HP, Έρευνα για την διείσδυση του Virtualization

, HP, Έρευνα για την διείσδυση του VirtualizationΣημαντικά αποτελέσματα για το βαθμό διείσδυσης του Virtualization στις επιχειρήσεις προκύπτουν από νέα παγκόσμια έρευνα που διεξήγαγε η HP. Τα αποτελέσματα τα οποία καταδεικνύουν το βαθμό διείσδυσης του virtualization σε επιχειρήσεις μεγάλου και μεσαίου μεγέθους εμφάνισε νέα έρευνα της HP που διεξήχθη σε παγκόσμια κλίμακα βασισμένη σε ερωτήσεις που απηύθυνε σε διευθυντές πληροφορικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από την έρευνα φαίνεται ότι:
• Ενώ το 86% των διευθυντών πληροφορικής έχουν υλοποιήσει έργα εικονικής οργάνωσης συστημάτων (virtualization) projects, τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο
• Μεταξύ εκείνων οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση αντίστοιχων έργων, το 89% υπολογίζει ότι θα έχει οργανώσει εικονικά το εν τέταρτο των συστημάτων τους έως το 2010
• Μόνο το εν τρίτο όσων συμμετείχαν στην έρευνα αντιμετωπίζουν την εικονική οργάνωση ως ένα επιχειρησιακό εργαλείο καθώς η ισχύς και η δυναμική του virtualization δεν γίνονται ευρύτερα κατανοητές.
• Ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αναμένουν να έχουν οργανώσει εικονικά το 75% των συστημάτων τους, πολλοί διευθυντές πληροφορικής και υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων γύρω από επενδύσεις σε υποδομές τεχνολογίας, δεν αντιμετωπίζουν τα χρήματα που δαπανώνται για το virtualization ως επένδυση που ωθεί την επιχειρησιακή ανάπτυξη
• Παρά το γεγονός ότι οι ερωτηθέντες κατανοούν ότι το virtualization μειώνει τα λειτουργικά κόστη και αυξάνει την αποτελεσματικότητα κατά 80% και 70% αντίστοιχα, η πλειοψηφία δεν αντιλαμβάνεται το virtualization ως μια αποτελεσματική και οικονομική υποδομή, σχεδιασμένη για να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες επιχειρησιακές ανάγκες με σκοπό την αύξηση της απόδοσης των επιχειρήσεων.
• Μόνο το 37% των ερωτηθέντων συνδέουν το virtualization με την επιτάχυνση της ανάπτυξης και το 35% με το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Σύμφωνα με την έρευνα της HP, τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ένταξη του virtualization σε μία επιχείρηση είναι:
• το κόστος
• η εκπαίδευση προσωπικού
• η έγκριση σχετικών επενδύσεων από την διοίκηση της εταιρείας και
• ο σχεδιασμός των υποδομών

Το 55% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι απαιτούνται αλλαγές στην κουλτούρα της διοίκησης, στις λειτουργικές διαδικασίες καθώς επιπλέον εκπαίδευση του προσωπικού. Η εκπαίδευση του προσωπικού οδηγεί στην αποτελεσματική διαχείριση τόσο των φυσικών όσο και των εικονικών τεχνολογικών πόρων.

Στο πλαίσιο της αύξησης του βαθμού υιοθέτησης του virtualization από τις επιχειρήσεις, η HP αποκάλυψε νέες αναβαθμισμένες εκδόσεις για το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο της αγοράς όσον αφορά προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις υλοποίησης έργων virtualization στο data center με έναν τρόπο που ευθυγραμμίζει τη διαχείριση, μειώνει τα κόστη και βοηθά τους διευθυντές πληροφορικής να επιτύχουν τα αποτελέσματα που απαιτούνται από αυτούς.

Μεθοδολογία διεξαγωγής της έρευνας
Η Penn, Schoen & Berland Associates διεξήγε την έρευνα για λογαριασμό της HP, πραγματοποιώντας 150 συνεντεύξεις σε βάθος μεταξύ διευθυντών πληροφορικής και άλλων ανώτατων στελεχών που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων γύρω από θέματα τεχνολογικών υποδομών από εταιρείες μεγάλου κα μεσαίου μεγέθους στη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ και Καναδάς), τη Δυτική Ευρώπη (Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία), την Ανατολική Ευρώπη (Ρωσία και Τσεχία), την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία και Αυστραλία) και τη Λατινική Αμερική (Βραζιλία και Μεξικό) κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου 2008. Κατά προσέγγιση το 75% των συμμετεχόντων προέρχονταν από μεγάλες εταιρείες και το 25% από εταιρείες μεσαίου μεγέθους.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.