HTC, Χάνει μεγάλο μέρος της αξίας της

Η HTC χάνει ραγδαία χρηματιστηριακή αξία από το 2011, έχοντας απολέσει ήδη το 90% της αξίας της, ενώ σε διάγραμμα που δημοσιεύει το Bloomberg δείχνει ότι οδεύει προς εξαγορά, μιας και βρίσκεται σε ανάλογη πορεία με εκείνη που είχε η Nokia πριν από το deal με τη Microsoft, ή ακόμα και η BlackBerry. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι από τα 37 δισ. δολάρια της αξίας της, η HTC έχει φτάσει πια στην αξία των 3,8 δισ. δολαρίων.

Στις 9 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε το κατώτατο σημείο εδώ και οχτώ χρόνια στην οικονομική πορεία της HTC. Παρόλα αυτά, αξίζει να τονιστεί ότι η αξία της HTC μπορεί να πέφτει, αλλά δεν είναι ακόμα τέτοια που να επιτρέπει σε έναν επενδυτή να αναλάβει να κάνει μια προσφορά. Για να έχετε μία τάξη μεγέθους, το τμήμα κινητών τηλεφώνων της Nokia είχε αξία 7.2 δισ. δολαρίων κατά την εξαγορά του από την Microsoft.

Πάντως, το μερίδιο στην παγκόσμια αγορά smartphones που κατέχει αυτή τη στιγμή η HTC είναι 2.8% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, πέφτοντας από το 5.8% έναν χρόνο πριν.

Αρκεί ένα αξιόλογο μοντέλο smartphone όπως το HTC One να φέρει την άνοιξη; Φαίνεται πως όχι…

HTC Χάνει μέρος της αξίας της, HTC, Χάνει μεγάλο μέρος της αξίας της

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas. N

κριμα για μια εταιρία που ήταν απο τις πρώτες που είδαν το τηλέφωνο ως ”εξυπνη” συσκευή… Φαίνεται πάντως πως είναι ζήτημα χρόνου να αγοραστεί από κάποιον μεγάλο ή να κλεισει….

Nio

Κ ηταν κ οικογενειακη επιχειρηση…
Που εκαναν λαθος ομως για να φτασουν ως εδω?
Αφου εβγαζαν παντα αξιολογες συσκευες.

sosimple

Καλα να πάθει για να μη βάζει sd… 🙂

jonjon

Ποτέ δεν είχαν φθηνά κινητά όπως Sony , Samsung , LG Και τώρα με τους κινέζους δύσκολα τα πράγματα , μεγάλες καθυστερήσεις στις αναβαθμίσεις!. Τελικά δεν φτάνει το τηλ είναι από αλουμίνιο! Κάτι θα ξέρουν οι άλλοι.

Stergios

Κρίμα για την HTC,μάλλον θα έπρεπε να ασχοληθεί λίγο παραπάνω με τις αναβαθμίσεις και την υποστήριξη των συσκευών της!
Εγω λέω να την αγοράσει και αυτή η Google και να βγάζει αποκλειστικά τις Nexus συσκευές 😛

fenomeno

1) παντα τα κινητα της ηταν ακριβα και δεν εβγαλε ποτε φθηνα και 2) και κυριο εγιναν πολλα λαθη στον τομεα του μαρκετινγκ γιατι κακα τα ψεματα ολα σημερα ειναι θεμα μαρκετνιγκ και ακομα αν μια συσκευη δεν το αξιζει θα πουλησει τρελα με καλη διαφημηση .Οποτε τα λαθη της HTC που μπορουσε χαλαρα να ειναι η πιο διασημη εταιρια σε smartphones ηταν πολυ μεγαλα

ziarkas

Όταν τη χάσουμε τοτε θα την εκτιμήσουμε..
Πάντως σήμερα παιζει ρολο η διαφήμιση και όχι οι αξιες..
Ζούμε την εποχή του marketing..

vasilis

κρίμα αλλα δεν μπορώ να ξεχάσω που μου φάγανε το htc one x βάζοντας μου χαλασμένη μητρική και μετά να μην μου δέχονται την εγγύηση γιατί η οθόνη όπως λένε είναι λίγο στραβά….{αυτοί το άνοιξαν και το έκλεισαν}
Αρα λογική ι πορεία που ακολούθησαν

Σπυρος

θα συμφωνησω μαζι σου vasilis κατι παρομοιο εγινε και σε εμενα! καλυτερα να κλεισει λεω εγω οι δυνατοι ειναι αυτοι που μενουν στις δυσκολες εποχες που ζουμε…

Βασίλειος

Nα σε ενημερώσω φίλε ziarkas πως και το marketing ΙΔΕΕΣ είναι , και μάλιστα πολυ δύσκολες για αν φτάσεις ένα μη καινοτόμο προϊόν στην κορυφή ( βλέπε i phone).

