H HTC κερδίζει δίκη εναντίον της Nokia

Η Nokia εδώ και καιρό έχει κηρύξει το πόλεμο στην HTC, καθώς η δεύτερη φαίνεται να καταπατά πατέντες της πρώτης. Η Nokia υποστήριξε πως η HTC καταπάτησε την Ευρωπαϊκή πατέντα EP 0804046 που αφορά μία μέθοδο για αναβάθμιση λογισμικού κατά την διάρκεια μίας κλήσης.

Ο δικαστής Dr. Matthias Zigann αποφάσισε πως η HTC δεν καταπατά την πατέντα, με την Nokia να βγάζει Δελτίο Τύπου που φανερά διαφωνεί με την απόφαση του δικαστή και να ζητάει έφεση.

Στις 20 Δεκεμβρίου η Nokia κέρδισε ακόμα μία δίκη στην Γερμανία εναντίον της HTC, αυτή τη φορά στο Μόναχο, σχετικά με την σύνδεση του κινητού με τον υπολογιστή και ποιος driver πρέπει να επιλεχθεί. Επίσης λίγες μέρες μετά, πάλι ο δικαστής Zigann και οι βοηθοί του επιδίκασαν ασφαλιστικά μέτρα υπέρ της Nokia, σε μία μήνυση εναντίον της HTC σχετικά με το διαμοιρασμό δεδομένων μεταξύ συσκευών, μέσω NFC και Bluetooth.

Η Nokia φέρεται σκληρά στην HTC, καθώς έχει μηνύσει την Ταϊβανέζικη εταιρία σε 7 χώρες και 3 ηπείρους. Κάτι που δεν έκανε αντίστοιχα σε μηνύσεις που κατέθεσε εναντίον της RIM και της Viewsonic.

HTC vs. Nokia patent war, H HTC κερδίζει δίκη εναντίον της Nokia

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος Σ.

Πόσο τραγικά είναι όλα αυτά, δηλαδή λίγο έλεος…. Σε λίγο θα κάνουν μηνύσεις επειδή το το χρώμα της μπαταρίας στο notification bar είναι πράσινο, μπλε, άσπρο.. Ας βγάλει ο άλλος κόκκινο μωρέ, αλλιώς; μήνυση!! … Η κάθε εταιρεία θα πρέπει να ανακαλύπτει κάθε φορά κάτι τελείως διαφορετικό και καινοτόμο το οποίο καθόλου περισσότερο εύχρηστο δε θα είναι μόνο και μόνο στον φόβο δικαστικών διαμαχων; λογικά η κάθε εταιρεία θα πρέπει να διαθέτει πλέον προσωπικό που ειδικεύεται στις πατέντες, και στον έλεγχο καταπάτησης τους προκειμένου να μην φάει το πρόστιμο στο κεφάλι… Τραγικοτητες…

Beowolf

Oταν δεν μπορεις να κερδισεις στο γηπεδο, κοιτας μηπως παρεις το ματς στα χαρτια.

Darth

@Αλέξανδρος Σ. this is american dream

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.