HP | Ολοκληρώνει την εξαγορά της EDS έναντι $13.9 δις

, HP | Ολοκληρώνει την εξαγορά της EDS έναντι $13.9 διςΗ HP ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρίας Electronic Data Systems Corporation (EDS), διαμορφώνοντας μία ηγετική δύναμη στο χώρο των υπηρεσιών τεχνολογίας. Με αυτήν την εξαγορά, που αρχικά ανακοινώθηκε στις 13 Μαΐου με εκτιμώμενη αξία τα $13.9 δις, η HP διαθέτει σήμερα ένα από τα πλέον διευρυμένα χαρτοφυλάκια του χώρου σε προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις end-to-end. Ο συνδυασμός των προσφορών εστιάζεται στο να βοηθά τους πελάτες να επιταχύνουν την ανάπτυξη, να μετριάζουν το ρίσκο και να μειώνουν τα κόστη.

Η εξαγορά της EDS – σε σχέση με την αξία της – είναι η μεγαλύτερη στο χώρο ΙΤ, και η δεύτερη μεγαλύτερη στο χώρο της βιομηχανίας της τεχνολογίας, ενώ ακολουθεί την συγχώνευση της HP με την Compaq, που ολοκληρώθηκε το 2002. Οι συλλογικές επιχειρηματικές υπηρεσίες των δύο εταιριών, στο τέλος του οικονομικού έτους 2007 για κάθε εταιρία, σημείωναν ετήσια κέρδη άνω των $38 δις, με 210,000 υπαλλήλους να δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 80 χώρες.

O επιχειρηματικός Όμιλος EDS, εταιρία της HP, θα αποτελέσει εφεξής έναν από τους ηγέτες στην παροχή υπηρεσιών outsourcing– με τη δυνατότητα να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις (lifecycle) στους τομείς της υγείας, του δημόσιου, των κατασκευών, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της ενέργειας, των μεταφορών, της λιανικής πώλησης, των επικοινωνιών, των ΜΜΕ και της ψυχαγωγίας. Όπως έχει ανακοινωθεί, η νέα εταιρία θα διοικείται από τον κ.Ron Rittenmeyer, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, ο οποίος έχει διατελέσει Πρόεδρος και CEO της EDS. H έδρα της εταιρείας θα παραμείνει στο Plano, του Τέξας, ΗΠΑ.

Το Technology Solutions Group (TSG) της HP θα μεταφέρει στην EDS τις λειτουργίες του που αφορούν σε παροχή υπηρεσιών outsourcing, καθώς και μέρος των συμβουλευτικών δραστηριοτήτων του και των λειτουργιών integration. Το TSG θα επικεντρωθεί στους servers, στην αποθήκευση (storage), στο λογισμικό υλικό (software) και στις τεχνολογικές υπηρεσίες, όπως η εγκατάσταση, η συντήρηση και ο σχεδιασμός τεχνολογικών συστημάτων για τους πελάτες, καθώς και σε συγκεκριμένες υπηρεσίες παροχής συμβουλών και integration.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.