Foxconn: Εξαγόρασε τη Sharp έναντι 6.2 δισ. δολαρίων

Η Sharp περνά στα χέρια της Foxconn, η οποία έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να την αποκτήσει και έδωσε το ποσό των 6.2 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρει η οικονομική εφημερίδα Nikkei.

Οι φήμες για την επικείμενη αγορά υπήρχαν εδώ και λίγο καιρό, όμως είχε ακουστεί ότι η Foxconn έχει κάνει προσφορά 5.1 δισ. δολαρίων.

Η Foxconn δεν ήταν η μόνη που είχε βάλει στο μάτι την Sharp, καθώς ενδιαφέρον είχε δείξει και η Innovation Network Corporation of Japan (κρατικό fund), όμως οι Ταϊβανοί κέρδισαν. Στόχος της ιαπωνικής κυβέρνησης ήταν να κρατήσει την Sharp εντός συνόρων και λέγεται ότι έκανε προσφορά 2.5 δισ. δολ., θα προσέθετε 2.67 σε ενίσχυση μετρητών και 1.78 στη γραμμή πίστωσης.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες του deal, όμως να πούμε ότι η Foxconn είναι εταιρεία που συνεργάζεται με τεράστια ονόματα όπως η Apple, για την συναρμολόγηση των iPhones. Από την άλλη, η Sharp είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές της Apple για τις οθόνες των iPhone, κάτι που σημαίνει ότι η Foxconn έχει καλύτερο έλεγχο στα κομμάτια που πρέπει να προμηθεύει την Apple.

foxconn buys sharp, Foxconn: Εξαγόρασε τη Sharp έναντι 6.2 δισ. δολαρίων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Ειναι είδηση πάντως. Η Sharp εχει τρομερές οθονες και πουλαει καλα στην Ιαπωνία. Ειναι η πρώτη που κυκλοφόρησε οθονη 8Κ εκει. Απο οτι φαινεται μπαίνουν δυναμικά οι Ταιβανεζοι στο παιχνίδι. Πιστευω τουλάχιστον να κανουν πιο διαθέσιμες τις τηλεοράσεις της Sharp στον υπόλοιπο κοσμο.

Τωρα δε ξέρουμε ακομα αν η Apple παρει οθόνες απο τη Sharp ή τη Japan display ή την LG.

Γιάννης

Άντε μπας και βάλουν καμία οθόνη της προκοπής στα iphone , έχουν παραμελήσει πολύ τον συγκεκριμένο τομέα οι ΑμερικανοΚινέζοι της Apple-Foxconn.

Kostas

@Γιάννης ” Από την άλλη, η Sharp ΕΙΝΑΙ ένας από τους κύριους προμηθευτές της Apple για τις οθόνες των iPhone ” γιατί προσπαθείς να δημιουργήσεις κόντρα χωρίς να έχεις διαβάσει το άρθρο

viel

@ Kostas γιατι ειναι ασχετος!

Chrys

“After receiving new material information from Sharp yesterday morning, we have accordingly informed Sharp last night that we will have to postpone any signing of a definitive agreement until we have arrived at a satisfactory understanding and resolution of the situation.” – Foxconn

One

Καθυστερεί η εξαγορά της Sharp από την Foxconn
25/02/2016 3:49 μμ.

Νέα δεδομένα καθυστερούν την υπογραφή της Foxconn για την εξαγορά της Sharp μετά την επίσημη ανακοίνωση της τελευταίας.

H ταϊβανέζικη Foxcοnn, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές hardware στον κόσμο, αλλά άγνωστη ως όνομα στο ευρύ κοινό, βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξαγορά της ιαπωνικής Sharp.

Η συμφωνία για την εξαγορά έχει γίνει, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Sharp πριν μερικές ώρες, αλλά νέα δεδομένα ανατρέπουν τις εξελίξεις την τελευταία στιγμή.

Το ποσό της εξαγοράς έχει συμφωνηθεί στα $4,3 δισ., αλλά νέες πληροφορίες που προσκόμισε η Sharp στην Foxconn –“new material information”– χρειάζονται διευκρινίσεις, είπε η Foxconn.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple iPhone 5S featured

Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple επενδύει 1,54 δισ. δολάρια στην Ινδία

H Foxconn σχεδιάζει να επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες με μια σημαντική επένδυση 1,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία.

Gear AirPods Apple Foxconn

Η Foxconn κατασκευάζει AirPods για πρώτη φορά – Nέο εργοστάσιο στην Ινδία

Ο προμηθευτής της Apple, Foxconn, κέρδισε μια παραγγελία για την κατασκευή AirPods για πρώτη φορά, αναφέρει το Reuters.

Business Apple featured Foxconn

Foxconn: Πωλήσεις ρεκόρ από τον προμηθευτή της Apple τον Ιανουάριο

Οι πωλήσεις της Foxconn τον Ιανουάριο σημείωσαν ρεκόρ μετά την αποκατάσταση της παραγωγής στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο.

Business Foxconn

Foxconn: Πτώση των εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο

Tα προβλήματα παραγωγής που δημιουργήθηκαν λόγω κορωνοϊού στο εργοστάσιο της Foxconn στην Zhengzhou είχαν ως αποτέλεσμα η Foxconn να καταγράψει μείωση εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο.