GoPro: Απολύει το 7% των εργαζομένων – Προειδοποιεί για χαμηλές πωλήσεις

Η GoPro ανακοίνωσε ότι απολύει το 7% του εργατικού της δυναμικού και προειδοποίησε τους επενδυτές για χαμηλές πωλήσεις στις action cameras. Τα δυσάρεστα νέα έρχονται μόλις λίγες εβδομάδες πριν ανακοινώσει η GoPro τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου.

Η εταιρεία έριξε τις εκτιμήσεις της για το τέταρτο τρίμηνο από 500-550 εκατ. δολάρια έσοδα, στα 435 εκατ. δολάρια. Η GoPro ρίχνει το φταίξιμο στις χαμηλότερες από το αναμενόμενο πωλήσεις της το τελευταίο τρίμηνο του 2015 (που περιλαμβάνει και την περίοδο των γιορτών). Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 η εταιρεία είχε έσοδα 633.9 εκατ. δολάρια, πέφτοντας φέτος κατά 30%.

Οι αναλυτές αρχικά είχαν προβλέψει ότι τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου θα άγγιζαν τα 690 εκατ. δολ., όμως όπως φαίνεται έπεσαν έξω κατά πολύ.

Τι έφταιξε;
Υπάρχουν διάφορες αιτίες για μια τόσο μεγάλη πτώση, η κυριότερη θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι η GoPro δεν έχει ανακοινώσει ναυαρχίδα από τον Οκτώβριο του 2014, όταν είδαμε τις Hero 4 Black και Hero 4 Silver. Οι κάμερες αυτές κατάφεραν να κάνουν πολύ καλές πωλήσεις (2.4 εκατ. πωλήσεις μόνο στο πρώτο τρίμηνο κυκλοφορίας).

Επιπλέον, μέσα στο 2015 κυκλοφόρησε μόνο την Hero 4 Session, που ακόμη και ο CEO Nick Woodman παραδέχτηκε ότι ή τιμή ήταν πολύ υψηλή (πριν τελειώσει το 2015 έριξε κατά το ήμισυ την τιμή). Άλλες ενέργειες όπως η μεγαλύτερη παρουσία της στα media και η διοργάνωση διάφορων διαγωνισμών, δεν ήταν αρκετά για να αυξηθούν ο πωλήσεις, άρα και τα κέρδη.

Το 2016 θα αποτελέσει σταθμό στην πορεία της εταιρείας, αφού είναι μία χρονιά που η GoPro αναμένεται να λανσάρει νέα προϊόντα και να μπει σε νέες αγορές. Μιλάμε για το πρώτο της Drone, το Karma, αλλά και για μία νέα action camera με λήψη 360 μοιρών (στην οποία αναφέρθηκε ο CEO της εταιρείας Woodman στο CES 2016), κινήσεις που αναμένουμε να δώσουν ώθηση στην εταιρεία.

gopro lays off staff, GoPro: Απολύει το 7% των εργαζομένων – Προειδοποιεί για χαμηλές πωλήσεις

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

όταν μία εταιρεία βγάζει κέρδος(και αρκετά μεγάλο πολλές φορές)δεν ανταποδίδει στους υπαλλήλους για την εργασία τους και την αποδοτικότητά τους.όταν δεν πουλάει…τις απολύσεις έτοιμες τις έχουν.τελικά είτε Ελλάδα,είτε Κίνα,είτε Γερμανία,είτε η Ευρώπη όλη…όλοι τα ίδια σ@@@α είναι.τα λάθη των μεγάλων τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι.
ιδιαίτερα με τα καινούρια μέτρα…το μέλλον των εργαζομένων διαφαίνεται “λαμπρό”.τυχαίο;δεν νομίζω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear GoPro

GoPro HERO10 Black: Επίσημα με βίντεο 5.3K 60 fps και φωτογραφίες 23 Megapixel

Ανακοινώθηκε επίσημα η GoPro HERO10 Black το νέο μοντέλο της δημοφιλέστερης action camera στον κόσμο και έρχεται να καθιερώσει νέα στάνταρ στον χώρο της φωτογραφίας και του video.

Gear featured GoPro

GoPro Hero9 Black: Επίσημα με 5K βίντεο και τιμή 499 ευρώ στην Ελλάδα

Η νέα κάμερα της εταιρείας φέρνει καταγραφή βίντεο έως και 5K και λήψεις φωτογραφιών με ανάλυση έως και 20MP και σε RAW format.

Gear GoPro

GoPro Hero8 και GoPro Max: Νέες action cameras με ισχυρές δυνατότητες

H GoPro ανακοίνωσε δυο νέα μοντέλα στην κατηγορία των action cameras, τις GoPro Hero8 και GoPro Max.

Gear GoPro

GoPro Hero 7 για σταθερές λήψεις επιπέδου gimbal;

Φωτογραφία δείχνει τις νέες GoPro Hero 7 action cameras, οι οποίες μπορεί εμφανισιακά να μοιάζουν με τις Hero 6, αλλά υπόσχονται λήψεις τόσο σταθερές που οι χρήστες δε θα έχουν ανάγκη κάποιο gimbal για να πετύχουν τόσο σταθερές και ομαλές λήψεις.