Huawei, Επενδύει $600 εκατομμύρια στην έρευνα και ανάπτυξη για το 5G

Η Huawei που είναι γνωστό ότι δραστηριοποιείται και στους τομείς των δικτύων και των τηλεπικοινωνιών – πέρα από τα να κατασκευάζει ημιαγωγούς και φορητές συσκευές – ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει περίπου $600 εκατομμύρια στην έρευνα και στην ανάπτυξη της τεχνολογίας δικτύων 5G για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η εταιρεία περιμένει ότι τα πρώτα δίκτυα 5G θα είναι έτοιμα έως στο 2020. Προτού όμως γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, η Huawei λέει ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.

“Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν για να γίνει το 5G πραγματικότητα” είπε ο Eric Xu, διευθύνων σύμβουλος της Huawei. “Αυτά τα ζητήματα περιλαμβάνουν την διαθεσιμότητα του φάσματος συχνοτήτων, αλλά και άλλες τεχνολογικές προκλήσεις όπως την ανάπτυξη αρχιτεκτονικών δικτύου που να είναι σε θέση να διαχειριστούν πολύ μεγαλύτερο όγκο δεδομένων και πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες μετάδοσης από όλο και περισσότερους χρήστες στο δίκτυο”.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες προδιαγραφές για την τεχνολογία δικτύου 5G, η Huawei ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να φτάσει peak data rates έως και 10Gbps, 10 φορές υψηλότερα από αυτά που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία δικτύου 4G.

Huawei 5G, Huawei, Επενδύει $600 εκατομμύρια στην έρευνα και ανάπτυξη για το 5G

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Χεχε, 10Gbps!!!!
θα ήθελα να το δω αυτο!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.