Οι 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό Empire

Το γνωστό περιοδικό Empire διοργάνωσε ψηφοφορία για τις 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Κορυφαία ταινία αναδείχθηκε το Star Wars: The Empire Strikes Back, με τα The Godfather και The Dark Knight να ακολουθούν. Ειδικά το Dark Knight στην τρίτη θέση είναι μεγάλη έκπληξη, αλλά το αξίζει.

Δείτε παρακάτω τις 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών όπως τις ψήφισαν πάνω από 250.000 αναγνώστες του περιοδικού Empire. Στην πρώτη θέση, την ταινία “Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 5 – Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται” την είχα δει στον κινηματογράφο με τον πατέρα μου όταν κυκλοφόρησε! Εγώ θα έβαζα μέσα και το Terminator 2 😉

1. Star Wars: The Empire Strikes Back
2. The Godfather
3. The Dark Knight
4. The Shawshank Redemption
5. Pulp Fiction
6. Star Wars: A New Hope
7. The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring
8. Jaws
9. Raiders Of The Lost Ark
10. Inception

, Οι 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό Empire

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

52 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George E.

Όντως πολύ καλό “TOP 10” με προσωπική εξαίρεση τον “Άρχοντα των δαχτυλιδιών”… Ποτέ δεν μου άρεσε το εν λόγω παραμύθι…

alxgiann

Όλες οι συναφείς λίστες είναι εντελώς υποκειμενικές ειδικά όταν γίνονται από συγκεκριμένο έντυπο άρα αφορά την γνώμη μόνο μερικών από τους αναγνώστες του.Σίγουρα ο καθένας μας έχει και την δική του λίστα… 🙂

ΑΝΤΕΓΕΙΑ

Avatar και ξερό ψωμί….
Πολύ μπροστά για την εποχή του.

Χρηστος

Κατα τη γνωμη μου το inception επρεπε να ειναι λιγο πιο πανω κατα τα αλλα καλο ειναι το top 10..Γιατι δε σας αρεσει ο αρχοντας ρε παιδια μια χαρα ταινια ειναι τουλαχιστον η 2 και η 3 το χομπιτ ουτε εμενα μου αρεσε…

JohnGR

Περιοδικό Empire, λογικό να βγάλει πρώτο το The Empire Strikes Back.

Και ναι Κώστα, έπρεπε να υπάρχει το Terminator 2 στην λίστα. Μαζί με το The Empire Strikes Back είναι ίσως τα καλύτερα sequels.

j

Και καμία ταινία του Harry potter 😩

sakis

αμάν πια με το pulp fiction τι βρίσκουν όλοι σε αυτή την ταινία; πολύ υπερεκτιμημενη κατά την γνώμη μου. godfather σίγουρα η καλύτερη, shawshank redemption και inception εξαιρετικές επίσης.

Takis

Lord of the rings..Γιατί ο κόσμος γουστάρει παραμύθι 😊

Κωνσταντίνος

Ταινία από υπερήρωα η τρίτη καλύτερη όλων των εποχών; 10απλό facepalm

Χρήστος

Πολύ γελοία λίστα, άσχετη με το σινεμά.

Ιωαννης Φωτιαδης

Αν μια ταινια αξιζει να ειναι πρωτη σε αυτη τη λιστα Κωστα και λοιποι φιλοι μου αυτη ειναι η τριλογια του “THE MATRIX” που ουτε καν συμπεριλαμβανεται!!! Ειναι η αρχη ολων των ταινιων επιστημονικης φαντασιας απο τοτε που μπηκε για τα καλα ο υπολογιστης στα εφε των ταινιων!!!ισως με μια μικρη εξαιρεση το Νο2 που κατ εμε πλατιαζει χωρις λογο….συμφωνω με πολλους οτι ειναι καθαρα υποκειμενικη η οποια λιστα απλα γιατι δεν επαιξε η λιστα ουτε με κωμωδιες,ουτε με δραμα ουτε καν με πολεμικες-ιστορικες,που αν θελεις να βγαλεις “Top10 ever” θα επερεπε να ειναι ανα κατηγορια….

Petros

για εμενα η πιο επικη ταινια που βγηκε ποτε v for vendetta.

