Google, Επένδυση ύψους 200 εκ. δολαρίων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

H Google ανακοίνωσε την επένδυση ύψους 200 εκ. δολαρίων για την αγορά αιολικού πάρκου στο δυτικό Τέξας, με την ενέργεια που παράγεται εκεί να είναι ικανή για την τροφοδοσία σχεδόν 60.000 σπιτιών στην Αμερική, σύμφωνα με την ίδια. Η εν λόγω μονάδα των 161 μεγαβάτ δημιουργήθηκε από την EDF Renewable Energy.

Η EDF Renewable Energy έχει επιβλέψει πάνω από πενήντα project καθαρής ενέργειας και είναι η ενδέκατη επένδυση της εταιρείας σε ανανεώσιμες πηγές. Περισσότερα στο επίσημο blog της Google.

, Google, Επένδυση ύψους 200 εκ. δολαρίων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Pixel

Δε ξέρω τι προσπαθεί να επιδιώξει μ’ αυτό η Google. Δε λέω, μπράβο και thumbs up για την κίνηση, αλλά έχω αρχίσει πλέον να πιστεύω ότι πίσω απ’ οτιδήποτε κάνει αυτή η εταιρία, κάτι άλλο κρύβεται. Το αν αυτό το “κάτι” θα είναι κακό/πονηρό ή καλό, θα το δούμε σε μερικά χρόνια. Εγώ, όμως, το έλεγα και θα το λέω: εδώ θα είμαστε και θα το δούμε, σε μερικά χρόνια η Google, με τη δύναμη που θα έχει αποκτήσει σε όλους τους τομείς (σιγά-σιγά με τέτοιες κινήσεις ανανεώσιμων πηγών ή με το Google Fiber που βάζει σε μεγάλες πολιτείες των ΗΠΑ, ήδη την αποκτά), θα σηκώνει και θα ρίχνει κυβερνήσεις…

archaeopteryx

Τα αιολικά είναι εποδοτούμενα (και εκεί) και υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται, και ΜΟΝΟ για΄την επιδότηση. ΟΥΤΕ εκεί, ούτε στην Γερμανία, ούτε πουθενά δεν έχουν υποκαταστήσει ούτε ΜΙΑ συμβατική μονάδα, ποτέ και πουθενά. Η Google αγόρασε ένα “ομόλογο”. Όταν ο καταναλωτής είναι υποχρεωμένος ή θέλει να πληρώνει παραπάνω για να λέει ότι έχει αιολικά, το παραπάνω αυτό είναοι έξτρα απόδοση σαν σε ομόλογο. Καθαρά χρηματοοικονομική δουλειά, με επιδοτησεις απο φοροαπαλλα΄γες. Και εδώ, αν το ρεύμα πάει από 30 την μεγαβατώρα που ήταν το 2009, στα 100 ή 120, και εδώ θα συμφέρει να επνδύουμε σε αιολικά. Με την διαφορά ότι εδώ δεν έχουμε τα λεφτά των Τεξανών και ο ΛΑΓΗΕ δεν έχει να πληρώσει.

Η Ελλάδα έχει 1700 αιολικά μεγαβάτ, παντελώς άχρηστα ενεργειακά αλλά τα μοσχοπληρώνουμε για να τα κοιτάμε. “Εγχέουν” ρεύμα χωρίς να υποκαθιστούν καύσιμα. Συχνά φυσάει και δεν χρειάζεται το ρεύμα τους (πάει χαμένο) και συχνά χρειαζόμαστε το ρεύμα όταν δεν φυσάει. Διαθεσιμότητα περί το 20-24%. Αχρηστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.