Η ΕΕ ετοιμάζει πρόστιμο 1+ δισ. ευρώ για την Google

google eu fine 1b euros, Η ΕΕ ετοιμάζει πρόστιμο 1+ δισ. ευρώ για την Google

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, μέσα στις επόμενες εβδομάδες η ΕΕ ετοιμάζεται να εκδώσει την απόφασή της σχετικά με την έρευνα που πραγματοποιεί για τις επιχειρηματικές πρακτικές της Google. Ο τεχνολογικός γίγαντας κινδυνεύει να λάβει πρόστιμο που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Google δεν έχουν σχολιάσει ακόμη την είδηση, αλλά εάν οι πληροφορίες είναι σωστές, μπορεί να είναι το κλείσιμο της πολυετούς υπόθεσης για αντιμονοπωλιακή πολιτική από την πλευρά της Google.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί την Google ότι καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά μηχανών αναζήτησης. Η υπηρεσία που έχει μπει στο στόχαστρο είναι το Google Shopping, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων μεταξύ διαφορετικών προμηθευτών και οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο τεχνολογικός γίγαντας χρησιμοποιεί τους δικούς του αλγόριθμους αναζήτησης για να προωθήσει περισσότερο απ όσο θα έπρεπε, την δική του υπηρεσία του στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αν η Google κριθεί ένοχη, η Επιτροπή θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο ύψους μέχρι και 10% των εσόδων της, που ανήλθαν σε 90 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με τους Financial Times.

google eu fine 1b euros, Η ΕΕ ετοιμάζει πρόστιμο 1+ δισ. ευρώ για την Google
Margrethe Vestager, Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη έρευνα που βάζει την Google στο μεγεθυντικό φακό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ εξετάζει επίσης εάν η πολιτική της εταιρείας να κάνει προ-εγκατάσταση των δικών της apps σε mobile συσκευές, λειτουργεί εις βάρος ανταγωνιστικών εφαρμογών.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Υπάρχει ευρωπαϊκή μηχανή αναζήτησης που εμποδίζεται από την google? Δεν είναι τρολιά πραγματική ερώτηση κάνω… Για φοροδιαφυγή ναι , κάνει αίσχη παγκοσμίως αλλά άμα η πίτσα σου είναι καλύτερη και ο δίπλα δεν κάνει κάτι να τη βελτιώσει γιατί φέρει ευθύνη η εταιρία?
Η σοβαρότερη mainstream επιλογή είναι το Bing και αυτό απέχει έτη φωτός, τουλάχιστο στην Ελλάδα.

Λάμπρος

Σωστά λέει ο Κώστας δεν υπάρχει άλλος αντίπαλος σε αυτό το παιχνίδι

Αλέξανδρος

Το Bing χρησιμοποιώ και εγώ αλλά δεν νομίζω ότι βολεύει τον μέσο Έλληνα γιατί το Google δουλεύει με άλλους αλγόριθμους

NikosAr

Η είδηση αναφέρει ότι : Στα αποτελέσματα της αναζήτησης (google μηχανής), σου δείχνει περισσότερα δικά της προϊόντα και υποπροϊόντα και άρα αυτό δεν είναι σωστό, βάση της μονωπολιακης πολιτικής κι όχι αν υπάρχει ανταγωνισμός στις ” μηχανές αναζήτησης”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.