Η Google εξαγοράζει τα HTC smartphones;

google htc smartphone department, Η Google εξαγοράζει τα HTC smartphones;

Τα προβλήματα της HTC με τις πωλήσεις των smartphones της είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους. Το HTC 10 δεν κατάφερε να φέρει την επιτυχία στην HTC, ενώ ο διάδοχος, HTC U11 ήταν πολλά υποσχόμενος, αλλά όπως φαίνεται δεν έχει καταφέρει να κάνει πολλά, για να βγάλει την HTC από τα δύσκολα.

Τα αποτελέσματα για τον μήνα Αύγουστο έδειξαν ότι ήταν ο χειρότερος μήνας της για τα τελευταία 13 χρόνια. Τα έσοδα έπεσαν κατά 51.5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και 54.3% από τον περασμένο Αύγουστο.

Η πορεία της εταιρείας στα smartphones δεν μοιάζει να καλυτερεύει και για μια ακόμη φορά ακούγονται πληροφορίες για πώληση του τμήματος των smartphones. Αυτή τη φορά οι αναφορές που έρχονται από την κινέζικη Commercial Times, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αναφέρεται ότι η HTC είναι σε “τελικές διαπραγματεύσεις” με την Google για την πώληση του τμήματος smartphones.

Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, η Google σκέφτεται δυο ξεχωριστές επιλογές: είτε να γίνει στρατηγικός εταίρος είτε να αγοράσει ολόκληρο το τμήμα των smartphones. Να σημειωθεί ότι το HTC Vive παραμένει εκτός συζητήσεων και θα παραμείνει ξεχωριστό από την Google

HTC και Google έχουν συνεργαστεί για την κατασκευή των smartphones της δεύτερης, αλλά μια εξαγορά από μεριάς της Google θα ήταν στρατηγικής σημασίας για την ίδια μιας και πλέον θα κατασκευάζει εντελώς ανεξάρτητα τα smartphones της.

Τέλος, να σημειωθεί πως η είδηση δεν είναι επιβεβαιωμένη, αλλά το δημοσίευμα της Commercial Times κατάφερε να ρίξει κατά 8 μονάδες τις μετοχές της HTC μέσα σε μια μέρα. Από την πλευρά της η HTC είναι ενήμερη για τα όσα ακούγονται, αλλά αρνήθηκε να κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mech.al.

Ωρες ωρες δεν μπορω να καταλαβω την google, παει και πουλαει ενα ιστορικο (και εγχωριο) ονομα σαν την motorola και τωρα προσπαθει να σωσει μια ταιβανεζικη εταιρια μπας και εχει τμημα hardware για μελλοντικα της κινητα….

Panagiotis

Την μοτορολα την πουλησε γιατι φοβηθηκε οτι η Samsung θα εφευγε απο το ανδροιδ.Τωρα ομως που η Samsung εβγαλε υπηρεσιες που ανταγωνιζονται τις δικες της , νμζ ειναι λογικο πλεον να προχωρησει στην κατασκευη κινητων και ταμπλετ.

Nikopoup

Όταν η Google σταμάτησε να αναθετει σε άλλες εταιρίες την κατασκευή των smartphone της, πίστεψα ότι θα τις ξεπεράσει όλες τις άλλες, αλλά συνεχίζει να απογοητεύει

Παπαροκας tiamat

της moto της ξεζουμισε τις παντετες και την πεταξε σαν λεμονοκουπα πουλοντας την τσαμπα…

με την htc δε ξερω τι θα κανει!

παντως εμεις το βλεπαμε πολυ καιρο τωρα και τα λεγαμε οτι η htc ειναι ξοφλημενη,βγαζει μαπες σαπακια και θα την φαει η μαρμαγκα πολυ συντομα ….

Agnostos13

Αλλη μια υποθεση Nokia-Microsoft μυριζει

vladimiros

Παπαροκα το ονειρο σου εγινε πραγματικοτητα οσα ελεγες για την htc..παντος 2 τελευταιες χρονιες το htc 10 και 11 μονο σαπακια δεν τα λες αυτα..
Ενταξει δεν νομιζω να κλεισει εντελως ισως θα εχει συνεργασια με την Μαμα Google,που βεβαια θα παιρνει τα πιο πολλα εσοδα..
Σε οσους αρεσει η τεχνολογια δεν πρεπει να κλεισει καμια εταιρια ειδικα οταν προκειτε για ΗΤC!

Παπαροκας tiamat

δεν ειμαι η πηθια βλαδημηρε !!!! ολοι βλεπουμε τα αυτονοητα !!!! σειρα εχει η sony!!!!…
θα λεγα και η lg ….αλλα με το v30 δειχνει θεληση να το παλεψει και να κρατηθει

καπου διαβασα για οθονη ανταξια samsung και για καμερα που ξεπερνα και το αριστο s8 στις βραδυνες….

One

Σε προηγούμενο αθρθρο λέγατε οτι το U11 ανέβασε τις πωλήσεις της HTC και τώρα λέτε οτι ο μήνας αυγουστος ηταν κακός.

