H Xiaomi είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο

H Xiaomi, H Xiaomi είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο

H Xiaomi είναι και επίσημα ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο, σύμφωνα με τα τελευταία αναλυτικά στοιχεία της Strategy Analytics. Η κινέζικη εταιρεία σκαρφάλωσε σε αυτή τη θέση αφήνοντας πίσω της την επίσης κινέζικη Oppo, και έχοντας μπροστά της μόνο τα μεγαθήρια Samsung, Apple και Huawei.

H Xiaomi κερδίζει συνεχώς έδαφος στην αγορά των smartphones αποστέλλοντας όλο και περισσότερες συσκευές λόγω της πολύ καλής σχέσης τιμής και απόδοσης που τις χαρακτηρίζουν. Από τις αρχές του έτους παρουσιάζει πολύ αξιόλογα μοντέλα, όπως το high-end Mi Mix 2S, το mid-ranger Mi 6X και το πιο προσιτό Redmi Note 5 Pro, που κυριολεκτικά «σπάει τα ταμεία», «αναγκάζοντας» την Xiaomi να διπλασιάσει τον αριθμό των μονάδων της φέτος εν συγκρίσει με την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς.

Αναλυτικά, η πρώτη στην κατάταξη Samsung έστειλε, σύμφωνα με την Strategy Analytics, περίπου 80,2 εκατομμύρια συσκευές το πρώτο τρίμηνο του 2017 και 78,2 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η δεύτερη Apple έστειλε περίπου 50,8 εκατομμύρια συσκευές το πρώτο τρίμηνο του 2017 και 52,2 εκατομμύρια την ίδια χρονική περίοδο του 2018, ενώ η τρίτη στη σειρά Huawei, έστειλε 34,5 εκατομμύρια συσκευές το πρώτο τρίμηνο του 2017 και 39,3 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η Xiaomi από την πλευρά της έστειλε 12,6 εκατομμύρια συσκευές το πρώτο τρίμηνο του 2017 και κατάφερε ένα χρόνο μετά να εκτοξεύσει τον αριθμό τους για την αντίστοιχη περίοδο του 2018, στις 28,3 εκατομμύρια συσκευές!

H Xiaomi, H Xiaomi είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο
Και ενώ οι τρεις μεγάλοι κατασκευαστές κυμάνθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα με τον ίδιο αριθμό αποστολών στα αντίστοιχα τρίμηνα πάνω κάτω, η Xiaomi έκανε τη διαφορά αυξάνοντας κατά πολύ το μερίδιό της στην αγορά των smartphones, επιτυχία που της έδωσε δικαιωματικά και την 4η θέση στην κατάταξη.

Σε ό,τι αφορά στα μερίδια αγοράς, η Samsung παρουσίασε μερίδιο 22,7% το πρώτο τρίμηνο του 2017 και 22,6% το πρώτο του 2018, η Apple 14,4% το πρώτο τρίμηνο του 2017 και 15,1% το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, ενώ η Huawei παρουσίασε μερίδιο αγοράς 9,8% το πρώτο τρίμηνο του 2017 και 11,4% την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Αντίστοιχα, η Xiaomi είχε μερίδιο αγοράς 3,6% το πρώτο τρίμηνο του 2017 και μερίδιο αγοράς 8,2% το ίδιο τρίμηνο του 2018.

H Xiaomi προσμετρά ήδη 30 εκατομμύρια αποστολές, ενώ μέχρι το τέλος του έτους στοχεύει να αποστείλει 100 εκατομμύρια smartphones παγκοσμίως. To επόμενο “killer“ smarthphone της Xiaomi Mi 7 είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθεί στις 23 Μαΐου και αν συνεχίσει έτσι δεν αποκλείεται ο Κινέζος κατασκευαστής όχι μόνο να φτάσει τον αρχικό του στόχο του αλλά και να τον δούμε ακόμη πιο ψηλά.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vladimiros

Το περιμενα αφου δινει πολυ καλες τιμες και ειδικα Ελλαδα εχουν παρα πολλοι Xiaomi κινητα,και σε αλλες χωρες τα παει καλα ειναι λογικο ακομα εχουμε οικονομικη κριση..απλα σε πολλα κινητα της δεν εχει καλες καμερες,οπως ηταν και η Huawei καποτε,αν κοιταξει και αυτον τον τομεα θα τα παει ακομα καλυτερα..επισης να μην ανεβασει και τις τιμες..

KnightRider

Να βελτιώσουν την κάμερα και κυρίως την ηχογράφηση και θα ανέβουν σίγουρα !!

VG

Παιδιά μην έχετε αυταπάτες. Αν φτιάξουν όλα τα αρνητικα των συσκευών της Xiaomi οι τιμές
δε θα είναι οι ίδιες. 80-100 ευρώ πάνω στα σίγουρα για τις μικρομεσαίες και 200-300 ευρώ πάνω για τις ακριβές συσκευές.

