Η Apple ζητά καλύτερες τιμές για τις OLED οθόνες της Samsung

apple ζητά καλύτερη τιμή oled οθόνες samsung iphone x, Η Apple ζητά καλύτερες τιμές για τις OLED οθόνες της Samsung

Η OLED οθόνη που διαθέτει το iPhone X έχει κατασκευαστεί από τη Samsung, η οποία είχε πουλήσει τις οθόνες στην Apple σε προνομιακή τιμή για να μείνουν και οι δύο πλευρές ικανοποιημένες. Φαίνεται πως αυτό δεν αρκεί μιας και η Apple ζητάει ακόμα χαμηλότερη τιμή, με τις διαπραγματεύσεις να μην έχουν καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα.

Η συνεργασία της Samsung, το μοναδικό προμηθευτή για τις OLED οθόνες των iPhone X, με την Apple, αναμένεται να έφερνε κέρδη της τάξεως των 22 δισ. δολαρίων για το 2018. Τόσο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα την οποία επιθυμεί η Apple για τις συγκεκριμένες οθόνες, είχε κάνει τη Samsung να μειώσει την αρχική τιμή της οθόνης ανά τεμάχιο, κάτι το οποίο ενδεχομένως να μη γίνει για τη φετινή χρονιά.

Η μικρότερη ζήτηση για το iPhone X, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό των καταναλωτών, έχει αλλάξει τα πλάνα της Apple και τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις, μειώνοντας τις παραγγελίες από τους προμηθευτές της, συμπεριλαμβανομένης της Samsung.

Η παραγωγή της Samsung αναφορικά με τις OLED οθόνες για το 2018 αναμένεται να φτάσει τα 200 εκ. τεμάχια, με τα 100 εκ. να είναι για την Apple, αριθμός διπλάσιος από αυτόν που είχε ζητήσει η Apple για το 2017. Το πλάνο της Samsung αναφέρει μια παραγωγή στα 25 εκ. OLED οθόνες για το iPhone X του 2017 και τα υπόλοιπα 75 εκ. να είναι για το iPhone X του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκευή των επόμενων iPhone θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα όπου θα χρειαστούν 2 με 3 εκ. οθόνες, αριθμός που θα διπλασιαστεί τον Ιούνιο. Επιπλέον, η Apple βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Samsung για την τιμή των OLED οθονών και εξ αιτίας της ποσότητας που θα ζητήσει η Apple, έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί καλύτερες τιμές. Ενδεικτικό της διαπραγμάτευσης είναι το γεγονός πως σε πρόσφατη συνάντηση των δύο εταιρειών για το θέμα της τιμής των OLED οθονών, δεν προέκυψε κάποια συμφωνία.

Παρά το γεγονός ότι δεν έγινε ποτέ επίσημα γνωστό, η Apple πλήρωσε 110 δολάρια Η.Π.Α για κάθε OLED οθόνη του iPhone X, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι η τιμή κυμάνθηκε ανάμεσα στα 120 και 130 δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 της κατασκευής του iPhone X. Η Apple φαίνεται πως επιθυμεί να διαπραγματευτεί μια τιμή κοντά στα 100 δολάρια και τη Samsung να σκέφτεται μείωση στις τιμές μιας και υπάρχει ήδη το πρόβλημα με τις συσσωρευμένες ποσότητες OLED οθονών οι οποίες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MixalisDoukis

Για τα φθηνότερα iphone X η Samsung θα τα πληρώσει 😂😂😂

@papaki

Η Apple την πηγαίνει την Samsung νομίζω ακόμα στα δικαστήρια για δήθεν πατέντες που ανήκαν μόνο σε εκείνη. Εκμεταλεύεται ενώ εξαρτάται η Apple από την Samsung στα περισσότερα υποθέτω προϊόντα σε ότι την αφορά. Την πήγαινε κόντρα σχετικά με τις διαφημίσεις η Apple την Samsung κτλ. Και που να γινόταν συνέταιροι σε κάποια επιχείρηση.

Nickolas

Φαντάζομαι θα το κάνει αυτό σε όλους τους προμηθευτές εξαρτημάτων ώστε να ρίξει αρκετά το κόστος κατασκευής. Αυτό βέβαια δε σημαίνει οτι θα ρίξει και τρομερά την τελική τιμή. Άντε από 1.000 δολάρια να το ρίξει στα 900 για να είναι πιο κοντά στις android ναυαρχίδες, βέβαια μένει να δούμε αν θα παρουσιάσει νέα μοντέλα και τι διαφορές θα έχουν από το φετινό Χ.

giorgosgek

πεσε κανα ταληρο πιο κατω ρε samsung δεν βγαινω , χαχαχ ελεος , θα ηθελε πολυ η apple.
@Nickolas ελα που δεν προκειται , μονο το κοστος παραγωγης την ενδιαφερει , απλα θελει να εχει ακομα μεγαλυτερο κερδος απο το ηδη πετυχημενο iphone x , απληστια μου κανει. Οι τιμες σε γνωστες hi end ναυαρχιδες εκει κυμαινονται πλεον, δεν προκειται να αλλαξει, ποσο μαλλον απο την apple που ξεκινησε ολο το πανηγυρι , αφαιρει τα πραγματα και ανεβαζει τις τιμες μειωνοντας το κοστος παραγωγης. Για τη ψυχη της μανας τους δεν το κανει κανεις , να κερδισουν θελουν

Nickolas

@giorgosgek
Ναι δεν έχεις και άδικο, κορόιδο είναι να ρίξει τις τιμές, αφού όσο και να κοστίζουν τα αγοράζουν. Απλά πιστεύω οτι ίσως βγάλει κάποια πιο φθηνά μοντέλα όπως ήταν πέρυσι τα 8 και 8 plus, μόνο που φέτος θα έχουν όλα παρόμοιο σχέδιο με το Χ με διαφορές στην οθόνη, την κάμερα και τον επεξεργαστή και το φθηνό θα έχει 9 κατοστάρικα και το ακριβό τιμές που θα φθάνουν το P20 Porsche edition, γιατί να έχει η Huawei πιο ακριβό κινητό :p

ΝΙΚΟΣ

Επιτυχημένο το iPhone X? Μπα.. 7άρια ξεπούλησε το μηλαράκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.