H Apple απαγορεύει την αναφορά του φόρου του 30% στο Facebook app

, H Apple απαγορεύει την αναφορά του φόρου του 30% στο Facebook app

Πριν λίγες εβδομάδες, το Facebook ανακοόνωσε πως θα προσφέρει μία νέα δυνατότητα στις επιχειρήσεις, ώστε να πραγματοποιούν διαδικτυακές εκδηλώσεις επί πληρωμή και δε θα κρατάει κανένα ποσοστό.

Αυτό σημαίνει πως όλα τα κέρδη από τις εκδηλώσεις θα πηγαίνουν απευθείας στις επιχειρήσεις, με το Facebook να δηλώνει πως είναι ένας τρόπος για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που δέχτηκαν πλήγμα λόγω COVID-19 να ανακάμψουν. Όμως, η Apple αρνήθηκε να παραιτηθεί από το μερίδιο των αγορών μέσω εφαρμογών του Store, δηλαδή το 30% της τιμής του εισιτηρίου για το εκάστοτε event.

Το επόμενο βήμα του Facebook ήταν να ενημερώσει τους χρήστες ότι το 30% της τιμής θα πάει στην Apple, ώστε να γνωρίζουν οι χρήστες που ακριβώς θα πάνε τα λεφτά που δίνουν, όπως βλέπουμε στην παρακάτω φωτογραφία. Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε στην Apple, η οποία μπλόκαρε το update που θα έδειχνε το εν λόγω μήνυμα, αποκαλώντας το ως “άσχετες πληροφορίες”. Το Facebook αναγκάστηκε να αφαιρέσει το επίμαχο μήνυμα, ώστε να κυκλοφορήσει κανονικά η ενημέρωση της εφαρμογής.

, H Apple απαγορεύει την αναφορά του φόρου του 30% στο Facebook app

Η δήλωση του Facebook στην ιστοσελίδα Reuters:

Τώρα περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να έχουμε την επιλογή να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να καταλάβουν που πραγματικά πηγαίνουν τα χρήματα που δίνουν για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων. Δυστυχώς, η Apple απέρριψε την ειδοποίηση διαφάνειας σχετικά με το φόρο του 30% που κρατάει η εταιρεία, αλλά εξακολουθούμε να προσπαθούμε για τη διάθεση αυτών των πληροφοριών εντός της εφαρμογής μας.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Apple είναι αυτή, τα ΠΑΝΤΑ για την τσέπη μας.

SUPS 👨‍⚖️

Νομίζω ότι μια σύγκρουση γιγάντων όπως αυτή που γίνεται τώρα μόνο καλό μπορεί να κάνει στην αγορά και στους καταναλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.