Solon

Την HTC την κατέστρεψε η κάμερα Ultra Pixel. Αν δεν είχε κάνει αυτή την απίστευτη σαχλαμάρα τώρα το ποσοστό της θα ήταν τουλάχιστον 20% στο High End κομμάτι της αγοράς. Και εγώ όπως και πολλοί γνωστοί μου σε Ελλάδα και εξωτερικό είμασταν έτοιμοι να το αγοράσουμε αλλά μόλις είδαμε τι πατάτα ήταν η κάμερα ανακρούσαμε πρύμναν.

ziarkas

Βασιλειε συμφωνω απολυτα μαζι σου..
Εγω μιλησα καθαρα σαν συσκευη,σαν ποιοτητα..
Λατρευω HTC ειχα σχεδον ολα τα μοντελα απο windows και αυτη τη στιγμη ειμαι με S4.
Αφησα το One (ισως το καλυτερο τηλεφωνο της με διαφορα) και πηρα Samsung.
Θελω να πω πως δεν ειμαι κολλημενος και για πλακα τους αλλαζω (αν καταλαβαινεις πως το εννοω).Στην προκειμενη περιπτωση πιστευα πως μου κανει καλυτερα το S4 ασχετα αν το μετανιωσα.Οσο για τα updates προτιμω να αργει και να μου δεινει ενα σωστο παρα καθε βδομαδα..Ποσο μαλλον αν αυτο το υπεροπλο S4 οπως διαφημιζεται κολλαει ακομα και στο ξεκλειδωμα και στις επαφες..
Ακομα και με custom rom και με διαφορετικα kernel..
Απο την αλλη η HTC μας εδωσε και καλα zerogap και το κινητο ηταν χαλια απο συναρμολογηση στις περισοτερες των περιπτωσεων.Τα γραφω για να μην θεωρηθει πως κραζω την Samsumg η την καθε Samsung..
Τωρα παμε για G2..

sosimple

Την htc την κατέστρεψαν τα εξης:
1. Ακριβή τιμή. Αυτο ισχυει και για αλλους, βλέπε σαμσουνσκ, αλλά δεν έχουν τα υπολοιπα μείον.
2. Έλειψη τεχνολογίας αιχμης. Ωραία είναι τα όμορφα disaign, τα ποιοτικά υλικά, και ο στερεοφωνικές ήχος, άλλα όταν στο ίδιο μέγεθος οι υπόλοιποι βάζουν 5.2 ίντσες οθόνη και εσυ 4.7, με κατι τεραστια bezel, που μονο κατι φθηνα κινεζικα εξακολουθουν να εχουν (αντε και η σονυ), τοτε καληνύχτα..
3. Έλειψη sd. Μη το συζητάμε παραπανω. Οποίος δεν βάζει χάνει ενα 30% υποψηφίων αγοραστών τουλαχιστον.
4. Κάμερα..
Τα παραπανω μείον τα έχουνε και άλλοι, άλλα μαζεμένα ολά μάζι μονο η htc..
Με αυτά τα δεδομένα, και καλά πήγε.. Θαρθουν και χειρότερα είναι βέβαιο..

Kostas K.

Την HTC την έφαγε η mid range-low end κατηγορία οπου εδώ και χρόνια δεν εχει παρουσιάσει ΤΙΠΟΤΑ αξιόλογο..Ένα One ή ενα One X δεν φερνουν την ανοιξη κυριοι και οι αδικαιολογητες υψηλες τιμές στην mid range κατηγορια χωρις να προσφερει τιποτα το αξιολογο την εφεραν εδω που είναι…

Άγγελος

Εγω θεωρώ οτι την htc την κατέστρεψε καθαρά η τιμολογιακή πολιτική της . Με την δικαιολογία οτι έχει πολύ ποιοτικά μοντέλα και με ωραίο design που δεν διαφωνεί κανείς με αυτό… ειχε τις τιμές στο ταβάνι.

