Η ΕΕ θέλει βαθμολογίες τύπου iFixit στα κουτιά των συσκευών

eu ifixit ratings, Η ΕΕ θέλει βαθμολογίες τύπου iFixit στα κουτιά των συσκευών

Όταν θέλεις να αγοράσεις ένα προϊόν, το οποίο θα χρησιμοποιήσεις για πολύ καιρό, σημαντικός παράγοντας είναι και η εξυπηρέτηση μετά την πώληση. Πρέπει να λάβεις υπόψη αν είναι εύκολη η κατασκευή, που είναι τα κέντρα επισκευής, πόσο κοστίζει, πόσο χρόνο θέλει κλπ. Η ΕΕ σκέφτεται πολύ σύντομα να διευκολύνει λίγο περισσότερο τους καταναλωτές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση για έναν νέο κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο οι εταιρείες θα πρέπει να κάνουν τις συσκευές τους πιο εύκολες στην επισκευή και να έχουν ετικέτες, με βαθμολογίες για το πόσο εύκολη είναι η επισκευή της εκάστοτε συσκευής.

Είναι κάτι παρόμοιο με τα ratings που δίνει το iFixit όταν προχωρά στο teardown κάποιου smartphone ή tablet.

Για όσους ίσως να μην το γνωρίζουν, το iFixit είναι ένα website που ειδικεύεται στο teardown διάφορων ηλεκτρονικών συσκευών, βλέπει τα εσωτερικά τους κομμάτια πως είναι τοποθετημένα και κολλημένα, στη συνέχεια αποφασίζει πόσο εύκολη είναι η επισκευή.

Βάζοντας τέτοια σκορ στα κουτιά των ηλεκτρονικών συσκευών, οι χρήστες πριν προχωρήσουν στην αγορά, θα έχουν μια καλύτερη άποψη για το πόσο εύκολη είναι η επισκευή και ίσως αυτό τελικά να καθορίσει αν θα αγοράσουν κάτι ή όχι.

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στοχεύει στο να επιβάλλει βασικά κομμάτια όπως μπαταρίες και LEDs, να είναι εύκολα στην αφαίρεση. Προς το παρόν ο νέος νόμος δεν έχει περαστεί, μένει να δούμε πότε θα γίνει αυτό και πως θα αντιδράσουν οι εταιρείες. Για παράδειγμα η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ iPhone με αποσπώμενη μπαταρία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιωτης Β

πολυ καλο !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iFixit iPhone

Oι καταναλωτές επισκευάζουν μόνοι τους τα iPhone περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μάρκα

Ερευνητές από το Electronics Hub εξέτασαν τα δεδομένα του iFixit για να μάθουν ποια μοντέλα smartphone είχαν την περισσότερη ζήτηση για οδηγίες επισκευής.

Smartphones Apple iFixit iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max: Teardown από το iFixit – Πόσο εύκολα γρατσουνίζεται το τιτανιο

Το iPhone 15 Pro Max με το περίβλημα τιτανίου και το σύστημα κάμερας περισκοπίου, υποβλήθηκε σε ένα βασανιστικό teardown από το iFixit.

Smartphones Apple featured iFixit

iPhone 14: Το iFixit υποβιβάζει την βαθμολογία επισκευασιμότητας σε 4/10

Την περασμένη χρονιά, μετά την κυκλοφορία του iPhone 14, το iFixit έδωσε στη συσκευή βαθμολογία επισκευασιμότητας 7/10.

Gear Apple Watch featured iFixit

Apple Watch Ultra: Τeardown βίντεο του iFixit δείχνει τις δυσκολίες επισκευής

To iFixit πιάνει στα χέρια του το νέο Apple Watch Ultra, το οποίο έχει τέσσερις εκτεθειμένες βίδες που συγκρατούν το πίσω πλαίσιο. Άραγε αυτό το smartwatch των 800$ είναι εύκολο να επισκευαστεί;