Η Huawei ξεπερνά σε αποστολές την Apple και γίνεται ο 2ος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως

η Huawei, Η Huawei ξεπερνά σε αποστολές την Apple και γίνεται ο 2ος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC, 342 εκατομμύρια μονάδες εστάλησαν συνολικά από τους κατασκευαστές smartphones το δεύτερο τρίμηνο του 2018, με το μερίδιο που αναλογεί στη Huawei να την ανεβάζει στη 2η θέση παγκοσμίως.

Για πρώτη φορά η Huawei έπιασε τη δεύτερη θέση της κατάταξης ξεπερνώντας την Apple. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από το δεύτερο τρίμηνο του 2010, όπου ο αμερικάνικος κολοσσός δεν καταλαμβάνει βάση αποτελεσμάτων μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Huawei απέστειλε συνολικά 54.2 εκατομμύρια μονάδες με ρεκόρ μεριδίου αγοράς σημειώνοντας ποσοστό 15.8%. Η Samsung από την άλλη διατήρησε την πρώτη θέση σε μερίδιο με συνολικές αποστολές ύψους 71.5 εκατομμυρίων τεμαχίων.

Η Apple έπεσε στην τρίτη θέση πίσω από τη Huawei καθώς η αμερικάνικη εταιρεία απέστειλε 41.3 εκατομμύρια μονάδες, με το μερίδιο αγοράς να αγγίζει το 12.1%, αυξημένο ωστόσο αναλογικά με το 11.8% της αντίστοιχης χρονικής περιόδου της προηγούμενης χρόνιας. Η Xioami τώρα, που έχει μπει πολύ δυνατά το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC ακολουθεί την Apple με συνολικά 31.9 εκατομμύρια αποστολές και μερίδιο αγοράς της τάξεως του 9.3%, ενώ η OPPO που κλείνει την πρώτη πεντάδα βρίσκεται πολύ κοντά με την Xiaomi, με 29.4 εκατομμύρια αποστολές smartphones και μερίδιο της τάξεως του 8.6%.

Όσον αφορά τώρα στα συνολικά αποτελέσματα οι αποστολές των smartphones παρουσίασαν μείωση κατά 1.8% εν συγκρίσει με τις 348.2 εκατομμύρια μονάδες που απεστάλησαν το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Μία μείωση τριμήνου που συνεχίζεται αντίστοιχα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην παγκόσμια αγορά smartphones.

η Huawei, Η Huawei ξεπερνά σε αποστολές την Apple και γίνεται ο 2ος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sheeple

Η SONY που είναι ?! /s

John

Μπραβο στην Huawei , πήρε προσφατα φιλος το P20 Pro και είναι πραγματικά απιστευτο ειδικά σε κάμερα πολύ ανώτερο απο το iphone X.
ΥΓ. Η Sony έχει κάτω απο 1% , είναι μαζί με την HTC στον πάτο των πωλήσεων.

mech.al.

Σήμερα διάβαζα ένα άρθρο στο androidauthority για την Sony και έγραφε σε ένα σημείο:
“In response to these poor sales numbers, the company revised its estimate for 2018 smartphone sales from 10 million down to 9 million.”
Καταλαβαίνεις που είναι έτσι;;

JD

Σε αλλο site δημοσιευτηκε η εξης πληροφορια:

Το μέλλον σίγουρα δε διαγράφεται λαμπρό για τη Sony Mobile, σύμφωνα τουλάχιστον με την αναφορά κερδών του δεύτερου τριμήνου. Οι πωλήσεις τηλεφώνων της Sony έχουν μειωθεί στο μισό σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αφού κατάφερε να πουλήσει μόλις 2 εκατομμύρια συσκευές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με τα χρεπια που βγαζει ακομη και αυτα που πουλησε και πολλα ειναι.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

χαχαα που ειναι η sonyyyyy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.