Μimis

Λείπουν σοβαροί τίτλοι…
Apocalypse Now
Heat
Σιωπή των Αμνων/Hannibal
και πολλοί άλλοι..

tolis

Το star wars πανω απτον νονο???????? Ουτε για αστειο ειναι ιεροσυλια!!!!

Stefanos1322

Και για μένα πολύ χάλια ή λίστα 3 4 5 εντελώς λάθος όσο για το batman μετριότητα για μένα η πιο υπερτιμημένη ταινία ever

ΚωσταςD.

Και γω θα μπορουσα να βαλω π.χ. το Silent Hill στα τοπ 10 που σε πολλους δεν αρεσε… Ο καθε ενας εχει το δικο του γουστο…

Dimitrinho

Ειναι σοβαρα πραγματα αυτα;αν εχει τον αρχοντα τον δακτυλιδιων τοτε γιατι δεν εχει το χαρι ποτερ;το πρασινο μιλι ο μονομαχος τελευταια εξοδος ριτα χειγουορθ και αλλες πολυ σπουδαιες ταινιες που ειναι;

JohnGR

To Shawshank Redemption είναι, σε αθλιότατη ελληνική μετάφραση, το “τελευταια εξοδος ριτα χειγουορθ”.

Sot11

Η λίστα με τις 10 καλύτερες ειναι αυτη; Δηλαδή στις χειρότερες τι ψήφισαν;

Nio

Η δικιά μου λιστα
1. Jurassic park
2. Τhe matrix
3. Εξορκιστης
4. Avatar
5. 300
6. Harry Potter
7. Terminator
8. The incredible Hulk
9. Scary movie
10. American pie
ΕΕίναι και άλλες που θα μπορούσαν να ναι μέσα αλλά αυτές μου ήρθαν πρόχειρα. Πάντως από την πάνω λίστα καμιά.

Loki

@Dimitrinho
Τελευταία έξοδος Ριτα Χέιγουορθ είναι το Shawsank Redemption φίλος.

Γενικά, η λίστα είναι για κλάματα.
Θα την έλεγα λίστα με ταινίες που έκαναν πάταγο απλώς.
Όλες οι ταινίες που κάνουν εισπράξεις δεν σημαίνει ότι είναι και καλές.
Οι 5 από τις 10 μου άρεσαν, αλλά εκτός από The Godfather και Pulp Fiction δεν νομίζω ότι οι άλλες αξίζουν να είναι εδώ. Και ξαναλέω ότι μου αρέσουν πολύ κάποιες από αυτές.

Υπάρχουν άπειρες ταινίες και τα γούστα διαφέρουν.
End of story.

tolis

Nio φιλε η αποψη μου οταν μιλαμε για ταινιες ολων των εποχων αναφερομαστε σε ρεσιταλ ερμηνειας και τεραστιων ηθοποιων οπως τζακ νικολσον αντονι χοπκινς αλ πατσινο μαρλον μπραντον. Νονος η φωλια του κουκου η σιωπη των αμνων η λαμψη και αλλες πολλες!!!!ταινιες οπως ανεφερες scary movie american pie hulk δεν εχουν καμια σχεση με τα παραπανω ειναι απλα ταινιες να χαμε να λεγαμε!!!!

Θανασης

Καλή η λίστα. 😉 Ίσως και να μην αξίζει για top 10 αλλα μόνο εμένα μου άρεσε πολύ το ” The prestige” ???

GerDiamandis

Ίσως το έπρεπε το Empire έπρεπε να γράψει οι Καλύτερες Χολουγουντιανές Ταινίες των τελευταίων 40 ετών και οχι των εποχών Δεν έχουν συμπεριληφθεί ταινίες σταθμοί όπως ‘’Casablanca’’, ‘’Πολιτης Cain’’ ,‘’Raging Bull’’ ‘’Η λίστα του Schindler’’,’’Αποκάλυψη Τώρα’. Τα 5, 6,7,8,10 για κανένα λόγο δεν έπρεπε να είναι στην λίστα Το 2ο μέρος του Νονού είναι πολύ καλύτερη ταινία από το 1ο. Όπως και το 3 μέρος του Άρχοντα από το 1 αντίστοιχα.
@Iωαννης Φωτιαδης το Star Wars είναι η αρχή των ταινιών επιστημονικής φαντασίας αλλά και γω θα προτιμούσα το Matrix στην λίστα από τις περισσότερες που είναι στην λίστα.

