Google: Στα βήματα της Apple με δικά της chips για τα Pixel phones;

google custom chips, Google: Στα βήματα της Apple με δικά της chips για τα Pixel phones;

Η Google επεκτείνεται όλο και περισσότερο στο κομμάτι του hardware, κάτι που είναι εμφανές και από τα Pixel phones, στα οποία σε αντίθεση με τα Nexus, η ίδια έχει τον πρώτο λόγο. Πλέον φαίνεται πως θέλει να κινηθεί στα βήματα εταιρειών όπως η Apple, δημιουργώντας και δικά της chips.

Αυτό προκύπτει από την πρόσληψη που έκανε. Προσέλαβε πρώην μηχανικό της Apple, ο οποίος εργαζόταν ως processor designer στην εταιρεία, για 8 χρόνια.

Ο Manu Gulati έκανε την ανακοίνωση μέσω LinkedIn, ότι προσλήφθηκε από την Google ως “lead SoC architect”. Ο ίδιος στο παρελθόν έχει εργαστεί σε AMD και Broadcom, πριν πάει στην Apple. Οι πηγές αναφέρουν ότι η Google είναι σε αναζήτηση περισσότερων chip designers, που θα προστεθούν στην ομάδα της.

Στην Apple o Gulati είχε σημαντική θέση στον σχεδιασμό διάφορων chips για iPhones, iPads και Apple TVs, αλλά στην Google δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς θα κάνει. Το λογικό βέβαια είναι να υποθέσουμε ότι θα εργαστεί στην δημιουργία custom επεξεργαστών για τα Pixel phones, χωρίς να αποκλείονται Chromebooks, Android TVs ή και smartwatches.

Αυτό που φαίνεται να κάνει η Google στο εξής είναι να έχει η ίδια τον απόλυτο έλεγχο των προϊόντων της, όπως κάνει η Apple με τις iOS συσκευές, όπου έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε hardware και software.

Αν λανσάρει πράγματι τους δικούς της επεξεργαστές, δεν αναμένουμε να τους δούμε φέτος στα Pixel 2, αλλά από το 2018.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Νέο λειτουργικό ( Fuchsia = bye bye Linux) με νέο hardware

James

Ήδη από πέρυσι ήταν γνωστό σχεδόν επίσημα οτι είχαν υπό δοκιμή δικό τους επεξεργαστή.

NtinosMD

Τετοια ακουνε οι Κινεζοκατασκευαστες και τρεμουνε….φαντασου λεει να κλειδωσει το αντροιντ τι εχει να γινει …

Vangelis

Αν το είχαν κάνει πολλά χρόνια πριν θα είχαμε γλυτώσει τις ορδές από τραγικές midrange συσκευές που μετά από κάποιους μήνες είχαν πιο πολύ λαγκ από τουρμπίνα φορτηγού σε smart

Vai

Αυτό που είπα και στο άλλο θέμα με τα pixels. Την Apple θέλει να ανταγωνιστεί η Google και όχι τους άλλους Android κατασκευαστές. Εξου και οι υψηλές τιμές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.