HTC: Τα έσοδα του 2017 ήταν οι χαμηλότερες εισπράξεις των τελευταίων 13 ετών

HTC έσοδα 2017 χαμηλότερες εισπράξεις τελευταίων 13 ετών, HTC: Τα έσοδα του 2017 ήταν οι χαμηλότερες εισπράξεις των τελευταίων 13 ετών

Η HTC περνάει μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της. Αν και η εταιρεία δεν ήταν ποτέ ο μεγαλύτερος κατασκευαστής φορητών συσκευών, θεωρείτο ένας από τους κορυφαίους. Μάλιστα, το HTC Dream ήταν η πρώτη συσκευή της ιστορίας που διατέθηκε στο κοινό με Android λογισμικό. Τώρα όμως, τίποτα δεν θυμίζει το… ένδοξο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, η Ταϊβανέζικη εταιρεία είδε τα συνολικά της έσοδα να κατακρυμνίζονται την πρηγούμενη χρονιά. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο κατασκευαστής γέμισε τα ταμεία του με 132 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που αντιστοιχεί σε μια τεράστια πτώση της τάξης του 29% από τα αντίστοιχα έσοδα του Νοεμβρίου. Μάλιστα, αν βάλει κανείς στην εξίσωση τις πωλήσεις των προηγούμενων ετών, τα κέρδη Δεκεμβρίου της HTC είναι κατά 36% λιγότερα. Εν τέλει, το 2017 οι πωλήσεις της εταιρείας απέφεραν 2.1 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που μπορεί μεν να ακούγεται υψηλό, όμως στην πραγματικότητα είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 13 χρόνων για τον Ταϊβανέζο κολοσσό.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός πως τα HTC U11 / U11+ ήταν εξαιρετικές συσκευές οι οποίες μάλιστα απέσπασαν θετικότατα σχόλια από κριτικούς, αναλυτές και reviewers, η συντριτπική πλειοψηφία των καταναλωτών προτίμησαν τις προτάσεις του ανταγωνισμού, αφήνοντας τον κατασκευαστή στα… κρύα του λουτρού. Η HTC έχει ήδη γνωστοποιήσει πως το 2018 θα κυκλοφορήσει λιγότερα smartphones από όσα συνήθιζε στο παρελθόν και γενικά, από εδώ και στο εξής, θα ακολουθήσει μια πιο συντιριτική πολιτική ώστε να μπορέσει να επιβιώσει στην σκληρή αγορά των κινητών τηλεφώνων. Ας ελπίσουμε πως η HTC θα παραμείνει στην βιομηχανία, έστω και με λιγότερη συμμετοχή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Con

…. κανείς τους δεν σκέφτηκε μια γενναία υποχώρηση στην τιμολογιακή πολιτική μήπως έτσι πάρει τα πάνω της??? (Δεν μιλάω να πουλήσει στο κόστος αλλά να ψαλιδισει λίγο το υπέρογκο κέρδος που έχει από κάθε συσκευή) …δεν είμαι αναλυτής ούτε cfo, φαντάζομαι αυτοί εκεί, θα γνωρίζουν καλύτερα.

αλεξανδρος κεντανιδης

Αναμενομενο το λουκετο και αυτο γτ οι φιλελευθερες πολιτικες που εφαρμοζονται εκει αποσκοπουν στην ενισχυση της πλουτοκρατιας βλεπε σαμσουνγκ και appl. Απο την αλλη οι ουσιαστικα μικρομεσαιες επιχρησεις lg one plus αν κι τελευταια παει να γινει μεγαλη και htc και κανα δυο αλλες αποδυναμονονται. Αυτο ειναι το αποτελεσμα της φοροεπιδρομης στα λαικα στρωματα. Για πειτε μου εσεις ειδατε κανεναν πλουσιο κανενα εχοντα να εχει htc σε καφετερια ;ποιος θα ασχολιοταν μαζι τ. Να το διαφημιζει το. !Ειδατε ? Οχι

Don Mitso Mou

@αλεξανδρος κεντανίδης

Too dumb to troll……

NikosAr

Όλες οι εταιρίες έχουν ως απώτερο στόχο το κέρδος …. ξεκινάνε με συσκευές value for money και καταλήγουν Premium brand …

Solon

Το πρόβλημα με την HTC είναι ότι κινείται στην αγορά λες και δεν υπάρχουν ανταγωνιστές. Βρίσκεται ακόμα στην εποχή του TyTN II όπου τα smartphones της ήταν τα μόνα πραγματικά smartphones. Αρνείται να δει την πραγματικότητα και να προσαρμοστεί. Πραγματικά λυπηρό γιατί ήταν μια εταιρία που καινοτομούσε και πρωτοπορούσε.
Σίγουρα η αγορά με τα φτηνά κινέζικα smartphones δεν είναι όπως παλιά και ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Ωστόσο πιστεύω πως η HTC θα μπορούσε να επιβιώσει με σωστή πολιτική καθώς έχει αποδείξει πως ξέρει να υλοποιεί καινοτόμες ιδέες.
Δυστυχώς όμως δεν το κάνει.

Saša

Παρεα με τη Sony και σεις γιατι ειστε noobaδες. Οι δε εχουν και ενα Playstation και μπαινει κανα φραγκο στο μαγαζι, τουτοι εδω παλευουν με τα VR… Κλειστε το ρε και ανοιξτε μπουγατσαδικο εκει στη Taiwan να χεστειτε στο χρημα, εγω θα σας τα λεω ολα?

Λευτέρης

Μια htc που ήταν τοπ σε εποχές nexus one μέχρι και το κορυφαίο και αλάνθαστο Μ8 αυτή τη στιγμή κάνει τις λάθος επιλογές τη μια μετά την άλλη
Το υ11 τηλεφωνάρα αλλά ρε γαμώτο, τι είναι αυτή η γυαλιστερή πλάτη;; Τηλέφωνο θέλω όχι τσίρκο που να φεγγοβολαει στον ήλιο
Ειλικρινά ήταν ο μόνος λόγος που πήγα στο OP5 αντί του U11
Το squeeze στα πλάγια ήταν ίσως η πιο έξυπνη ιδέα του 2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.