Η Microsoft κατηγορεί Ρώσους hackers για επιθέσεις στις ενδιάμεσες εκλογές των Η.Π.Α

microsoft ρώσοι hackers επιθέσεις ενδιάμεσες εκλογές, Η Microsoft κατηγορεί Ρώσους hackers για επιθέσεις στις ενδιάμεσες εκλογές των Η.Π.Α

Η Microsoft κατηγορεί Ρώσους hackers, οι οποίοι έχουν άμεση σύνδεση με την Κυβέρνηση της Ρωσίας, για επιθέσεις στις ενδιάμεσες εκλογές των Η.Π.Α με τη δημιουργία ψεύτικων domain στοχεύοντας τους Συντηρητικούς και τους Ρώσους να δηλώνουν πως δε γνωρίζουν το παραμικρό.

Οι ενδιάμεσες εκλογές στις Η.Π.Α θα γίνουν στις 6 Νοεμβρίου και η Microsoft δήλωσε πως απέτρεψε επιθέσεις Ρώσων hackers με το να δημιουργήσουν ψεύτικα domain που θα μιμούνται τους οργανισμούς “The International Republican Institute” και “The Hudson Institute”. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι Ρώσοι hackers, που διαθέτουν πολλαπλές ονομασίες όπως “Strontium”, “Fancy Bear” και “APT28”, είχαν δημιουργήσει ιστοσελίδες, τις οποίες πήρε στον έλεγχό της η Microsoft, οι οποίες μιμούνται ότι πρόκειται για τις αληθινές των οργανισμών των Συντηρητικών, στις οποίες οι χρήστες θα πληκτρολογούσαν το όνομα και τον κωδικό χρήστη.

Στη συνέχεια, οι χρήστες θα νομίζουν ότι έχουν μπει στις σωστές ιστοσελίδες ενώ στην πραγματικότητα θα έχουν δώσει στους hackers τα στοιχεία των λογαριασμών τους, με τη Microsoft να εκφράζει την ανησυχία της για το συμβάν μιας και έχει να κάνει με την ασφάλεια ομάδων ανθρώπων που συνδέονται με τα δύο Αμερικανικά πολιτικά κόμματα στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Brad Smith, Πρόεδρος και κύριος νομικός λειτουργός της Microsoft, δήλωσε πως οι επιθέσεις αυτές έχουν στόχο στη διατάραξη της δημοκρατίας στις Η.Π.Α και ότι δεν κατάφεραν να κάνουν κανένα χρήστη να μπει στις ψεύτικες ιστοσελίδες που θα έδιναν το δικαίωμα στους hackers να τον παρακολουθούν και να του κλέψουν τα προσωπικά του δεδομένα.

Ο οργανισμός “The International Republican Institute” διαθέτει αρκετά μέλη των Ρεπουμπλικάνων οι οποίοι είναι αντίθετοι με τις επαφές του Προέδρου Donald Trump με τη Ρωσία, ενω το “The Hudson Institute” φιλοξενεί θέματα όπως η κυβερνοασφάλεια και κατακρίνει τη Ρωσική κυβέρνηση. Οι Ρώσοι, όπως είναι λογικό, αρνούνται τα πάντα και δηλώνουν άγνοια για το συμβάν ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν πως η Microsoft παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Τέλος, η Microsoft ανακοίνωσε πως προσφέρει δωρεάν κυβερνοπροστασία σε όλους όσοι είναι υποψήφιοι στις ενδιάμεσες εκλογές το Νοέμβριο στις Η.Π.Α, ενώ ανάλογα μέτρα έχουν λάβει Facebook και Google έτσι ώστε να προστατεύσουν τις εκλογές από οποίαδήποτε ξένη παρέμβαση.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.