Η Sharp κοντά στην εξαγορά του τμήματος υπολογιστών της Toshiba;

Η Sharp, Η Sharp κοντά στην εξαγορά του τμήματος υπολογιστών της Toshiba;

Η Sharp Ιαπωνίας σύμφωνα με ξένες πηγές βρίσκεται σε συνομιλίες με σκοπό την εξαγορά του τμήματος προσωπικών υπολογιστών της Toshiba έναντι περίπου 45,7 εκατομμύριων δολαρίων, καθώς η ιαπωνική μονάδα ηλεκτρονικών της Foxconn επιδιώκει να ξαναμπεί στην αγορά των υπολογιστών.

Θυμίζουμε ότι η προμηθεύτρια εταιρεία της Apple στην Ταϊβάν, Foxconn, προχώρησε στην απόκτηση των δύο τρίτων της κατασκευάστριας ηλεκτρονικών ειδών Sharp πριν από δύο περίπου χρόνια.

Η επιστροφή της Sharp στην αγορά των υπολογιστών θα μπορούσε να σηματοδοτεί μια σπάνια επιχειρηματική κίνηση μεταξύ των κατασκευαστών ηλεκτρονικών ειδών της Ιαπωνίας, πολλοί από τους οποίους έχουν εγκαταλείψει τα smartphones, τους υπολογιστές και τις τηλεοράσεις εξαιτίας του ασύμφορου ανταγωνισμού τιμών με αντιπάλους από την Ασία.

Η Sharp, η οποία αποχώρησε από την επιχείρηση των PC το 2010, σχεδιάζει να αξιοποιήσει το τεράστιο δίκτυο αγορών της Foxconn. Η ταϊβανέζικη εταιρεία, επίσημα γνωστή ως Hon Hai Precision Industry Co Ltd, συναρμολογεί ήδη υπολογιστές για άλλες μάρκες παγκοσμίως.

Από την άλλη το τμήμα υπολογιστών της Toshiba ανακοίνωσε απώλειες ύψους 9,6 δισ. γιεν σε πωλήσεις 167,3 δισ. γιέν το έτος που έληξε τον Μάρτιο.

Σχετικά με την εξαγορά, η Toshiba έχει δηλώσει ότι εξετάζει τις επιλογές της για το τμήμα των υπολογιστών της και ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με πιθανούς αγοραστές, χωρίς να έχει καταλήξει κάπου, ενώ η Sharp έχει αρνηθεί οποιοδήποτε σχολιασμό.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Πολύ κρίμα. Η Toshiba έβγαζε τα καλύτερα laptop μετά τα επαγγελματικά Dell. Αυτή η εγκατάλειψη της αγοράς από τους Ιάπωνες βλάφτει σε μεγάλο βαθμό τον ανταγωνισμό. Από την άλλη η Sharp – Foxcon ίσως καταφέρει να αναστήσει το brandname Toshiba στα laptops. Αρκεί να βγάλει ποιωτικά μηχανήματα.

Assos

Και εγω φαν της τοσιμπα ήμουν, θεωρώ ότι έβγαζε τα καλύτερα μηχανήματα… Όμως… Τα τελευταία χρόνια τα ειχε πολύ ακριβά!… Σε τέτοια εποχή και με τέτοιο ανταγωνισμό λογικό να στρέψεις αλλού το βλέμμα σου..

Agnostos13

Ποιoτικά μηχανήματα τα Toshiba (αν εξαιρέσεις τις entry-level εκδόσεις που μπορούσαν να αντικαταστήσουν με ευκολία μια ψησταριά). Να δούμε τι πουλιά θα βγάλει η Sharp (Foxconn)…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.