Ericsson Mobile Platforms | Κοινοπραξία με την ST-NXP Wireless

, Ericsson Mobile Platforms | Κοινοπραξία με την ST-NXP WirelessΗ STMicroelectronics και η Ericsson ανακοίνωσαν συμφωνία για τη συγχώνευση της Ericsson Mobile Platforms και της ST-NXP Wireless με τη μορφή κοινοπραξίας. Η 50/50 κοινοπραξία θα διαθέτει τις ισχυρότερες προσφορές προϊόντων του κλάδου σε ημιαγωγούς και πλατφόρμες για εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας και θα αποτελεί σημαντικό προμηθευτή για εταιρείες όπως οι Nokia, Samsung, Sony Ericsson, LG και Sharp.

Στην κοινοπραξία, η ST συνεισφέρει τις κορυφαίες για τον κλάδο λύσεις της πολυμέσων και συνδεσιμότητας, καθώς και μια πλήρη κορυφαία παγκοσμίως πλατφόρμα 2G/EDGE και ισχυρή προσφορά 3G, συμπεριλαμβανομένων σχέσεων με πελάτες όπως οι Nokia, Samsung και SonyEricsson. Η Ericsson συνεισφέρει την κορυφαία στον κλάδο τεχνολογία πλατφόρμας 3G και LTE, καθώς και σχέσεις με πελάτες όπως οι Sony Ericsson, LG και Sharp. Η κοινοπραξία, με προσωπικό καταξιωμένους επαγγελματίες από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, έχει σχεδιαστεί για μακρόχρονη σταθερότητα στην αρχική της δομή και είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει ηγέτη του κλάδου στην έρευνα προϊόντων, καθώς και στη σχεδίαση, ανάπτυξη και δημιουργία καινοτόμων πλατφορμών κινητής τηλεφωνίας και ημιαγωγών ασύρματης επικοινωνίας.

Η κοινοπραξία θα βασίζεται στην ολοκληρωμένη της προσφορά πλατφορμών, στην οποία θα περιλαμβάνονται modem, λύσεις πολυμέσων και συνδεσιμότητας για τις τεχνολογίες 2G/EDGE, 3G, HSPA και LTE. Θα περιλαμβάνει επίσης όλο το κατάλληλο υλικό, λογισμικό και υποστήριξη για να παρέχει στους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων την ανάπτυξη προϊόντων για μαζικές αγορές. Η Ericsson Mobile Platforms διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε σχεδίαση modem κινητής τηλεφωνίας και σε εμπειρία στην αρχιτεκτονική κινητών τηλεφώνων, ενώ η ST-NXP Wireless διαθέτει τεράστια εμπειρία στην ανάπτυξη ημιαγωγών ασύρματης επικοινωνίας, στους οποίους περιλαμβάνεται ένα κορυφαίο στον κλάδο ASIC, ASSP, Application Processor, καθώς και χαρτοφυλάκιο συνδεσιμότητας και εμπειρία στη συναρμολόγηση και τον έλεγχο υλικού.

Η κορυφαία και ευρεία πελατειακή βάση της κοινοπραξίας θα επωφεληθεί επίσης από τη στενότερη σχέση που θα ακολουθήσει τη σημερινή υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ των ST και Ericsson. Οι δραστηριότητες που θα συνδυαστούν είναι κύριοι προμηθευτές για τέσσερις από τους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν στο σύνολό τους σχεδόν το 80% των κατασκευαζόμενων κινητών τηλεφώνων, καθώς και για άλλους σημαντικούς ηγέτες του κλάδου.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Ericsson USA

Ericsson: Πρόστιμο 206 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Η Ericsson καλείται να πληρώσει πρόστιμο 206,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη για να διευθετήσει μια υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Business Ericsson

Ericson: Νέο πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων

Η Ericsson θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων και παραδέχτηκε την ενοχή της για την παραβίαση των διατάξεων περί δωροδοκίας του νόμου για τις πρακτικές διαφθοράς στο εξωτερικό.

Business Ericsson

Νέος γύρος απολύσεων στην Ericsson – Αποχωρούν 8500 εργαζόμενοι

Η Ericsson σκοπεύει να απολύσει 8.500 υπαλλήλους της παγκοσμίως στο πλαίσιο προγράμματος εξοικονόμησης κόστους της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Business Ericsson

Η Ericsson προχωρά σε περικοπή 1.400 θέσεων εργασίας στη Σουηδία

Η Ericsson σχεδιάζει να περικόψει περίπου 1.400 θέσεις εργασίας στη Σουηδία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας σε άλλες χώρες, ιδίως στις ΗΠΑ.