Η HTC απολύει 1.500 υπαλλήλους στην προσπάθειά της να μειώσει επιπλέον κόστη

Η HTC, Η HTC απολύει 1.500 υπαλλήλους στην προσπάθειά της να μειώσει επιπλέον κόστη

Τα πράγματα για την HTC δεν φαίνεται να πηγαίνουν καθόλου καλά τα τελευταία χρόνια. Στην προσπάθειά της να μειώσει κι άλλο το κόστος και να προσπαθήσει να αποκαταστήσει την κερδοφορία της, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απολύσει επιπλέον 1.500 υπαλλήλους από το τμήμα κατασκευής στην Ταϊβάν.

Η HTC είχε κάποτε μια αξιοζήλευτη θέση στην αγορά των smartphones αλλά αυτό το διάστημα έχει περάσει προ πολλού. Παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες της για αναδιοργάνωση με σκοπό την ανάκαμψη δεν έχει καταφέρει τίποτα το ουσιαστικό. Κυριολεκτικά, βλέπουμε την ταϊβανέζικη εταιρεία να «αιμορραγεί» τα τελευταία δύο χρόνια.

Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης περιλαμβάνονται η πώληση του τμήματος σχεδιασμού της εταιρείας στην Google έναντι του ποσού των 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ολοκληρώθηκε στις αρχές του έτους, καθώς και τη σύμπτυξη των τμημάτων εικονικής πραγματικότητας VR και smartphone, απολύοντας ένα μεγάλο μέρος των υπαλλήλων της στις ΗΠΑ.

Με επιπλέον 1.500 εργαζόμενους που απολύθηκαν, η HTC δείχνει την πόρτα σχεδόν στο 22% των συνολικών εργαζομένων της. Ύστερα από την τελευταία αυτή περικοπή η εταιρεία ελπίζει ότι θα ανακάμψει και θα επιστρέψει στην κερδοφορία πριν το τέλος του έτους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gio

αν το κλεισει (επιτελους) δεν θα εχει καθολου κοστη

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

gio haha καλα τα λες! ειχε την ευκαιρία και της πέταξε. ας μας αδειαζει τη γωνία

Darth

καλα το λετε αλλα οσο λιγοτεροι τοσο πρως μονοπολειο παει τοσο θα κωστιζουν κινιτα οσο ενα αυτοκινιτο……

Tasos Spanos

Περνάει δύσκολα αλλά ακόμα βγάζει αξιόλογες συσκευές
Το htc u11+ που είχα τελευταία είναι μια παρά πολύ καλή συσκευή
Σε αλλα θέματα υπήρχαν προβλήματα και έφτασε εδώ η εταιρεία
Δυστυχώς λυπάμαι γιατί η Htc έφερε τα “smartphone” στα σπίτια μας με ουκ ολίγες καλές συσκευές

Tsagarogiorgis

Καλά ρε δεν ντρέπεστε να εύχεστε να κλείσει ; Τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή την εταιρεία δεν τους σκέφτεστε ;μπήκα στο άρθρο αυτό για να κράξω αυτούς που έλεγαν να κλείσει η htc..αλλά τα ζώα ζώα μένουν

giorgosgek

κριμα , η htc βοηθησε πολυ στο χωρο , οσο δεν φανταζεστε , ακομα και με τις unibody συσκευες με κεραια. Γενικα για την αγορα δεν ειναι καλο να κλεινουν , απο την αλλη ζηταει πολλα , δεν ειναι η μαρκα που ηταν , επρεπε να προχωρησει πιο ταπεινα και να ανεβει παλι , οπως αλλες εταιρειες. Υπαρχουν τοσες πολλες και καλες επιλογες , πρεπει καπως να τις ανταγωνιστεις και σε τιμη και σε specs

manosz

Κάθεται σπιτάκι του ο άλλος από την Ελλάδα κ λέει.. Να κλείσει.. Να μας αδειάσει τη γωνία… Γτ ρε μάγκες τα λεφτά σας τρώει; δν γουστάρεις; δν αγοράζεις.. Εγώ ποτέ δν είχα κινητό αυτής της εταιρείας.. Αλλά Γτ να πω να κλείσει… Κ στην τελική τι με νοιάζει;

Α

Εχοντας επαφή με ανθρώπους μέσα στην εταιρία στη Ταϊβαν πριν από λίγα χρόνια, ήταν εμφανές από τα λόγια τους οτι η εταιρεια λειτουργει με λογική μικρής οικογενειακής επιχείρισης χωρις γενικό και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Ειχαν καλά στελέχη που έφυγαν. Κάποιοι από αυτους έστησαν μια καταπληκτική εταιρία ηλεκτρικών σκουτερ την gogoro ( https://www.gogoro.com/ ).
Ιδέες από στελέχη γενικά υπήρχαν αλλά η διαχείριση ειναι προβληματική.

