Η Huawei ξεπερνά σε αποστολές την Apple και γίνεται ο 2ος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως

η Huawei, Η Huawei ξεπερνά σε αποστολές την Apple και γίνεται ο 2ος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC, 342 εκατομμύρια μονάδες εστάλησαν συνολικά από τους κατασκευαστές smartphones το δεύτερο τρίμηνο του 2018, με το μερίδιο που αναλογεί στη Huawei να την ανεβάζει στη 2η θέση παγκοσμίως.

Για πρώτη φορά η Huawei έπιασε τη δεύτερη θέση της κατάταξης ξεπερνώντας την Apple. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από το δεύτερο τρίμηνο του 2010, όπου ο αμερικάνικος κολοσσός δεν καταλαμβάνει βάση αποτελεσμάτων μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Huawei απέστειλε συνολικά 54.2 εκατομμύρια μονάδες με ρεκόρ μεριδίου αγοράς σημειώνοντας ποσοστό 15.8%. Η Samsung από την άλλη διατήρησε την πρώτη θέση σε μερίδιο με συνολικές αποστολές ύψους 71.5 εκατομμυρίων τεμαχίων.

Η Apple έπεσε στην τρίτη θέση πίσω από τη Huawei καθώς η αμερικάνικη εταιρεία απέστειλε 41.3 εκατομμύρια μονάδες, με το μερίδιο αγοράς να αγγίζει το 12.1%, αυξημένο ωστόσο αναλογικά με το 11.8% της αντίστοιχης χρονικής περιόδου της προηγούμενης χρόνιας. Η Xioami τώρα, που έχει μπει πολύ δυνατά το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC ακολουθεί την Apple με συνολικά 31.9 εκατομμύρια αποστολές και μερίδιο αγοράς της τάξεως του 9.3%, ενώ η OPPO που κλείνει την πρώτη πεντάδα βρίσκεται πολύ κοντά με την Xiaomi, με 29.4 εκατομμύρια αποστολές smartphones και μερίδιο της τάξεως του 8.6%.

Όσον αφορά τώρα στα συνολικά αποτελέσματα οι αποστολές των smartphones παρουσίασαν μείωση κατά 1.8% εν συγκρίσει με τις 348.2 εκατομμύρια μονάδες που απεστάλησαν το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Μία μείωση τριμήνου που συνεχίζεται αντίστοιχα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην παγκόσμια αγορά smartphones.

η Huawei, Η Huawei ξεπερνά σε αποστολές την Apple και γίνεται ο 2ος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sheeple

Η SONY που είναι ?! /s

John

Μπραβο στην Huawei , πήρε προσφατα φιλος το P20 Pro και είναι πραγματικά απιστευτο ειδικά σε κάμερα πολύ ανώτερο απο το iphone X.
ΥΓ. Η Sony έχει κάτω απο 1% , είναι μαζί με την HTC στον πάτο των πωλήσεων.

mech.al.

Σήμερα διάβαζα ένα άρθρο στο androidauthority για την Sony και έγραφε σε ένα σημείο:
“In response to these poor sales numbers, the company revised its estimate for 2018 smartphone sales from 10 million down to 9 million.”
Καταλαβαίνεις που είναι έτσι;;

JD

Σε αλλο site δημοσιευτηκε η εξης πληροφορια:

Το μέλλον σίγουρα δε διαγράφεται λαμπρό για τη Sony Mobile, σύμφωνα τουλάχιστον με την αναφορά κερδών του δεύτερου τριμήνου. Οι πωλήσεις τηλεφώνων της Sony έχουν μειωθεί στο μισό σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αφού κατάφερε να πουλήσει μόλις 2 εκατομμύρια συσκευές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με τα χρεπια που βγαζει ακομη και αυτα που πουλησε και πολλα ειναι.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

χαχαα που ειναι η sonyyyyy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.