο μηχανισμό που θα καμπυλώνει τον χωροχρόνο. Τα υπόλοιπα περί επιστροφής σε άλλη εποχή είναι τρίχες. Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να ταξιδέψει στον χρόνο όχι μόνο το όχημα αλλά ολόκληρη η Γη. Πράγμα απλά αδύνατον. Επίσης πουθενά στο σύμπαν οι αστρονόμοι δεν έχουν εντοπίσει δύναμη ικανή να καμπυλώσει σε τέτοιο βαθμό τον χωροχρόνο. Και τα όσα γράφουν για τις μαύρες τρύπες είναι απλά ευσεβής πόθοι. Εκεί παραμορφώνεται ο χωροχρόνος μεν αλλά η ύλη χάνει την κανονική της μορφή οπότε και να υπάρχει πιθανότητα π.χ. ένας πλανήτης να γυρίσει πίσω στον χωροχρόνο μέσα σε μια μαύρη τρύπα θα έχει καταστραφεί πολύ νωρίτερα.… Συνέχεια »

Αλέξανδρος

@Άγγελος και το αυθεντικό:
Οι άνθρωποι από όλα τα έθνη, τις φυλές και τις γλώσσες, θα βλέπουν τα πτώματα των δύο προφητών επί τρεις και μισή ημέρες να είναι εκτεθειμένα στην πλατεία της Ιερουσαλήμ.

Δε χρειάζεται φίλε να κρασάρεις, αν διαβάσεις το ευαγγέλιο πόσα τέτοια θα δεις που ούτε εμείς μπορούμε να φανταστούμε (όπως π.χ. με το σφράγισμα-τσιπάκι).

Mpampis13

Παπαροκας tiamat εννοείτε έχω καλύτερο βιογραφικό από το δικό σου φίλε , επιστήμονας είμαι και εγώ στον τομέα της πληροφορικής, εσύ τη βιογραφικό έχεις? Ανωτάτης ποιμενικης?

Mpampis13

Παπαροκας tiamat άντε με τον κάθε τσομπανο εδώ μέσα, που νομίζει ότι είναι εξπερ στην τεχνολογία επειδή έχει ένα iphone λες και είχε και στο χωριό του, και παρακολουθεί τα τεχνολογικά δρώμενα από διάφορα σάιτ, ακούς φίλε 😉

Παναγιώτα

Θα μου άρεσε πάρα πολύ να ταξίδευα στον χρόνο

Clarus

Το ταξίδι στο χρόνο….πάντα φτάνει σε ένα κβαντικό σημείο,πριν την δημιουργία των πάντων…δεν μπορεί ο άνθρωπος που είναι ένας Κόκος σκόνη σε μια περιοχή μόνο της γειτονιάς του να φέρει τα πάνω κάτω.το μυαλό κ η φαντασία οργιάζει σαν … Οι εκρήξεις των σκέψεων σαν έναν ζωγράφο!…έχουν υπάρξει χρονοταξιδιώτες και υπάρχουν.η τεχνολογία είναι ένα υλικό σύστημα,υπάρχει και το σωματο ενεργειακό σύστημα,πνευματικό …σε εν ταξίδι στο χρόνο είναι πάντα η αντιγραφή μιας ιστορίας,δεν μεταποιεί κάποιος κάτι,γτ όπως είπα,ένας Κόκος σκόνη,απλά ξανά συμβαίνει.ποτε σε ένα ταξίδι δεν διατρέχει κάποιος τον πρωτότυπο χρόνο του παρόντος…όπως ο ήχος ταξιδεύει,όπως το φως ταξιδεύει έτσι και η εικόνα ταξιδεύει.στην ουσία δεν υπάρχει ατομική εξουσία πάνω σένα πολυδιάστατο πολύ χώρο διάστημα.διαφορετικα θα υπήρχαν δημιουργοί των πάντων από δω και από κει…το μυαλό έχει την δύναμη να ξεσκεπάσει τον σκοτάδι του σύμπαντος,γιατί απλά τρέφεται με ιδέες και δημιουργεία!…Την απάντηση την παίρνει κάποιος εφόσον πεθάνει.

Δημητρης

Ιωάννης_jb παίρνω πίσω όλες τις προσβολές που σου εχω κάνει περί εγκεφαλικό μπουρδε@ο σκέψεων…ο φίλος μας μόλις άγγιξε την τελειότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.