Business

H Sony κατηγορείται για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης

Εκτός από τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, η Sony κατηγορείται και για φαινόμενα διακρίσεων βάσει φύλου. Οι κατηγορίες περί σεξισμού στην Sony Interactive Entertainment έγιναν από 8 υπαλλήλους της εταιρείας.

Έχουν ήδη κατατεθεί αγωγές από την πλευρά πρώην εργαζομένων της Sony για διακρίσεις βάσει του φύλου, καθώς και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Άλλοι 7 εργαζόμενοι υποστηρίζουν τις κατηγορίες περί διακρίσεων και φαινομένων σεξισμού, από την απαξίωση ιδεών των γυναικών έως και την αδυναμία των γυναικών να πάρουν προαγωγή.

Μάλιστα, στις αγωγές που έχουν κατατεθεί εναντίον της Sony Interactive Entertainment, στην οποία ανήκει και το τμήμα του PlayStation, γίνεται λόγος για συστημικά φαινόμενα σεξισμού στην εταιρεία. Οι αναφορές είναι αρκούντως ανησυχητικές, καθώς κάνουν λόγο για κατάταξη των γυναικών βάσει της εξωτερικής τους εμφάνισης, καθώς και για ανάρμοστα αστεία στον εργασιακό χώρο.

Δεν είναι μόνο η Sony που ταλανίζεται από τέτοιου τύπου φαινόμενα στον εργασιακό χώρο, αλλά οι πρόσφατες αποκαλύψεις δείχνουν ότι υπήρχε συστημικό πρόβλημα με τις γυναίκες στη Sony, αφού σημειώθηκαν πολλές παραιτήσεις γυναικών μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.