Πιστεύω πάντως οτι το U11 ειναι στις top 3 επιλογές μεχρι τώρα, απλα η HTC εχει πρόβλημα στο μάρκετινγκ και τη διαθεσιμότητα των προιοντων της.

Καλύτερη λυση θα ηταν να συνενωθεί με αλλες Ταιβανεζικες εταιρίες οπως την Asus και να να λύσει αυτα τα θεματα, παρα να γινει παραμαγαζο της Google που στη τελική ειναι εταιρία software και υπηρεσιών που δεν εχουν καμια επαφή με το hardware.

@Παπαροκας 10 χρόνια θα περάσουν και την ιδια καραμέλα θα λες για τη Sony.

tester

@ Παπαροκάς σαπάκια η HTC; Η εταιρεία που τα πέντε τελευταία χρόνια έχει βγάλει Μ7, Μ8, Μ9, 10 και U11, δλδ πέντε κινητά εκ των οποίων τα τρία ήταν κορυφή. Για τα Μ8 και Μ9 δεν τα λες και σαπάκια αλλά οκ, θα συμφωνήσω κατώτερα του ανταγωνισμού. Και μην ξεχνάς ποιός έβγαλε τα Google Pixel που όλοι παραδεχτήκαν σαν τα κορυφαία κινητά.
Το πρόβλημα της HTC ήταν το μάρκετινγκ της κυρίως και κακές αποφάσεις, παλινδρομήσεις με το Boom Sound κτλ.

Kostas

Ώρες ώρες όταν διαβάζω εδώ μέσα νομίζω ότι τσακώνονται μεγαλομέτοχοι εταιρειών….

ZJHELLAS

Προφανώς όσοι υποστηρίζουν ότι τα HTC είναι μάπα και σαπάκια, δεν έχουν πιάσει ποτέ κινητό της εταιρείας στα χέρια τους. Το πρόβλημα είναι όντως στο μάρκετινγκ και τη διαθεσιμότητα (κάτοχος HTC 10).

James

Η Motorola αγοράστηκε με σκοπό να μπει η google στο hardware, αλλά υπήρχαν διάφορα προβλήματα. Από τη μια μεριά ήταν η Samsung που τους κράταγε από το λαιμό και απειλούσε οτι θα φύγει από το επίσημο Android αν κάνουν κίνηση με δικές τους συσκευές. Από την άλλη ήταν η αδυναμία της Motorola να κατασκευάσει μια πραγματικά premium συσκευή. Η κατασκευή του nexus 6 ήταν γεμάτη προβλήματα και αποφάσισαν να την πουλήσουν στους Κινέζους όσο όσο κρατώντας τις πατέντες.

Τώρα που οι καιροί έχουν αλλάξει το προσπαθούν ξανά

NikosAr

Δεν το πιστεύω ούτε για αστείο … απλα για να μην κλείσει η HTC , λένε και μερικές “παπ@ρες για να μείνει ακόμα λίγο στο προσκήνιο … δεν το ξανακάνει η google αυτό

Παπαροκας tiamat

νικος μη το λες… η google είναι απρόβλεπτη. το πιξελ ας πουμε δε το περιμέναμε

forneverarrow

Νομίζω φτάσαμε σε μια εποχή που το σκηνικό αρχίζει να ξεκαθαρίζει… Η πίτα του Android είχε μεγαλώσει υπερβολικά και, κακά τα ψέματα, ήθελε μάζεμα. Γέμισε ο τόπος συσκευές πανομοιότυπες, ειδικά σε low και mid rangers, με μηδενική υποστήριξη λες και αγοράζεις κινητό μιας χρήσης. Στο High end η Samsung κυριάρχησε για τον ίδιο λόγο που το iPhone έγινε τόσο δημοφιλές: marketing. Για τον ίδιο λόγο η Samsung θα τη “φάει” από τη Huawei σύντομα όπως φαίνεται. Η HTC δεν έκανε κάτι λάθος, αντίθετα, έβγαλε εξαιρετικές συσκευές. Το λάθος ήταν ότι ζήταγε πολλά λεφτά: Ακόμα γελάω όταν θυμάμαι τα 699€ του A9 (ο ορισμός του mid range σε αστείο κόστος) και γέλασα περισσότερο όταν είδα πριν λίγες μέρες το M9 σε γνωστό κατάστημα στα 599€ (!) εν έτη 2017. Το HTC 10 και 11 δεν το είδα ποτέ στην αγορά της Κύπρου, επομένως έχει θέματα και στη διάθεση. Αν η Google την αγοράσει θα το κάνει για να βγάλει από την αγορά ένα ακόμα ανταγωνιστή, όχι για να αποκτήσει καινοτομίες (ποιές?). Νομίζω ότι αυτό που ζητάει ο κόσμος είναι τελικά ένα iPhone που να τρέχει android, και για να προλάβω αντιδράσεις εξηγώ: Τι έκανε τη Samsung νούμερο ένα και τη Huawei… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.