Ο νέος πρόεδρος της Nokia είναι πρώην μεγαλοστέλεχος της Samsung

gregory lee nokia, Ο νέος πρόεδρος της Nokia είναι πρώην μεγαλοστέλεχος της Samsung

Η Nokia ανακοίνωσε πως προσέλαβε τον Gregory Lee, τον πρώην Πρόεδρο και CEO της Samsung Electronics για την περιοχή της Βόρειας Αμερικής. Ο νέος ρόλος του Lee θα είναι Πρόεδρος της Nokia Technologies, ενώ θα έχει και την ιδιότητα του μέλους της ομάδας Group Leadership.

Ο Gregory Lee πηγαίνει στη Nokia έπειτα από 13 χρόνια στη Samsung, όπου ρόλος του είναι να διοικεί την Samsung Electronics σε όλη τη Β.Αμερική. Ήταν υπεύθυνος για ολόκληρο το portfolio με τα προϊόντα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων smartphones, tablets, οικιακών συσκευών, κλπ.

Ο CEO της Nokia, Rajeev Suri, σε επίσημη δήλωσή του για τον Lee, επεσήμανε: “Επιλέξαμε τον σωστό ηγέτη για να προωθήσουμε τις τεχνολογίες της Nokia σε μια περίοδο ανανεωμένου ενθουσιασμού για το brand της Nokia σε όλο τον κόσμο. Το πάθος του Gregory για καινοτομία και επιχειρησιακή αριστεία μαζί με την αποδεδειγμένη ικανότητά του να οικοδομήσει και να οδηγήσει παγκόσμιες επιχειρήσεις τεχνολογίας, τον καθιστά κατάλληλο για να προωθήσει τις προσπάθειες της Nokia στην εικονική πραγματικότητα, το digital health και όχι μόνο”.

Ο Lee έχει μακροχρόνια πορεία σε υψηλόβαθμες θέσεις σε μεγάλες εταιρείες. Οι περισσότερες από αυτές ήταν ηγετικές. Πριν από τη Samsung ήταν σε Johnson & Johnson, Kellog’s και Procter & Gamble.

Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος για την ευκαιρία να διοικήσει την Nokia Technologies και επεσήμανε πως η ομάδα έχει λανσάρει καινοτόμα προϊόντα και κατέληξε λέγοντας: “I am honored to be in a position to help build on this success in the future”.

Η βάση του Lee θα είναι στην Καλιφόρνια, θα κάνει αναφορά απευθείας στον Suri και αναλαμβάνει αμέσως τα νέα του καθήκοντα.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποιος θα αναλάβει τη θέση του CEO της Samsung Electronics στη Β. Αμερική. Στην σελίδα της η Samsung αναφέρει ακόμη τον Lee ως επικεφαλής.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Atix75

Deja vu…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.