Αποστόλης Ρόδος

Πολλά την κατέστρεψαν την HTC αλλά θα συμφωνήσω με τον “Solon” …
Το HTC ONE με μια κάμερα ανάλογη του ανταγωνισμού και μια βατή τιμή, θα πετούσε κυριολεκτικά και θα είχε πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς που θα την ανέβαζε πολύ το 2013.
Δεν την εφαγαν ούτε οι ιντσες ούτε η sd card αφού έχει ικανοποιητικό χώρο μέσα.
Εγώ είμαι έτοιμος να χτυπήσω το ΗTC one με μισή καρδιά λόγω κάμερας… κατά τα άλλα η συσκευή τα σπάει.
ΚΡΙΜΑ… θα θέλαμε δυνατούς όλους τους παίκτες στο παιχνίδι για να ανεβαίνουν τα θερμόμετρα και η πίεση στην εξέλιξη και την τιμολόγηση, προς όφελος του καταναλωτή.

Kratos

Πραγματικά άσχημα νέα για την HTC αλλά και για όλους τους υπόλοιπους. Και όταν λέω όλους… Εννοώ, ΟΛΟΥΣ…!! Με κύριους αποδέκτες, εμάς τους καταναλωτές…! (Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.) Το τι φταίει ή όχι, μάλλον δεν είμαι σε θέση να το αναλύσω εγώ, αλλά η είδηση και μόνο με στεναχωρεί. Μακάρι να ανακάμψει.!!

Πέτρος Π

Την HTC δεν την κατέστρεψε τίποτα, ακόμα μια χαρά εταιρεία είναι… Ούτε θα εξαγοραστεί από κανέναν ούτε τίποτα…
Το σχόλιο του συντάκτη του άρθρου οτι βρίσκεται σε παρόμοια πορεία με τη Νοκια και πάει για εξαγορά, για κάποιον που έχει στοιχειώδη γνώση οικονομικών ή κοινή λογική είναι τουλαχιστον για γέλια… Όπως και τα περισσότερα από τα σχόλια από κάτω… Λέει κάποιος οτι θα είχε 20% στο high end τμήμα αν δεν είχε ultra pixel κάμερα… Ασχολίαστο..
Γενικά ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του λές και είναι όλοι επιστήμονες και οικονομολόγοι…Δηλαδή μερικούς από εσάς αν είχε η HTC θα είχε σωθεί… Πως και δεν το σκέφτηκε άραγε?? Το μόνο γεγονός είναι οτι μαζί με την Νοκια, η HTC βγάζει ακόμα τα ποιοτικότερα κινητά από κάθε άποψη… Απο εκεί και πέρα όλες οι εταιρείες έχουν σκαμπανεβάσματα…

Φώτης

Γενικα ειναι όλα θέμα marketing..Το one ηταν κ ειναι κινηταρα!!!Οθονη υλικά ήχος κορυφαία μαζι με iPhone..Κριμα γιατι ηταν να το πάρω αλλα δεν ξέρω τι υποστήριξη θα εχει πια..

tiamat

@φωτης μη σε απασχολουν φημες. το οne ειναι κινηταρα και μαλιστα το πρωτο που θα παρει την 4.3
,η τεχνολογια ultra pixel ειναι στις ληψεις νυχτας ετη μπροστα και τα λαθη της htc ηταν μονο στρατηγικα.

ενω παντα ενω οι συσκευες της ηταν οι πιο ποιοτικες τους ελλειπε κατι ειτε αυτο ηταν θυρα sd η’ μεγαλη μπαταρια, ενω στις αναβαθμισεις εμεναν πισω και στα service ακουγοντουσαν θεματα και ειχαν και τη ταση να ξεφτυλιζουν τις ναυρχιδες τους καθως παρουσιαζαν μια καθε λιγο και λιγακι ενω και η τιμολογιακη της πολιτικη δεν ηταν καλη.

τωρα ολα αυτα εχουν αλλαξει προς το καλυτερο και δειχνει να εχει μαθει απο τα λαθη της.

