Τεχνολογία της Amazon θα καταγράφει τις συναλλαγές Bitcoin για λογαριασμό της αστυνομίας

amazon κατοχύρωση τεχνολογία καταγραφή bitcoin συναλλαγών αστυνομία, Τεχνολογία της Amazon θα καταγράφει τις συναλλαγές Bitcoin για λογαριασμό της αστυνομίας

Η Amazon θα αναπτύξει τεχνολογία που θα επιτρέπει στην αστυνομία να παρακολουθεί όσες συναλλαγές πραγματοποιούνται με Bitcoin. Θα αναπτυχθεί, κατά πολλούς, “Οργουελική” τεχνολογία που σημαίνει πως οι συνέπειές της είναι καταστροφικές για την ευημερία μιας ελεύθερης και ανοιχτής κοινωνίας.

Το ότι εταιρείες όπως η Google και το Facebook καταγράφουν την κάθε μας κίνηση στο διαδίκτυο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο και δε μας παραξενεύει, για αυτό και η αναφορά στον George Orwell, του οποίου το βιβλίο με τίτλο “1984, Ο Μεγάλος Αδελφός”, αντανακλά τη σημερινή κατάσταση με τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα του καθενός.

Σύμφωνα με το CNBC, η πατέντα αναφέρει πως, πέραν του ότι ανήκει στην Amazon Technologies, “θα συσχετίζονται διαφορετικές ροές δεδομένων και το αποτέλεσμα θα πωλείται με τη μορφή συνδρομής σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τα δεδομένα αυτά”. Στη συνέχεια αναφέρεται πως η τεχνολογία αυτή θα πραγματοποιεί “καταγραφή των δεδομένων από συναλλαγές παγκοσμίου κλίμακας σχετικά με τις συναλλαγές με Bitcoin αλλά και άλλα κρυπτονομίσματα” για τη χρήση όσους ασχολούνται με το ηλεκτρονικό λιανεμπόριο.

Είναι λογικό, πως αφού ο καθένας θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή, θα επιτρέψει ακόμα και στην αστυνομία να παρακολουθεί τις εν λόγω συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. Πιο συγκεκριμένα, παράδειγμα αναφέρει πως οι υπηρεσίες ασφαλείας κάθε κράτους θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία αυτή για να έχουν πρόσβαση σε όλες τις συναλλαγές με τα κρυπτονομίσματα, οργανωμένες ανά χώρα και φυσικά θα υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι διευθύνσεις IP από τους παρόχους σύνδεσης στο διαδίκτυο καθώς και τις διευθύνσεις όσων συμμετέχουν σε αυτές τις συναλλαγές.

Η ανωνυμία που παρέχουν οι συναλλαγές με Bitcoin και η ελευθερία με την οποία μπορεί κάποιος να κατασκευάσει Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, είναι αρκετά για να μπουν στο στόχαστρο των κυβερνήσεων. Βέβαια αν λάβουμε υπ όψιν πως γίνονται πάρα πολλές συναλλαγές όχι για καλό σκοπό μιας και το Bitcoin είναι μέρος του Dark Web και των συναλλαγών που γίνονται εκεί, τότε μια τέτοια τεχνολογία μπορεί να μην είναι και τόσο κακή όσο ακούγεται.

Η μάχη αναμένεται να είναι επική και φαίνεται πως θα συνεχιστεί για χρόνια και τα “στρατόπεδα” της ελευθερίας που δίνουν τα κρυπτονομίσματα και όσων μάχονται για το κοινό καλό, αναμένεται να φέρουν το διχασμό.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Αν κάνεις συναλλαγή από internet cafe ή δωρεάν wifi να δω τι θα την κάνουν την IP

tester

Και απο πότε αυτό είναι νόμιμο; Να παρακολουθείς τις συναλλαγές και τις IP όσων επιθυμούν να συναλλάσονται με Bitcoin επειδή ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να είναι παράνομες; Σοβάρα τωρά;
Να παρακολουθουν και όσουν αγοράζουν μαχαίρια γιατί ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να είναι μαχαιροβγάλτες.

Darth

@tester εδώ και καιρό παιζει … αν δεν έχεις κατι να κρύψεις δειξτο ελευθερα αλλιώς είσαι εγκληματίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.