NikosAr

Η xiaomi θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση … έχει πολύ καλούς σχεδιαστές ( όμορφες συσκευές ) και παρά πολύ κακές τιμές για τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν … νομίζω έως τώρα παίζει μόνη της μπάλα και θα αναιρεί κι άλλο ..

antonis

Ρε Νικο μας δουλευεις;Ποιοι σχεδιαστες αφου ΟΛΑ τα κινητα μοιαζουν μεταξυ τους.Πες μου πως μπορεις να ξεχωρισεις ενα iphone απο ενα xiaomi μηπως απο το home button;Σιγα την διαφορα.Μονο τα sony ευτυχως διαφοροποιουνται.

antonis

Για να μην νομιζετε οτι κραζω την xiaomi,αυτο που εχει πετυχει ειναι αξιοσημειωτο κι αν συνεχισει ετσι την βλεπω πιο ψηλα ακομη.

giorgosgek

@antonis εισαι λαθος

Chris_BMW

Για τη Xiaomi λογικό το βρίσκω αφού προσφέρει αρκετά καλές συσκευές σε πολυ καλές τιμές ..

Απο την άλλη όμως αξία αναφοράς θεωρώ την Apple σαν εταιρεία αφού με αρκετά ακριβότερες συσκευές φέτος (ολα τα νέα i phone ειναι ακριβότερα απο τα περσινά με αποκορύφωμα το πανάκριβο X) κατάφερε να πουλήσει επιπλέον 2 μυρια συσκευές σε σχέση με πέρσι …

James

@Chris_BMW μην ξεχνάς ότι φέτος έδωσε τρεις συσκευές αντί για δύο και η Huawei είναι εξαφανισμένη με το ζόρι από τις ΗΠΑ

Chris_BMW

@James

Καλα δεν έχεις αδικο εδω πλην όμως στις τιμές που παίζει η Apple ο όγκος πωλήσεων που παρουσιάζει ειναι άξιος θαυμασμού ..

Και μιλάω και για τα παλαιότερα μοντέλα αφού για ένα 6s 3ετιας θέλεις ουτε λίγο ουτε πολυ 500€.. απο Σκρουτζ ..

antonis

@giorgosgek που ακριβως εχω λαθος;

James

@Chris_BMW κανενας δεν εχει αντιρρηση σε αυτο. Ειναι αξιο θαυμασμου πως καταφερνει να πεισει τον κοσμο να δωσει 500 ευρω για ενα 6s. Θεωρεις οτι αξιζει τοσα μετα απο τρια χρονια;

Chris_BMW

@James

Όχι δεν αξίζει .. αν θέλεις iOS συσκευή μέλλον δεν θα το επιλέξεις εφόσον με λίγα χρήματα παραπάνω αγοράζεις το 7 αλλα και το 8..
Απο εκει και πέρα όμως η λογική λέει οτι το 6 s σε αυτή την τιμή εννοείτε πως δεν πουλάει σαν τρελό κ απλα συμπληρώνει των αριθμό πωλήσεων του τριμήνου.(Ειναι η απάντηση μου σε παλαιοτερο σχόλιο σου οτι στις πωλήσεις συμπεριλαμβάνονται και παλαιότερα μοντέλα )
Και για του λογου το αληθές μπορείς να δεις τον παρακάτω πίνακα που επισυνάπτω ..
Δεν υπάρχει πουθενά 6s …
Ενω οι πωλήσεις του Χ θα έλεγα ειναι αρκετά εντυπωσιακές …

*για κάποιο λόγο δεν μου αφήνει να κάνω επικόλληση τη φωτό οποτε θα σου το γράψω ..

1 I phone X 16 μυρια
2 i phone 8 12.5
3 I phone 8 plus 8.3
4 I phone 7 5.6
5 xiaomi redmi 5A 5.4
6 S Galaxy s9 plus 5.3

Rest of total market 292.3(η αγορά κινείται σταθερά καθοδικά )

Total 345.4 μυρια ..

Chris_BMW

@James

Όσο για το εμπάργκο της Huawei στις ΗΠΑ αφορά μονο την ύπαρξη της με φυσικό κατάστημα κ επίσημες αντιπροσωπείες ..
Πίστεψε με αυτός που θέλει να το πάρει θα το πάρει με τον ένα η τον άλλο τροπο (οπως αγοράζαμε κ εμείς εδω στην Ελλάδα τα Xiaomi)
Δες πόσοι YouTubers απο εκει έχουν στην κατοχή τους huawei συσκευές ..

Theo

Πάμε μωρή χιαομαρα μην σταματάς πουθενά!

Karl

Αυτό που κάνετε σύγκριση συσκευές xiaomi τον 150 ευρο… Με άλλες εταιρείες 500+ ευρο… Δεν γίνεται ρε να είστε τόσο πρόβατα. Σας έχω βαρεθεί. Δεν φτάνει που σας άνοιξε τα στραβά όταν έβγαλε το mi mix… Βγάζετε και γλώσσα. Την ίδια καραμέλα…

James

@Chris_BMW τα νούμερα είναι επίσημα της Apple; Γιατί αν δεν είναι έχω τις αμφιβολίες μου. Επίσης λείπουν περίπου 10 εκατομμύρια μέχρι τα 52. Δεν τα λες και λίγα. Σχεδόν 20% είναι.

Ναι, Huawei άμα θέλεις πολύ βρίσκεις, αλλά δε μπορεί να εφαρμόσει μάρκετινγκ, να κάνει προσφορές και να τα δώσει με συμβόλαιο. Για τον πολύ κόσμο είναι σα να μην υπάρχει. Χώρια που κάθε μέρα κάποιος επίσημος βγαίνει και λέει μην πάρετε θα μας κατασκοπεύουν οι Κινέζοι. Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα νούμερα αν την άφηναν να παίξει μπάλα κανονικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.