Βασίλης

Τελικά δεν είχαν φθηνά κινητά; Το πλαστικό S4 είναι πιο φθηνό; Το θέμα δεν είναι τα κινητά της. Πάντα μου άρεσε το όραμα που είχε αυτή η εταιρεία στα smartphones! Πάντα εισήγαγε κάτι νέο στην αγορά: η οθόνη 4.3”, sense, οθόνη 1080p, περίεργες κάμερες, καλός ήχός, design κ.α. Γενικά όμως η αγορά είναι άδικη και μεγάλο ρόλο παίζει η μόδα (πως αλλιώς αυτή η παντόφλα το S4 πουλάει σαν ζεστό ψωμί;). Δεν το κυνήγησαν όσο έπρεπε και έβγαζαν 2 μοντέλα/έτος. Ίσως να Πλήρωναν κιόλας για να μην πάρει ο κόσμος πρέφα ότι έβγαλαν συσκευή!!! Με τις αναβαθμίσεις χειρότερα. Με το service, όταν χάλασε το Sensation XE που είχα, μου το έστελναν χαλασμένο συνέχεια πίσω και είχαν όλοι οι υπάλληλοι και ο προϊστάμενος ένα υφάκι του τύπου “αν δε γουστάρεις μην παίρνεις μάγκα”. Ουσιαστικά τα θελε και τα ‘παθε.

sosimple

Η παντόφλα το s4 είναι μικρότερη σε μέγεθος απο το htc one, και ας έχει αρκετά μεγαλύτερη οθόνη… Έτσι για να ξέρουμε τι λεμε.

NikosB

Όσοι φίλοι λέτε για την κάμερα του HTC One μπόρειτε να δείτε αυτο το review απο τον επαγγελματία φωτογράφο Colby Brown.

https://www.colbybrownphotography.com/gear-review-a-photographers-take-on-the-htc-one/

Νίκος

NikosB, καθολου διαφήμιση…

Βασίλης

Μικρότερο από το HTC one. Βέβαια! Αυτό, βέβαια, που κολλάτε στα 3 χιλιοστά (!!!) στο μήκος και λέτε μεγαλύτερο/μικρότερο, με ενθουσιάζει! Για τον ήχο, την κάμερα, το υλικό και την ποιότητα κατασκευής κουβέντα; Άλλωστε η παντόφλα απευθύνεται στο σχήμα, το design και την ποιότητα.

sosimple

@Βασιλη δε θέλω να γινω κακός, αλλα η ασχετοσύνη σου είναι τέτοια, που ζωριζομαι πολυ να μη γινω. Δεν είναι 3 χιλιοστά, αλλά 7, 5 Ειναι ιντσες βλεπεις η διαγωνιος. Σε εκατοστα είναι οσο γραφω. Και μιλαμε για διαγωνιο. Η οθόνη συνολικά ειναι πολυ μεγαλυτερη. Εσυ που προφανώς εισαι τυφλός, τις βλέπεις ιδιες. Κρατα εσυ το htc one λοιπόν που τα ξέρεις ολα, και ασε τους 100σταπλασιους που αγοράζουν s4 παντόφλα να παραμένουν ασχετοι. Αντε και την επόμενη φορα ευχομαι 3 ίντσες οθονη σε μεγαλυτερο μέγεθος απο το note 3. Δε θα ειναι παντοφλα αφου θα εχει 3 ιντσες..

Βασίλης

Ως άσχετος και παντελώς τυφλός, θα σου πω ότι είτε έχει 7 είτε 1007 χιλιοστά διαφορά, δεν υπάρχει καμία πρακτική διαφορά! Πρώτον, στο χέρι, το One αφήνει αντικειμενικά ασυγκριτη αίσθηση στιβαρότητας, συνολικής κατασκευής και grip. Συνεχίζεις, όμως, παντογνώστη φίλε μου, να μη γράφεις λέξη γι’ αυτά που προανέφερα. Το επιχείρημά σου το “όλοι αγοράζουν Samsung” Οκ, κάνε πάρτυ. Να σε ενημερώσω, όμως, ότι οι πωλήσεις του One ήταν στο 50% του S4 όταν βγήκε και αυτό ζόρισε αρκετά τη Samsung που προφανώς μετάνιωσε για την πολυκαρβονική πλαστικούρα της. Επίσης, αν έχεις τόσο μεγάλο ζόρι με το μέγεθος, τα νανόμετρα και τα χιλιοστά, δες κάτι Umeox και Oppo (εταιριών δεκάδες φορές μικρότερων της Samsung) και μετά πάρε μέτρα.

Να σημειώσω ταπεινά, ότι και μόνο το ότι αναφέρεις το μέγεθος των 7 χιλιοστών ως επιχείρημα, λέει πολλά. Επίσης δεν ανέφερα κάπου τη λέξη οθόνη στο μέγεθος, αλλά εσύ ο επιστήμονας συμπέρανες ότι μετράω τις οθόνες στο μήκος και σε χιλιοστά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.