Δύσκολες ώρες για την GoPro: Εγκατελείπει τα drones και αναζητάει πωλήτη

Δύσκολες ώρες GoPro εγκαταλείπει drones αναζητάει πωλητή, Δύσκολες ώρες για την GoPro: Εγκατελείπει τα drones και αναζητάει πωλήτη

Η GoPro περνάει μια εκ των δυσκολότερων περιόδων της σύντομης ιστορίας της. Παρά το γεγονός πως εξακολουθεί να διαθέτει κορυφαίες action κάμερες στο καταναλωτικό κοινό, φαίνεται πως οι συνολικές πωλήσεις των προϊόντων της δεν είναι αρκετά ικανοποιητικές, ενώ επίσης η προσπάθεια της να εισέλθει στην αγορά drones στέφθηκε με… αποτυχία.

Τα νέα που προέρχονται από το στρατόπεδο της GoPro δεν είναι καλά. Αρχικά, η εταιρεία αναγκάστηκε να απολύσει 200 με 300 υπαλλήλους της, εκ των οποίων οι περισσότεροι δούλευαν στο τμήμα που αφορούσε τα drones. Πλέον ο κατασκευαστής επιβεβαίωσε επίσημα πως εγκαταλείπει την συγκεκριμένη αγορά, με το Karma να είναι το πρώτο και συνάμα το τελευταίο drone της. Να σημειωθεί πως το Karma ανακοινώθηκε στα τέλη του 2016 και παρά το γεγονός πως αρχικά “βγήκε” προβληματικό, αναγκάζοντας την GoPro να ανακαλέσει όλα τα κομμάτια που είχαν πουληθεί, εν τέλει σημείωσε μια σχετική επιτυχία μέσα στο 2017, αλλά δεν κατάφερε να εκθρονίσει την κυρίαρχο DJI.

Δύσκολες ώρες GoPro εγκαταλείπει drones αναζητάει πωλητή, Δύσκολες ώρες για την GoPro: Εγκατελείπει τα drones και αναζητάει πωλήτη

Δυστυχώς, λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της εγκατάλειψης της αγοράς drones, ο CEO της GoPro ονόματι Nick Woodman δήλωσε στο Αμερικάνικο κανάλι CNBC πως η εταιρεία του θα εξέταζε το ενδεχόμενο πώλησης σε / συνεργασίας με μια άλλη, παρόλο που το βασικό της πλάνο είναι να παραμείνει ανεξάρτητη. Σύμφωνα με αναφορές όμως, ο κατασκευαστής action καμερών έχει ήδη προσλάβει εκπροσώπους της J.P. Morgan Chase ώστε να την βοηθήσουν στην ανεύρεση του κατάλληλου αγοραστή.

Αναμφίβολα οι ώρες είναι δύσκολες για την GoPro. Στο μέλλον θα μάθουμε περισσότερα για το αν τελικά βρέθηκε κάποιος κολοσσός που να είναι σε θέση να εξαγοράσει την εταιρεία. Το σίγουρο είναι πως ο κατασκευαστής χρειάζεται ενίσχυση και αυτή δεν φαίνεται να έρχεται από τις πωλήσεις των προϊόντων του…

Πηγή 1, Πηγή 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

Κάνει παπάδες στα υπόλοιπα, και αυτό μετράει.

αλεξανδρος κεντανιδης

Εγω παντως απο την καμερα της ειμαι ευχαριστημενος και μαλιστα την παλια την gopro3. Εξισου καλη ποιοτητα με την κανονικη μου καμερα που εχει το s7

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear GoPro

GoPro HERO10 Black: Επίσημα με βίντεο 5.3K 60 fps και φωτογραφίες 23 Megapixel

Ανακοινώθηκε επίσημα η GoPro HERO10 Black το νέο μοντέλο της δημοφιλέστερης action camera στον κόσμο και έρχεται να καθιερώσει νέα στάνταρ στον χώρο της φωτογραφίας και του video.

Gear featured GoPro

GoPro Hero9 Black: Επίσημα με 5K βίντεο και τιμή 499 ευρώ στην Ελλάδα

Η νέα κάμερα της εταιρείας φέρνει καταγραφή βίντεο έως και 5K και λήψεις φωτογραφιών με ανάλυση έως και 20MP και σε RAW format.

Gear GoPro

GoPro Hero8 και GoPro Max: Νέες action cameras με ισχυρές δυνατότητες

H GoPro ανακοίνωσε δυο νέα μοντέλα στην κατηγορία των action cameras, τις GoPro Hero8 και GoPro Max.

Gear GoPro

GoPro Hero 7 για σταθερές λήψεις επιπέδου gimbal;

Φωτογραφία δείχνει τις νέες GoPro Hero 7 action cameras, οι οποίες μπορεί εμφανισιακά να μοιάζουν με τις Hero 6, αλλά υπόσχονται λήψεις τόσο σταθερές που οι χρήστες δε θα έχουν ανάγκη κάποιο gimbal για να πετύχουν τόσο σταθερές και ομαλές λήψεις.