Νέο σύστημα διαχείρισης ενέργειας HP Dynamic Smart Cooling

, Νέο σύστημα διαχείρισης ενέργειας HP Dynamic Smart CoolingΗ HP ανακοίνωσε τη διάθεση του HP Dynamic Smart Cooling (DSC) στην αγορά. Πρόκειται για ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας, το οποίο γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στις εγκαταστάσεις και την πληροφορική εξοικονομώντας μεγάλο ποσοστό ενέργειας που καταναλώνεται για την ψύξη, της τάξης του 20%-45%.

Το DSC λειτουργεί με την υποστήριξη εξελιγμένου λογισμικού ελέγχου, συνδέοντας ένα δίκτυο αισθητήρων θερμότητας – προσαρτημένων σε racks εξοπλισμού πληροφορικής μέσα στο data center- με μονάδες κλιματισμού. Το λογισμικό αναπροσαρμόζει διαρκώς τις προδιαγραφές του κλιματισμού, με βάσει τις δεδομένες μετρήσεις της θερμοκρασίας του αέρα στα racks και κατευθύνει την ψύξη εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Με το DSC η HP υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση, από τον πύργο ψύξης μέχρι τον ημιαγωγό.
Οι προτάσεις της HP συμπεριλαμβάνουν επίσης Υπηρεσίες για την εφαρμογή των ιδανικών πρακτικών εντός του data center, οι οποίες οδηγούν σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Η φιλοσοφία της εφαρμογής στηρίζεται στο ότι κάθε data center είναι μοναδικό και έχει τους δικούς του περιορισμούς. Η HP Services βοηθά τους πελάτες να αναγνωρίσουν τα οφέλη αναπαράγοντας τις ροές του αέρα μέσα στο data center, προκειμένου να δουν τι συμβαίνει στην κυκλοφορία του αέρα.

Αυτό επιτυγχάνεται με ένα πρωτοποριακό σύστημα χαρτογράφησης θερμικών ζωνών μέσα στο data center, το HP Thermal Zone Mapping. Το τελευταίο επιτρέπει στους πελάτες να βλέπουν μια τρισδιάστατη απεικόνιση του που και πόσο ψύχουν τα κλιματιστικά μέσα σε ένα data center. Ως συνέπεια, μπορούν να διαμορφώνουν ανάλογα τα συστήματα κλιματισμού για να επιτυγχάνουν βέλτιστη ψύξη, εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλότερα κόστη.

Από την πρώτη παρουσίασή της το Νοέμβριο του 2006, τη λύση DSC έχουν ζητήσει πλήθος πελατών, όπως η μεγάλη αμερικανική τράπεζα Wachovia αλλά και άλλοι πελάτες με σκοπό να συρρικνώσουν τα λειτουργικά τους κόστη , να ενισχύσουν τη διαδικασία ψύξης στις εγκαταστάσεις πληροφορικής και να μειώσουν τα αποτυπώματα των εκπομπών αερίων ρύπων (carbon footprints). Η HP συνεργάζεται με επιπλέον πελάτες που αντιπροσωπεύουν πάνω από 70 data centers παγκοσμίως αναφορικά με μελλοντικές εγκαταστάσεις του DSC και έχει δημιουργήσει ειδικευμένες ομάδες πωλητών και μηχανικών εντός του Technology Solutions Group προκειμένου να διασφαλίσει προσαρμοσμένες λύσεις DSC σε όλον τον κόσμο.

Τον Ιούλιο, η HP ενέταξε τις Stulz και Liebert Corporation στο πρόγραμμα Datacenter Solution Builder με στόχο την ενοποίηση του DSC με τα υφιστάμενα συστήματα κλιματισμού τους.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.