GerDiamandis

Ίσως το έπρεπε το Empire έπρεπε να γράψει οι Καλύτερες Χολουγουντιανές Ταινίες των τελευταίων 40 ετών και οχι των εποχών Δεν έχουν συμπεριληφθεί ταινίες όπως ‘’Casablanca’’, ‘’Πολιτης Cain’’ ,‘’Raging Bull’’ ‘’Η λίστα του Schindler’’,’’Αποκάλυψη Τώρα’. Τα 5, 6,7,8,10 για κανένα λόγο δεν έπρεπε να είναι στην λίστα Το 2ο μέρος του Νονού είναι πολύ καλύτερη ταινία από το 1ο. Όπως και το 3 μέρος του Άρχοντα από το 1 αντίστοιχα.
@Iωαννης Φωτιαδης το Star Wars είναι η αρχή των ταινιών επιστημονικής φαντασίας αλλά και γω θα προτιμούσα το Matrix στην λίστα από τις περισσότερες που είναι στην λίστα.

Giannis

Ειναι τοσες πολλες οι ταινιες που παντα ξεχας καποια.

Για μενα δεκα που ερχονται προχειρες χωρις σειρα:

Godfather 1&2
Excorsist
Κουρδιστο πορτοκαλι
Shining
2001 Οδυσσεια
Lord of the rings Trilogy
Τελευταια εξοδος
Fight club
The Good, the Bad and the Ugly
The party

Και πολλα αλλα που ξεχναω. Σαφεστατα ειναι μεσα και star wars, matrix και αλλοι κραχτες τα οποια δυστυχως δεν εχω δει.

Φίλιππος

The Shawshank Redemption, πρώτη σε βαθμολογία ταινία στο IMDB (Και όχι μόνο) με 9.3/10 και 1.2m ψήφους και για μερικούς από εσάς δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ…Και μου βάζει ο άλλος τους 300, το Scary movie, το American pie κτλ. Μάλιστα! Μήπως να ασχοληθείτε με τα κινητά και να αφήσετε το κινηματογράφο για άλλους; Λέω εγώ τώρα!
Όσο για τη λίστα, σίγουρα λείπουν μερικές κορυφαίες ταινίες που θα μπορούσαν να είναι μέσα στη δεκάδα, ίσως η σειρά να έπρεπε να είναι διαφορετική αλλά ok, οι περισσότερες αξίζουν να είναι στη λίστα.

Nio

Φίλε μου εγώ όταν πάω κινηματογραφο δεν ενδιαφέρομαι για το ποιος κλαίει καλύτερα αλλά για τα εφέ την επιστημονική φαντασία και το σενάριο. Δεν λέω. Έχω δει φοβερές ερμηνείες σε φοβερές ταινίες όπως τις παραπάνω αλλά δεν είναι αυτό που με συναρπάζει. Ο καθένας έχει το δικό του γούστο. Για την εποχή τους καλές ήταν. Για ερμηνεία το πράσινο μίλι μου αρέσει. Αλλά ταινία που θα ξανά έβλεπα άνετα είναι το μάτριξ. Αυτές που είπα ήταν πολύ πρόχειρες σίγουρα αλλά υπάρχουν πολύ καλύτερες από τις παραπάνω.

P@NOS

Με εντελώς τυχαία σειρά…

AVATAR
GODFATHER
SCARFACE
LAW ABIDING CITIZEN
AMERICAN HISTORY X
THE SHAWSHANK REDEMPTION
INCEPTION
GREEN MILE
SEVEN
INTOUCHABLES

Και απο τα παιδικά μου χρόνια..
THE GOONIES

Nio

Α ξέχασα και τον βασιλιά των λιονταριών. Ο μουφασα πολύ καλή ερμηνεία. Και ο τιμον και ο πουμπα αξέχαστοι. Και αν έβγαινε και σε ταινία ο Μπομπ σφουγγαρακης θα έβαζα και αυτόν.

