Η καχυποψία για τη Huawei επεκτείνεται σε Αυστραλία, Καναδά και Κορέα

Huawei Αυστραλία Καναδάς Κορέα, Η καχυποψία για τη Huawei επεκτείνεται σε Αυστραλία, Καναδά και Κορέα

Σε Αυστραλία, Καναδά και Κορέα επεκτείνεται η καχυποψία για τη Huawei Technologies, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Wall Street Journal. Ήδη εδώ και χρόνια η κινέζικη εταιρεία βρίσκεται στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, εν μέσω ανησυχιών περί κατασκοπείας.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αφορά στην ακύρωση τη συμφωνίας της με την AT&T να διαθέτει το Huawei Mate 10 Pro στην αγορά. Τώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα και η Αυστραλιανή κυβέρνηση ασκεί πίεση στα Νησιά του Σολομώντα να εγκαταλείψουν τα σχέδια για ένα υποθαλάσσιο καλώδιο που θα συνδέει τα δύο κράτη, ενώ εκφράζει και τις ανησυχίες της σε άλλα κράτη σχετικά με τον ασύρματο εξοπλισμό 5G της κινέζικης εταιρείας. Η αυστραλιανή κυβέρνηση μάλιστα προσφέρεται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός εναλλακτικού καλωδίου.

Επιπλέον, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, στο κοινοβούλιο του Καναδά φέρεται να συζητήθηκε το ζήτημα της Huawei και τέλος στη Νότια Κορέα, ο CEO της SK Telecom φέρεται να δήλωσε ότι η προοπτική η Huawei να προσελκύσει προμηθευτές για την ασύρματη τεχνολογίας επόμενης γενιάς είναι ανησυχητική.

Από την πλευρά της η Huawei, όσον αφορά στις ΗΠΑ, έχει κάνει ουκ ολίγες προσπάθειες για να αποκτήσει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι συμμορφώνεται με τη νομοθεσία της εκάστοτε χώρας, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό.

Με το πρόσφατο σκάνδαλο με τα δεδομένα του Facebook και την Cambridge Analytica, τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για τη Huawei, καθώς οι κυβερνήσεις πλέον θα είναι πιο καχύποπτες όσον αφορά στο ποιες εταιρείες μπορεί να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των πολιτών τους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Για να το λέει πάνω από ένα κράτος … κάτι συμβαίνει … και το 2ο καλό είναι όταν αφορά τεχνολογια να επενδύει η χώρα που ενδιαφέρεται στο δικό της εξοπλισμό …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.