Steve Jobs: Με το θάνατό του χάθηκε το όραμα για τη Siri

steve jobs θάνατος χάθηκε οραμα siri iphone, Steve Jobs: Με το θάνατό του χάθηκε το όραμα για τη Siri

Πρώην εργαζόμενοι της Apple αναφέρουν πως το μεγάλο όραμα για τη Siri χάθηκε μετά το θάνατο του Steve Jobs, ρίχνοντας “καρφιά” στην εταιρεία ενδεχομένως για τον τρόπο αξιοποίησης της υπηρεσίας η οποία αρχίζει και μένει πίσω στον ανταγωνισμό.

Είναι πραγματικότητα ότι η Siri μένει πίσω σε αποτελεσματικότητα απέναντι στον ανταγωνισμό με την Alexa της Amazon και το Google Assistant. Τις προηγούμενες ημέρες ο συν-ιδρυτής της Siri, Norman Winarsky κατηγόρησε την Apple ότι παραλάβανε μια εφαρμογή σχετικά με ταξίδια και διασκέδαση και την μετατρέψανε σε ψηφιακό βοηθό για τους κατόχους iOS συσκευών, ζητώντας υπερβολικά πολύπλοκα θέματα να τους λύσει, κάνοντας την υπηρεσία λιγότερο αποτελεσματική.

Οι πρωήν εργαζόμενοι της Apple ανέφεραν ότι ο Steve Jobs ήταν οραματιστής και για αυτό “έβαλε” τη Siri στα iPhone. Τη συγκεκριμένη εταιρεία την εξαγόρασε η Apple στις 8 Απρίλη του 2010 για 200 εκ. δολάρια και στην αρχή υπήρχαν συζητήσεις σχετικά με το πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Ορισμένοι επέμεναν να παρέχει γρήγορα και με ακρίβεια πληροφορίες που θα ζητούσαν οι χρήστες και άλλοι ζητούσαν να κάνει πολύπλοκες διαδικασίες.

Σε πρόσφατη έρευνα, η Siri απέδωσε χειρότερα από το Google Assistant όταν της έγιναν πέντε διαφορετικές ερωτήσεις σχετικά με τοπικές αναζητήσεις, εμπόριο, πλοήγηση, πληροφορίες και “εντολές” να κάνει συγκεκριμένες διαδικασίες, ενώ δεν τα πήγε καλά σε σύγκριση με την Alexa και την Cortana όπου δεν τα πήγε καλά σε τρεις κατηγορίες ερωτήσεων. Το πρόβλημα μπορεί να μην είναι πλέον το όραμα που χάθηκε, κατά τους πρώην εργαζομένους, αλλά και λόγω απρόσμενης έλλειψης ενδιαφέροντος από τους developers παρά το γεγονός ότι η Apple έκανε άνοιγμα σε third party developers με το iOS 10 το 2016.

steve jobs θάνατος χάθηκε οραμα siri iphone, Steve Jobs: Με το θάνατό του χάθηκε το όραμα για τη Siri

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alien

Εαν ζουσε ο Steve Jobs θα βλεπαμε το iphone Χ to 2016 αντι του ψωφιου iphone 7 ,και χωρις notch γιατι ετσι θα ηταν η apple εαν πρωτοπορουσε οπως εκανε μεχρι το 4s
Το notch κανει το iphone ατελες

Jim C.

@alien συμφωνώ

giorgosgek

μακαρι να ηταν μονο η siri , κριμα , ειχαν αυτο το κατι τα τηλεφωνα της τοτε , που τωρα εχει πεθανει…γιατι αραγε

giannis

Με τον Jobs πέθαναν πολλά και όχι μόνον για την Apple αλλά για όλο τον τεχνολογικό κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.