Solon

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΛΙΣΤΑ. Φυσικά τέτοιες λίστες είναι πάντα υποκειμενικές αλλά εάν πούμε ότι προσπαθούμε όντως να διαλέξουμε τις καλύτερες ταινίες αυτό αυτόματα σημαίνει ότι θα πρέπει να βασιστούμε ΜΟΝΟ στα συστατικά που ορίζουν τον κινηματογράφο ως τέχνη. Αυτό σημαίνει Α) Ερμηνείες (οι ερμηνείες των ταινιών του αγαπημένου και για εμένα Star Wars είναι για κλάματα. Κατευθείαν έξω από την λίστα.) Β) Σκηνοθεσία με βάση τη λειτουργικότητα στο σενάριο και όχι στον εντυπωσιασμό. Γ) Φωτογραφία με βάση την απόδοση του συναισθήματος ή του μηνύματος της κάθε σκηνής. (Η απάντηση στην ερώτηση: Γιατί ο Αγγελόπουλος έπαιρνε βραβεία;). 4) Σενάριο με βάση του πόσο “ψηλά” διανοητικά σε πάει η ιστορία και όχι απλά για να χαζέψεις εφέ και να περάσει ωραία η ώρα σου (το ρήμα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για την συγγραφή θεατρικού έργου είναι “εδίδαξεν” και όχι έγραψε ή έπαιξε. Γιατί αν είναι τέχνη ο κινηματογράφος τότε πρέπει απαραίτητα να έχει και πνευματικό περιεχόμενο. 5) Μοντάζ που να τονίζει τις μεταβολές στους χαρακτήρες και τη σεναριακή πλοκή (όποιος δεν ξέρει τι είναι αυτό ας κάνει τον κόπο να δει το Θωρηκτό Ποτέμκιν του Άιζενσταϊν και θα καταλάβει). Όλα τα υπόλοιπα όπως μουσική, εφέ κτλ έπονται και πρέπει να εξυπηρετούν… Συνέχεια »

stavros

Και ο Τιτανικός έπρεπε να είναι μέσα στη λίστα.

Mike

Το the rock ρε παιδια? Κανεις δεν το εχει δει?

Genesis

The Shawshank Redemption με διαφορά το καλύτερο από όλα
όσο για τον άρχοντα γούστα είναι σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι αλλά αντικειμενικά είναι πάρα πολύ καλό όσο για το χομπιτ απλά καλό τίποτα το ιδιαίτερο.

dark knight απίθανο

γενικά συμφωνώ με τη λίστα είναι πολύ καλή λίστα

Basilis Papathanasiou

Κώστα συμφωνώ για το Terminator 2 αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να ήταν μέσα ο Τιτανικός και το Back to the Future
Η δικια μου λίστα
1)Star Wars 1
2)Terminator 2
3)Braveheart
4)We were soldiers
5)Titanic
6)Back to the future
7)Rocky 4
8)Skyfall
9)Mission Impossible
10)Men of Honor

Το τελευταίο ειδικά είναι ταινιάρα την προτείνω σε όλους!!!!

Basilis Papathanasiou

@Nio παιδί μου τι να σου πω? πόσο χρονών εισαι ρε συ?μπόμπ σφουγγαράκη, πλάκα κάνεις έτσι?? αλλά anyway ο μπομπ σφουγγαρακης έχει βγει σε ταινία 😉 το the lion king όμως σωστή επιλογή! παρόλα αυτά πιστεύω οτι η λίστα του περιοδικού δεν έχει καθόλου animation!λάθος και θα έπρεπε γιατί όλοι με animation μεγαλώσαμε!!!

Basilis Papathanasiou

στη λιστα μου θα ηθελα να προσθεσω κι αλλες ταινιες αλλα δεν γίνεται και λυπαμαι που ειναι περιορισμενος ο αριθμος σε 10!