Asos206

Ο άλλος λέει να μας αδειάσει τη γωνία λες και κάθετε η htc sto σβέρκο του! Τη να πω με αυτά που διαβάζω, αντί να λένε να υπάρχει ανταγωνισμός να πέφτουν οι τιμές που θα είναι προς όφελος μας λένε να κλείσει.Οταν η Ητc έβγαζε τεχνολογία οι άλλοι απλώναν μπουγάδα..
Ότι ξεπεράστηκε είναι γεγονός πλέων και αυτό δεν αλλάζει.

Jimis

Δυστυχώς αυτό φέρνει ο ανταγωνισμός.
Επιβιώνει αυτός που προσαρμόζεται πιο γρήγορα, στην παρούσα φάση, στην τάση της αγοράς.
Ποιοτικές και αξιόπιστες συσκευές έχει, έμειναν πίσω ομως σε άλλους τομείς.
Η πλάκα είναι οτι πολλοί σε άλλα άρθρα για κινεζικές συσκευές, γράφουν (και κράζουν) οτι δεν μπορούν να συγκριθούν με htc, sony, lg..
Μάλλον δεν έχουν πιάσει το νόημα ακόμα..

Asos206

Το να πας στη κορυφή ειναι το ποιο εύκολο, το να παραμείνεις, είναι και το ποιο δύσκολο, φαίνεστε απλ και σαμσουνκ το κατάλαβαν και ακόμα και σε περιόδους με συσκευές μοντέλα που δεν άξιζαν τόσο σε πωλήσεις κατάφερναν να πουλάνε με το πολύ καλό μάρκετινγκ που πλασάρουν στην αγορά και ας μην είχαν να δείξουν κάτι το ιδιαίτερο κάθε χρονιά…

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

Συγκεντρώθειτε, κατασκηνωτές, και ακούστε μια ιστορία τόσο παλιά όσο και το χρόνο. Θυμάστε το HTC Dream; Το Evo 4G; Το Google Nexus One; Τι γίνεται με το Touch Diamond; Όλες οι εκπληκτικές συσκευές. Το HTC του 2018 δεν είναι το HTC που έκανε αυτές τις κορυφαίες συσκευές. Αυτή η εταιρεία έχει φύγει. Φαίνεται ότι η HTC ετοιμάζεται να απολύσει σχεδόν το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της, κόβοντας 1.500 θέσεις εργασίας στην μονάδα παραγωγής της στην Ταϊβάν. Μετά τις περικοπές, ο αριθμός των εργαζομένων της HTC θα είναι μικρότερος από 5.000 άτομα παγκοσμίως. Πριν από πέντε χρόνια, το 2013, η HTC απασχολούσε 19.000 άτομα. Η HTC ξεκίνησε ως κατασκευαστής συσκευών λευκής ετικέτας, παρέχοντας στους μεταφορείς τη δυνατότητα να πουλούν συσκευές που φέρουν το όνομά τους. Η εταιρεία είχε επίσης μια σειρά από συνδεδεμένα με HTC PDA, τα οποία ανταγωνίζονταν στην αγορά των έξυπνων τηλεφώνων. Το BlackBerry ή η Research in Motion, όπως ονομάστηκε μέχρι το 2013, διέθεσε αυτό το τμήμα τηλεφώνου, αλλά ξεκινώντας από το 2007, η HTC άρχισε να κάνει κυκλοφορίες χάρη σε καινοτόμες συσκευές αφής που έτρεξαν το Windows Mobile 6.0. Το 2008, η HTC παρουσίασε τη γραμμή Touch με Touch Touch, Touch Pro, Touch 3G και Touch… Συνέχεια »

Jimis

Κατασκηνωτή Παπαροκα. Ιστορία τόσο παλιά οσο και το χρόνο.
Σωραιος.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

κοιταξτε κανεις δεν αμφισβητει την συμβολη της στα πρωτερα σταδια της επανάστασης των κινητών το θεμα ειναι οτι καταντησε σαν την Ελλάδα να δοξαζει μονο το παρελθόν γιατι στο παρον δεν εχει να επιδειξει παρα μονο οχετους και ξεπερασμένα σαπακια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.