Συνέντευξη με τον Hirotsugu Kitamori της Sony Mobile [IFA 2017]

Hirotsugu Kitamori συνέντευξη IFA 2017, Συνέντευξη με τον Hirotsugu Kitamori της Sony Mobile [IFA 2017]

Κατά την διάρκεια της έκθεσης IFA 2017 στο Βερολίνο είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε από κοντά με τον Hirotsugu Kitamori, Senior Product Planner της Sony Mobile και να τον ρωτήσουμε για τα νέα μοντέλα Sony Xperia XZ1 και Xperia XZ1 Compact αλλά και για τα επόμενα βήματα της εταιρείας.

Κύριε Kitamuri, μπορείτε να μας πείτε ακριβώς την ιδιότητά σας;
Είμαι στο τμήμα UX Product Branding στο Λονδίνο. Το Product branding βέβαια της εταιρείας είναι στο Τόκυο. Εντάχθηκα στην ομάδα της Sony πριν 6 χρόνια και μερικά από τα προϊόντα των οποίων έχω ηγηθεί στην Ευρωπαϊκή ομάδα της Sony είναι τα Xperia Z2, Xperia Z3 Compact, Xperia Z5, Xperia Touch συν αυτά τα προϊόντα που παρουσιάσαμε σήμερα.

Hirotsugu Kitamori συνέντευξη IFA 2017, Συνέντευξη με τον Hirotsugu Kitamori της Sony Mobile [IFA 2017]

Μπορείτε να μας πείτε λίγο περισσότερα για τη νέα σειρά;
Η νέα premium σειρά αποτελείται από 3 μοντέλα, τα XZ1, XZ1 compact και XA1 Plus. Είναι σαν αδέρφια, με το ΧΖ Premium, το οποίο ανακοινώθηκε στο MWC να αποτελεί το μεγάλο αδερφό και να είναι το σημείο αναφοράς καθώς πρόκειται για ένα αρκετά high end smartphone. Η νέα σειρά εμπεριέχει όλες τις τεχνολογίες που χαρακτηρίζουν τη Sony, όπως την προηγμένη ποιότητα δικτύου μας. Επιδεικνύουμε την καλή μας σχέση με την Qualcomm και την καλή μας σχέση με τη Google, υιοθετώντας το Oreo. Επίσης επιδεικνύουμε τις υψηλές δυνατότητες της μπαταρίας. Βέβαια, δεν παύουμε να είμαστε μια εταιρεία με τη διασκέδαση στο επίκεντρο, έτσι η νέα μας σειρά εμπεριέχει τα πάντα που μόνο η Sony μπορεί να κάνει όπως η οθόνη HDR και o υψηλής ποιότητας ήχος. Φυσικά, θέλουμε να βελτιώσουμε τα προϊόντα, ώστε όλοι να μπορούν να ενταχθούν στην εμπειρία (λογοπαίγνιο με το xperia) της Sony. Για τον λόγο αυτό, έχουμε περισσότερες συσκευές ώστε ο καθένας να επιλέξει ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Σχετικά με το XZ1 Compact, αυτό το μέγεθος εκτιμάται πάρα πολύ από τους χρήστες. Εμείς το προσφέρουμε χωρίς κανέναν συμβιβασμό (γελά όταν του αναφέρουμε ότι δεν κάνει συμβιβασμό ούτε στην τιμή), γιατί συνήθως γίνονται συμβιβασμοί σε αυτά τα μεγέθη. Εμείς προσφέρουμε τις προηγμένες δυνατότητες δικτύου της Sony, έχουμε δυνατή κεραία και είναι το καλύτερα συνδεδεμένο smartphone, κάτι που είναι καίριας σημασίας για ένα κινητό. Επιπλέον, ενσωματώνει την υψηλής ποιότητας κάμερα της Sony με motion eye και Exmor RS καθώς και το 3D Creator, που κάνουν την εμπειρία πιο διασκεδαστική.

Hirotsugu Kitamori συνέντευξη IFA 2017, Συνέντευξη με τον Hirotsugu Kitamori της Sony Mobile [IFA 2017]

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τα οποία μοιράζονται το XZ1 και το XZ1 Compact με το XΖ Premium;
Το δίκτυο (με μικροδιαφορές), το chipset και η βασική κάμερα είναι ίδια, αλλά έχουμε και κάποιες αναβαθμίσεις όπως το Autofocus burst mode και το Predictive Capture, όταν η κάμερα ανιχνεύει ένα κινούμενο αντικείμενο, ξεκινά τη λήψη αυτόματα, ενώ έρχεται και με βελτιωμένη ανίχνευση χαμόγελου. Η προνοητική λήψη έχει αρχίσει να κάνει buffering, πριν ο χρήστης πατήσει το πλήκτρο για λήψη. Και φυσικά το 3D Creator. Σχετικά με την εμπρόσθια κάμερα, το XZ1 compact έρχεται με αισθητήρα 8MP αλλά έχει ευρυγώνιο φακό 120 μοιρών, ώστε ο χρήστης να μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη από ευρύτερη γωνία.