Τάσος

Τι??!!!Όχι το ΑΒΑΤΑΡ??WTF???

kostas13

Η καλύτερη όλων των εποχών είναι αυτή που πήρε τα περισσότερα Όσκαρ και όχι άδικα.BEN HUR 1959 μόνο η Κλεοπάτρα πλησίασε λίγο.Δεν λέω για λίστα Sindler, ο πιανίστας κτλ.όσοι ξέρουν από καλό κινηματογράφο καταλαβενουν.

tech21man

Εξω το inception, δεν ηταν και αριστουργημα. Το dark knight ποιο? Γιατι το πρωτο ειναι για υπνο ενω το δευτερο δεν με αφηνει να κοιμηθω και ηταν εξαιρετικο.

Τωρα για τι γουστο μιλαμε ακριβως? Γιατι και το the lord of the rings δεν ειναι ακριβως και οτι πιο επτυχημενο ειδικα αφου υπαρχουν τα τελεια βιβλια διπλα σε οκ, ψιλο-μαπα μεταφορες (οχι και ασχημες ταινιες βεβαια).

Παρα ειναι συγχρονο το set list. Υπαρχουν αποιρες κλασσικες παλιες ταινιες με πολυ μεγαλυτερο ενδιαφερον.

tiamat

oντως πολυ προσφατες επιλογες και παραμερησε κλασσικα αριστουργηματα οπως το One Flew Over The Cuckoo’s Nest , Scarface και taxi driver οπως και δεκαδες αλλες τετοιου επιπεδου. αρα γελοιο..

εμενα εκτος της τριλογιας godfather η αλλη αγαπημενη μου ειναι το dracula του f.f.coppola για την ασυλληπτη και ανεπαναληπτη goth αισθητικη της..

Kostas K.

Συμφωνώ με την λίστα του Empire (και οι δεκα ταινίες που έχει είναι αριστουργηματα) . Ωραίο το άρθρο είναι ένα ευχάριστο break αλλά δεν εχει καμία σχέση με την τεχνολογία Κώστα…χεχε!!

Σάββας

Είχα κάτι διαφορετικό στο μυαλό μου, αν και δεν μπορούμε να φτιάξουμε τέτοια λίστα Top 10 ταινιών. Το ίδιο ισχύει και για τα βιβλία. Κάθε ταινία, όπως και κάθε βιβλίο, είναι ένα μοναδικό ταξίδι, ένα ταξίδι βαθιά στην φαντασία των σεναριογράφων δια μέσω της αντίληψης του σκηνοθέτη. Κάποιες φορές βρίσκουμε την αφήγηση να είναι εκρηκτική, γεμάτη συναίσθημα, ενώ πάλι άλλες δεν καταφέρνουν να αποδώσουν το μήνυμα του σεναρίου, ή πολύ απλά το σενάριο είναι μερικός ή και καθόλου αξιόλογο. Τέτοιες λίστες θα πρέπει να έχουν μια ποικιλία χρωμάτων, γεύσεων, ιδεών και ειδών. Για τον εξής λόγο έφτιαξα κι εγώ μια λίστα με 10 πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες τις οποίες αξίζει κανείς να παρακολουθήσει παραπάνω από μία φορά. Προσπάθησα να κάνω την λίστα όσο πιο diverse γίνεται. A. The Godfather B. Dr. Strangelove C. Schindler’s List D. Casablanca E. 2001: A Space Odyssey F. Raging Bull G. Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back H. The Shawshank Redemption I. Seven Samurai J. Dog Day Afternoon/ Serpico Παρεμπιπτόντως, η σειρά που τις έβαλα δεν σημαίνει τίποτα όσον αφορά στην ποιότητα της κάθε ταινίας. Ακόμα, στο ‘J’ έβαλα δύο ταινίες οι οποίες πραγματικά αξίζουν να είναι στην συγκεκριμένη θέση. Το Serpico, όταν το… Συνέχεια »

Trinity

1. Pokémon
2. Σεξορκιστης
3. Παλούκι Λουκ
4. Εμανουελα
5. Πρωκτοβαθμια εκπαίδευση
6. Πουτανικος
7. Τρώει story
8. Ο σουβλατζενεγκερ και ο Μπρίκι Μάρτιν
9. Χοσέ ντε λα Πουτσίνι χωστά μουνα ντε λα πιαστον και κουνα τον όρε τι πάθαμε

