Η Apple χάνει μερίδιο από την αγορά των smartwatches

Apple χάνει μερίδιο αγορά smartwatches, Η Apple χάνει μερίδιο από την αγορά των smartwatches
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γνωστή εταιρεία ερευνών ABI Research, το μερίδιο της Apple στην αγορά των smartwatches έπεσε στο 43.35%, το πιο χαμηλό σημείο που έχει φτάσει από το 2017.
Παρότι το Apple Watch αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη στην αγορά των smartwatches, η Apple φαίνεται πως χάνει μερίδιο αγοράς. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ABI Research, η αγορά των smartwatches αναμένεται να κινηθεί ανοδικά μέχρι το 2023 κι έτσι οι αποστολές των 40 εκατομμυρίων μονάδων που σημειώθηκαν στο 2018 εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να φτάσουν τις 99 εκατομμύρια μονάδες μελλοντικά.
Όμως, το μερίδιο της Apple στη συγκεκριμένη αγορά εκτιμάται ότι θα έχει πτώση καθώς στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2018 κατάφερε να μείνει στο 43.35% της αγοράς των smartwatches, ένα ποσοστό που δείχνει μείωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρονικά τρίμηνα.
Στον αντίποδα, οι Fitbit, Huawei και Samsung έχουν μια ανοδική πορεία και δείχνουν ότι αποκτούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, χωρίς ωστόσο να απειλούν την Apple. Καθοριστικοί παράγοντες στην αγορά ενός smartwatch φαίνεται πως είναι η τιμή σε συνδυασμό με την αυτονομία της μπαταρίας, στοιχεία στα οποία φαίνεται να υπερτερούν πολλοί ανταγωνιστές έναντι του Apple Watch.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, θα ήταν πολύ ενδιαφέρουν να λανσάρει η Apple ένα πιο προσιτό μοντέλο του δημοφιλούς smartwatch της κι η αγορά θα κινηθεί σε διαφορετικούς ρυθμούς.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thanoik

casio gb5600b ή gb6900b bluetooth με δύο χρόνια μπαταρία και άντε γειά!!!

peat

Αυτο εχω και εγω , κανένα πρόβλημα δουλεύει ρολόι.
Μάλιστα μία μέρα που έπεσα, ξανα σηκώθηκα χωρίς να χρειαστεί να το κοιτάξω γα να μου πει πως είμαι κατω πεσμένος , με άφησε να το καταλάβω μόνος μου.
Σκεφτόμουν πως αν είχα apple watch, θα έπρεπε να το συμβουλευτώ για να καταλάβω που βρίσκομαι, όρθιος ή πεσμένος τάβλα.
Τρομερό..το σκέφτομαι και ανατριχιάζω, πως θα πρέπει να κοιτάξεις το ρολόι σου για να καταλάβεις τα αυτονόητα. Μεγάλη ανακάλυψη, δεν την βρίσκετε?. κοστίζει κατι παραπάνω βέβαια αλλά τι να κάνουμε ετσι ειναι οι πρωτοποριακές ανακαλύψεις. Δες την apple και θα καταλάβεις.

thanoik

peat μοντέλο έχεις; εγω το gb5600b 200€ αθάνατο και έχω παραγγείλει και το stb-1000 fitness για το γυμναστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.