Η Apple θα παρουσιάσει νέο software αλλά όχι hardware στο WWDC 2018;

apple παρουσίαση νέο software όχι hardware wwdc 2018, Η Apple θα παρουσιάσει νέο software αλλά όχι hardware στο WWDC 2018;

Η Apple ετοιμάζεται για το WWDC 2018 στις 4 Ιουνίου και πληροφορίες από ανθρώπους που σχετίζονται με το event, αναφέρουν ότι η παρουσίαση θα επικεντρωθεί περισσότερο σε θέματα επάνω σε software, χωρίς να γίνει κάποια αναφορά σε νέο hardware.

Υπάρχει πάντα η ελπίδα για αυτό το “one more thing” που επιφυλάσσει η Apple για τους καταναλωτές και τους φίλους της εταιρείας, μόνο που, όπως λένε οι φήμες, κάτι τέτοιο μπορεί να μη συμβεί αυτή τη φορά, μιας και υπήρχε η εντύπωση πως θα γίνει αναφορά σε νέα MacBook και σε iPad Pro και θα είναι που θα διαπιστώσουμε τη Δευτέρα όπου θα “ανοίξει” το WWDC 2018 αλλά και μέχρι τη λήξη του.

Όσον αφορά το software και το iOS, αναμένεται να δούμε το επόμενο βήμα της Apple με το iOS 12 και ένα από τα νέα του χαρακτηριστικά θα είναι το Digital Health με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν πόσο χρόνο ξοδεύουν σε κάθε εφαρμογή και στη συσκευή τους, έτσι ώστε να κάνουν ένα διάλλειμα και να αφήσουν για λίγο την ψηφιακή ζωή τους στην άκρη.

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που είδαμε από τη Google στα πλαίσια του Google I/O 2018 και την παρουσίαση του Android P, με το Digital Wellbeing να σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους χρήστες στο να βρούν ισορροπία μεταξύ ψηφιακής και πραγματικής ζωής.

Βελτιώσεις αναμένονται και στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας, με το ARKit 2.0 να επιτρέπει μια νέα λειτουργία κατά την οποία θα μπορούν πολλοί χρήστες να παίζουν το αγαπημένο τους AR video game στο ίδιο εικονικό περιβάλλον και να συναγωνίζονται μεταξύ τους. Επίσης, αναφέρεται πως οι χρήστες θα μπορούν να τοποθετούν αντικείμενα μέσα σε ένα εικονικό περιβάλλον, τα οποία θα παραμένουν μέσα σε αυτό, και αν μη τι άλλο, όλα αυτά ακούγονται σαν τον προπομπό για ένα περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας το οποίο ενδεχομένως να προσφέρει το AR headset που φημολογείται να παρουσιάσει η Apple το 2020.

Επιπλέον, οι χρήστες που θα βρίσκονται σε περιβάλλον iOS 12 θα μπορούν να κάνουν snooze τις ειδοποιήσεις τους, ενώ βελτιώσεις αναμένονται και στις FaceTime video-κλήσεις όπου οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν Animojis κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Το iOS 12 αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα αναφορικά με την εμπειρία χρήσης αλλά και την απόκριση του λειτουργικού συστήματος. Βελτιώσεις αναμένονται και στη home screen των iPhone, στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην εφαρμογή Photos καθώς και νέα εργαλεία για τη διαχείριση αρχείων στο iPad, αλλαγές που θα λάβουν χώρα το 2019.

Τέλος, αναφορικά με το hardware, ο διάδοχος των MacBook Air, νέα MacBook/MacBook Pro, iPad Pro με δυνατότητα ξεκλειδώματος μέσω Face ID και νέο Apple Watch με μεγαλύτερη οθόνη, αναμένεται να εμφανιστούν αργότερα μέσα στο 2018.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
onvader

Ας ελπίσουμε ότι η Apple θα πάρει μαζί με το πρόγραμμα και θα κυκλοφορήσει το iMessage και το Facetime στον υπολογιστή ακριβώς όπως έχουν στο MacOS. Ο κόσμος αλλάζει και οι άνθρωποι αγοράζουν ξανά τις συσκευές των Windows 10 μαζί με άλλα λειτουργικά συστήματα. Στον χώρο της επιχείρησης θα ήταν ωραίο να ενσωματώσουμε τόσο συσκευές iPhones όσο και Windows 10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.