Ιωάννης

ωραίο άρθρο προσωπικά θα έβαζα terminator 2 αντί pulp fiction και αντί inception, αν και πράγματι πολύ καλό θα έβαζα ή τον iron man ή τους avengers

paris

https://www.imdb.com/chart/top

Δεν μου ταιριαζει καμια ταινια απο την λιστα αυτη, του IMDB μαρεσει πιο πολυ

manolinio7

Pulp fiction τελειως ακυρο… ουτε καν.. ολα τα αλλα ειναι υποκειμενικα. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝΕ ΤΙΣ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ.. πρεπει να βγαλεις αρκετα αριστουργηματα απ’εξω.. Το πιο τιμιο ειναι το top 100.. Επισης το THE MATRIX αλλαξε τα παντα στην επιστημονικη φαντασια για παντα..!!!οποτε δεν το αφηνεις απ’εξω ποτε..

Φωτιάδης Ιωαννης

GerDiamantis*
θεωρώ οτι οποιαδήποτε ταινία επιστημονικής φαντασίας πριν το “The Matrix” είχε άθλια εφέ και κακής ποιότητας ερμηνείες,έως κάκιστες…Επίσης επειδή ασχολούμε,αποκλειστικά θα ελεγα,με SciFi ταινίες και την ψάχνω γενικότερα θα σου πω για ακόμα μια φορά εντελώς φιλικά και χωρίς καμμία δόση ειρωνείας ή οτιδηποτε άλλο οτι πραγματικα το “The Matrix” έχει αλλάξει το στήσιμο των ταινιών επιστημονικής φαντασίας και αυτό φαίνεται μέχρι και σήμερα που αν εξαιρέσεις τα απίστευτα εφέ σε “Transformers”-” The Avengers “-” Pasific Rim” κτλ,κτλ,κτλ,κτλ…δυστυχώς θα καταλάβεις οτι η συγκεκριμένη τριλογία των αδερφών Wachowski,είναι πολύ μπροστά απο την εποχή της και πολύ απλα ενα αριστούργημα που,αν μη τι άλλο,άδικα κατ εμε δεν απέσπασε παραπανω όσκαρ…Ίσως κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να αναγνωριστεί η αξία του!!!
Οπως είπα και σε προηγούμενο μου σχόλιο,η λίστα του καθένα είναι τελείως υποκειμενική και δεν κανεις έτσι ενα Top10 ταινιών ολων των εποχών αλλά ανα κατηγορια!!!
Καλως ή κακως όλοι μας ζούμε σε ενα Matrix!!!

jim

Ρε παιδιά οι καλύτερες ταινίες είναι αυτες που έσπασαν το boxoffice

Harris

Το Dark Knight που λέτε “ταινία με υπερηρωα” και διαφορες τέτοιες μπούρδες, είναι ταινιάρα και αξιζει την θέση σε αυτην τη δεκάδα για τους εξής λόγους:
Α) Η πλοκή δεν είναι σαν τα κόμικς που πάει ο Μπάτμαν και βαράει τους κακούς και εμφανίζεται ο σακάτης που γίνεται τζοκερ με διαφορα μπιχλιμπίδια.Σε αυτην την ταινία ο τζοκερ παρουσιάζεται ως ένας πανούργος εγκληματίας ο οποίος θέλει να προκαλεί το χάος, την ταραχή και την εγκληματικότητα. Ο Harvey Dent παίρνει δραματικό χαρακτήρα καθώς πεθαίνει η Rachel, και με το μισοκαμμενο πρόσωπο του προσπαθεί να πάρει εκδίκηση. Ο θάνατος της Rachel είναι επίσης δραματικός για τον bruce ο οποίος καταρρέει σιγά σιγά.
Β) Το cast είναι τελείο. O C.Bale έκανε τέλεια δουλεια πάνω στο ρόλο του. Αυτη η καρκινιαρικη φωνή που έχει όταν είναι μπατμαν συμβάλλει στην αποδειξη της δεξιότητας του. Ο Η.ledger ήταν εκπληκτικός στον ρόλο του ως joker λόγω της ερμηνείας του.

Το μόνο αρνητικό είναι μερικα εικονικά λάθη τα οποία θα μπορούσαν να έχουν διορθωθεί αν δεν πέθαινε ο H.Ledger.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.