Fitbit: 40 εκατ. δολάρια για να αγοράσει την Pebble και να την κλείσει;

Η Pebble είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει smartwatches. Το πρώτο της smartwatch το λάνσαρε μέσω crowdfunding καμπάνιας στο Kickstarter. Η καμπάνια είχε τεράστια επιτυχία και η εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει ποσό ρεκόρ για τα δεδομένα της.

Από τότε έχει λανσάρει κι άλλα μοντέλα, αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα στην αγορά του mobile στράφηκαν προς τα wearables και για την Pebble είναι δύσκολο να αναπτυχθεί. Γι αυτό οι σημερινές πληροφορίες τη θέλουν να καταλήγει στα χέρια της Fitbit έναντι του ποσού των 40 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις.

Η Citizen, τεράστιο όνομα στα παραδοσιακά ρολόγια, λέγεται ότι είχε προσφέρει στην Pebble 750 εκατ. δολάρια για να την εξαγοράσει το 2015. Το ίδιο ισχύει και για την Intel που φημολογείται ότι πιο πρόσφατα προσέφερε 70 εκατ. δολάρια. Ο CEO της Pebble, Eric Migicovsky αρνήθηκε και τις δυο προσφορές και τώρα οι πληροφορίες θέλουν την Fitbit να κάνει την αγορά στα 34-40 εκατ. δολάρια.

Η Fitbit είναι διατεθειμένη να δώσει το ποσό καθώς θέλει τις πατέντες της αλλά και το software. Οι πηγές λένε ότι όταν κάνει την εξαγορά, σχεδιάζει να προχωρήσει σε κλείσιμο της εταιρείας και διακοπή πωλήσεων των συσκευών της με τον καιρό. Αν λοιπόν γίνει η εξαγορά, η Pebble ίσως αποτελέσει παρελθόν.

Fitbit pebble acquisition, Fitbit: 40 εκατ. δολάρια για να αγοράσει την Pebble και να την κλείσει;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Fitbit

Fitbit: Καταργεί ανοιχτές ομάδες, περιπέτειες και προκλήσεις από την εφαρμογή της

H Fitbit ενημερώνει πως εργάζεται στο να βελτιώσει την εφαρμογή της παρέχοντας τα καλύτερα εργαλεία φυσικής κατάστασης στους χρήστες της.

Gear Fitbit Pixel Watch

Fitbit: Nέα πατέντα δείχνει ότι αναπτύσσει εργαλεία για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης

H Fitbit πρόσφατα υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια force-sensitive οθόνη προκειμένου να μετριέται η αρτηριακή πίεση.

Gear Fitbit SmartWatches

Fitbit Sense 2 & Versa 4: Νέες δυνατότητες με ένα… “κόλλημα”

Τα Fitbit Sense 2 και Versa 4 αποκτούν νέες δυνατότητες μετά την τελευταία ενημέρωση λογισμικού που κυκλοφορεί από την Fitbit.

Gear featured Fitbit Google Wallet

Fitbit Sense 2 και Versa 4: Παίρνουν το πρώτο τους update

Ένα μήνα μετά την κυκλοφορία τους, το Fitbit διαθέτει την πρώτη ενημέρωση για τα Sense 2 και Versa 4 με μια τριάδα νέων χαρακτηριστικών.