HTC, Ανακοίνωσε απώλειες $102 εκατομμυρίων

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2013 ανακοίνωσε η HTC. Σύμφωνα με την αναφορά, η εταιρεία σημείωσε έσοδα (τζίρος) για το 3ο τρίμηνο του 2013 ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου €1,18 δις). Πρόκειται για σημαντική μείωση σε σχέση με τα $2,4 δισεκατομμύρια που σημείωσε το ίδιο τρίμηνο πέρυσι και αρκετά πιο κάτω από τα $4,54 δισεκατομμύρια του 2011. Η εταιρεία σημείωσε απώλειες $102 εκατομμυρίων.

Η HTC δεν περιμένει κάποια αλλαγή για το 4ο τρίμηνο της χρονιάς, και ο τζίρος αναμένεται στα $1,4 με $1,5 δισεκατομμύρια. Ο ταϊβανός κατασκευαστής αναμένεται να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα κατά 24% σε σχέση μετά αυτά του προηγούμενου τριμήνου. Να θυμίσουμε επίσης, ότι η εταιρεία πούλησε πίσω στην Beats το ποσοστό που κατείχε στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, Chialin Chang, η HTC αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή, να μειώσει τις τιμές και να επικεντρωθεί σε περισσότερο οικονομικά προϊόντα που απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό και στην αγορά της Κίνας, ώστε να αυξηθούν τα κέρδη της εταιρείας μέσα στο 2014, και να επιστρέψει στην κερδοφορία.

HTC, HTC, Ανακοίνωσε απώλειες $102 εκατομμυρίων

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris1988

Η κατρακυλα δεν εχει τελειωμο για αυτη την εταιρεια παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες που κανει για να ανακαμψει. Τι να κανουμε ομως, οταν δεν σεβεσαι τον καταναλωτη που δινει 600-650 ευρω για συσκευη και δεν του προσφερεις καμια ουσιαστικη αναβαθμιση, αυτα παθαινεις.

Αν συνεχιστει αυτο, δε νομιζω για την HTC να υπαρξει ουτε μερα το 2016, καπου μεσα στο 2015 θα μας στειλει αποχαιρετιστηριο γραμμα, πραγμα που ελπιζω να μη συμβει.

Petros11

Δεν αποτελει αναβαθμιση το One??Μάλιστα….
Το S4 δεν αποτελει αναβαθμιση απο το S3!
Όλα είναι θέμα Marketing…

giorgos

Αν εβαζε στο one μια συνιθισμενη καμερα και χρησιμοποιουσε καλυτερα το marketing το one θα πετουσε εβγαλε το καλυτερο κινιτο αλλα δεν καταφερε να το πτοωθηση σωστα

Darth

Όλα είναι θέμα μάρκετινγκ και προώθησης πχ εκεί applesung ρίχνει χαοτικά πόσα
Χωρίς να προσβάλλω κάποιον αλλά άνθρωπος είναι ένα είδους προβάτου αν τον πιέσεις ότι μια πέτρα είναι χρυσός και του ανεβάζει το image είναι ότι καλύτερο κλπ θα την πάρει και ας είναι πέτρα που κοστίζει όσο χρυσός

fani

Πολύ δύσκολο να αντέξει η htc . Έτσι και αλλιώς δεν έχει βγάλει και κάτι αξιόλογο για να τραβήξει το αγοράστικό ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα

zois

Darth εισαι σωστος φιλε!!!

almir

Όλα τα κινητά της HTC είναι πάντα μιας κλάσης παραπάνω από τα αντίστοιχα των άλλων εταιριών σε κάθε κατηγορία (προσωπική γνώμη)…! Πιο όμορφα σε θέμα design και πιο προσεγμένα λειτουργικά. Εκφράζω έτσι το προβληματισμό μου γιατί οι καταναλωτές στρέφονται πιό πολύ σε άλλες εταιρίες…!
Μάλλον είναι θέμα αδύναμου marketing της HTC και λυπάμαι για αυτό…!

teo46

εγω πιστευω οτι δεν ειναι ουτε marketing ουτε ελλειψη αξιολογων προϊόντων το αντιθετο θα ελεγα,UPDATES αυτο θελουν οι περισοτεροι πελατες.

bill

Κρίμα πάντως. Ότι και να κάνει αυτη η εταιρία είναι”κάθε πέρσι και καλύτερα”. Δεν ξέρω γιατι πάει κατά διαόλου. Απο προσωπική εμπειρία όμως, πάντοτε HTC fanboy, πέρασα απο desire σε desire HD έπειτα sensation και τέλος one x τελικά βαρεθηκα να βλεπω όσους έχουν Samsung να έχουν την επόμενη αναβαθμηση 4 έως 6 μήνες νωρίτερα. Βεβαια υπάρχουν κ χειρότερα (βλέπε LG που πάει μια χαρά)

Salonigi

Φουσκώνει ξεφουσκώνει …βγάζει ένα κινητό χωρις παρελθόν και χωρις μέλλον . Αν δεν κάνει brand name ένα κινητό παει για φούντο , θα ειναι μια ζωή πίσω απο ένα iPhone κι ένα Galaxy.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.