Κυρίαρχη η ΗΡ στην ελληνική αγορά servers

Την πρώτη θέση στην εγχώρια αγορά servers (κατηγορία x86) και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους ανταγωνιστές της κατέχει η HP, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της εταιρείας ερευνών IDC που αφορά στο πρώτο τρίμηνο του 2007.

Ειδικότερα, η IDC αναφέρει ότι η ΗΡ κατέχει μερίδιο αγοράς της τάξης του 43,6% την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2007, αυξάνοντάς το κατά 5,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ξεπερνώντας τον 2ο κατασκευαστή στη σχετική κατάταξη κατά περισσότερες από 28 ποσοστιαίες μονάδες! Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το μερίδιο που κατέχει η ΗΡ στην ελληνική αγορά servers (κατηγορία x86) είναι μεγαλύτερο ακόμα και από το συνδυασμένο μερίδιο των τριών μεγαλύτερων ανταγωνιστών της (IBM, Dell και Fujitsu Siemens).

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.