Στο παρελθόν, τα smartphone της Sony είχαν πρόβλημα με την υπερθέρμανση. Πώς αντιμετωπίζετε το πρόβλημα αυτό πλέον;
Φυσικά κάθε smartphone είναι μια συσκευή πολύ δυνατή που παράγει ενέργεια και επομένως και θερμότητα. Χρησιμοποιώντας μέταλλο αντί για πλαστικό είναι μια προσέγγιση. Επίσης, ο διαχωρισμός της κάμερας από το chipset μειώνει τη θερμότητα. Δηλαδή δεν πρόκειται για κάποιο σύστημα ψύξης που έχουμε πλέον στα smartphone αλλά μια δομή ή κατασκευή που αποφεύγει την υπερθέρμανση. Πλέον όλα μας τα smartphone έχουν αυτή τη δομή.

Hirotsugu Kitamori συνέντευξη IFA 2017, Συνέντευξη με τον Hirotsugu Kitamori της Sony Mobile [IFA 2017]

Πολλοί ανταγωνιστές επιλέγουν διπλή κάμερα. Εσείς όμως εμμένετε στην μία κάμερα. Γιατί;
Πάντα έχουμε στο επίκεντρο τον χρήστη μας κι αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα με μια διπλή κάμερα φυσικά θα την προσφέρουμε. Ωστόσο, συγγνώμη που επαναλαμβάνομαι, έχοντας τον Exmor RS memory-stacked αισθητήρα και το Motion Eye, θεωρούμε ότι είναι προς όφελος του χρήστη συν του ότι του προσθέτει ένα στοιχείο διασκέδασης. Το στοιχείο της διασκέδασης σίγουρα θα βελτιώσει την επικοινωνία του χρήστη, το οποίο είναι το κύριο όραμά μας. Για τον λόγο αυτό, επιλέξαμε αυτή τη λύση, που μπορεί να είναι μια μονή κάμερα, είναι όμως δυνατή και προσφέρει δυνατότητες διασκέδασης και πιστεύουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση.

Hirotsugu Kitamori συνέντευξη IFA 2017, Συνέντευξη με τον Hirotsugu Kitamori της Sony Mobile [IFA 2017]

Πότε υπολογίζετε να κυκλοφορήσει ο αντικαταστάτης του Xperia XZ Premium;
Αυτό εξαρτάται αφενός από τη ζήτηση και τις ανάγκες του καταναλωτή αλλά και από την εμφάνιση νέων τεχνολογιών. Όταν δηλαδή υπάρξουν βελτιωμένες δυνατότητες δικτύου ή νέες λειτουργίες κάμερας, τότε ίσως πρέπει να λανσάρουμε το επόμενο μοντέλο. Δεν είμαι σίγουρος όμως πότε θα είναι αυτό.

Γνωρίζετε πότε οι υπόλοιπες συσκευές θα αναβαθμιστούν στο Android Oreo;
Θα βάλουμε τα δυνατά μας να έρθει όσο συντομότερα γίνεται.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Ζ.

Το μόνο παραπάνω που μπορώ να σκεφτώ για αντικαταστατη του premium είναι το ραδιόφωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia Pro: Φήμες για περιστρεφόμενο δακτύλιο κάμερας

Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο κινεζικό Weibo θέλουν το επόμενο Sony Xperia Pro να διαθέτει έναν περιστρεφόμενο δακτύλιο κάμερας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI & 5 VI: Με δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής για περισσότερη ασφάλεια

H Sony προσπαθεί στις ναυαρχίδες της να εισάγει μια νέα δυνατότητα που δεν έχει προσφερθεί ξανά σε κινητό.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 V: Το Android 14 φέρνει Video Creator και Bokeh Mode

H Sony ξεκίνησε να διανέμει το Android 14 στις συσκευές Xperia 1 V, με τη βελτιωμένη λειτουργία Bokeh και τη νέα εφαρμογή Video Creator.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Έρχεται στο MWC 2024 με κάμερα zoom 6x με μεγάλο αισθητήρα;

Mια τελευταία φήμη προερχόμενη από εκπρόσωπο πωλήσεων θέλει τη Sony να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την επόμενη ναυαρχίδα της νωρίτερα το 2024.